Widok

Czy to możliwe?

Czy to możliwe znaleźć kogoś fajnego w internecie.Kogoś, kto ma poczucie humoru i dystans do siebie?Mężczyznę. który nie uważa, że kobieta atrakcyjna musi być mało inteligentna?Kogoś tolerancyjnego i optymistycznie nastawionego do świata.Najlepiej lubiącego kino, spacery i rozmowy o czymś, a jednocześnie potrafiącego pomilczeć :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm dobrze to ja też postaram się znaleźć jakąś perełkę;).Zaryzykuję, a co mi tam, skoro to ostatni mój dzwonek :)
Nie wigilia a kobieta gada ludzkim głosem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
HAHAHAHAHA Całe szczęście, że mam poczucie humoru i dystans do siebie Sadyl :p;)...
Wiem. Zdążyłem już to zauważyć :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hm inteligentny i spostrzegawczy...Strach się bać jakie wady ukrywasz ?;P
Żadnych nie ukrywam.
Wszystkie widać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepraszam że się wtrącę, ale myślę że to wam ułatwi konwersację na temat ewentualnie potencjalnie posiadanej inteligencji przez kandydatów czy kandydatek:

IQ w skalach wechslerowskich
Inteligencja bardzo wysoka >149
Inteligencja wysoka 130-149 Inteligencja powyżej przeciętnej 110-129
Inteligencja przeciętna 90-109
Inteligencja niższa niż przeciętna 70 - 89
Upośledzenie umysłowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie to tylko takie suche dane...Są różne rodzaje inteligencji, jak te liczby się mają np. do inteligencji emocjonalnej?;)
Nijak.

Inteligentne osoby mogą mieć (nie zawsze mają) rozwinięte zdolności interpersonalne. W druga stronę to już nie działa.

To jakby kupić sobie psa -> za mądry nie jest ale jaką ma inteligencję emocjonalną.

PS
To, że kto jest inteligentny nie znaczy, że będzie się z taką osoba dobrze żyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Michał o to mi właśnie chodziło :).Ciekawa byłam, czy ktoś to napisze :).
@Michał
"To, że kto jest inteligentny nie znaczy, że będzie się z taką osoba dobrze żyć."
Popieram w 100%. Oczywiście inteligencja absolutnie niczego nie gwarantuje, wręcz czasami może zaszkodzić, gdy ktoś używa jej w nieodpowiednim kierunku.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam, wszystkie widać :P
IQ to iloraz inteligencji, a to coś całkiem innego niż inteligencja.
Inteligencja jest zdolnością pojmowania, zaś IQ określa efekt końcowy.
Oczywiście z dużym przymrużeniem oka, bo efekt uzależniony jest od środowiska i wiedzy, a nie potencjału.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
@Anty
Czy Tobie czasem nie chodziło o rozróżnienie inteligencji i mądrości?

Mądrość = inteligencja + wiedza

Iloraz inteligencji jest miarą inteligencji - to dla mnie jedyna różnica między nimi.
@Majka

Inteligencja jest neutralna (ani dobra ani zła) - zaszkodzić może brak moralności.
To jak silny bandyta -> nie jest bandytą bo jest silny tylko dlatego, że jest złym człowiekiem.
>Iloraz inteligencji jest miarą inteligencji - to dla mnie jedyna różnica między nimi.

Początkowo test na IQ wykorzystywano do określania wartości emigrantów wpuszczanych do USA. Jedno z pytań dotyczyło działania żarówki, zwykłe "co się stanie, gdy naciśnie się pstryczek-elektryczek". Przybysz z Anglii czy Francji nie miał z nim problemu, bo żarówka była tam szczytem mody. Ktoś z naszej, słowiańskiej części Europy, nigdy o żarówce nie słyszał, więc uznawany zostawał za kretyna.

Teraz też, za pomocą pewnych ćwiczeń, łamigłówek i znajomości ciągów można sobie podbić IQ nawet o 20 punktów. Z drugiej strony, ktoś z dyskalkulią wyjdzie na niezbyt bystrego, bo testy nawet nie próbują badać innych form inteligencji niż jedyną słuszną:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
"bo testy nawet nie próbują badać innych form inteligencji niż jedyną słuszną"

Jak się robi testy z internetu (bo w mensie byś zapłacił 50zł a jest szansa, że w necie na koniec testu nie każą wysłać smsa za 30zł :D) to pewnie tak ;)))
@Michał
Być może źle się wyraziłam. Oczywiście nie chodziło mi o to, że inteligencja jest zła. To człowiek jest zły i pozbawiony moralności, a swoją inteligencję wykorzystuje do robienia złych rzeczy.
Poplątanie z pomieszaniem, ale może jaśniej ;-)
W mensie jeszcze gorzej, bo przecież oni nie wydają tych pieniędzy na polepszanie jakości testu. Oni wydają kasę na wszelkiej maści testy, łamigłówki i szarady, by ćwiczyć i nie stracić członkostwa - konkurencja bowiem nie śpi, a oni wciąż chcą się szczycić tymi magicznymi 2% (dwoma, nie pięcioma!):)
Możliwe :)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (76 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Samotność (3 odpowiedzi)

Czuję się samotna. Bardzo. Choć teoretycznie nie jestem sama. Jestem introwertykiem ale ostatnio...

do góry