Widok

Czy w 3mieście funkcjonuje coś podobnego do wundercar, uber itd.?

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Funkcjonuje coś takiego? Mam auto, chcę coś dorobić wieczorami i w weekendy bo dziecko w drodze ;-) chodzi mi o firmę ala taxi, ale wiadomo bez kasy fiskalnej.. Koncesji itd itp.. Night drivers odpada :-D bo tam bardzoo mało sie zarabia na początku, ktoś coś może polecić ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgodnie z prawem jest to absolutnie niemożliwe. Jak chcesz możesz zaryzykować 8000 zł kary administracyjnej od Inspekcji Transportu Drogowego + 75% domiaru podatkowego z Urzędu Skarbowego. W trójmieście rynek Taxi jest przesycony. Jedyną możliwością zgodnego z prawem dorobienia jest założenie działalności gosp + licencja taxi + uzbrojenie auta. Można zapisać się do korporacji, ale w dobrych korpo są bardzo wysokie koszty zakupu numeru radiowego. Najlepiej zacząć od jazdy na małym berecie. Jak chcesz dużo dorobić, warto zapisać się do Neptun Taxi i stanąć na lotnisku. Bardzo dużo kursów z howmuchami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Naprawdę.. Że komuś się chcę pisać, umoralniac ;-) czy ja pytalem o: kary, mandaty, zgodność z kodeksem pracy? Nieeeee! Dlatego jeśli nie macie info na temat o który pytam.. To bardzo ale naprawdę bardzoooo mocno proszę! Darujcie sobie umoralnianie ;-) zapewniam ze jeśli bym chciał zostać taksówkarzem.. To bym wiedział gdzie co i jak ;-) tak jak mówię.. Night drivers.. Jeździ na tej zasadzkę o jaką mi chodzi, aczkolwiek chodziło mi o coś mniejszego.. To już jest jednak dość spora firma, no i opłaty tez mają wysokie.. Więc może jakąś raczkujaca firma?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jest Uber. Sprawdź sobie na stronie. Uber ma rozwiązanie kwestii platnosci. Za kurs jlient placi zanim wsiadzie do auta a Tobie później wyplaca uber przez co nie ma w samochodzie wymiany gotowki. Ty teoretycznie nie dostajesz od klienta gotowki i jesteś czysty nikt Ci nie zabroni przewieźć gosci z punktu a do punktu b bo przecież nie bierzesz za to pieniędzy i jest git. To teoria jak wygląda to w praktyce to do końca nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak ale uber ma wymogi co do wieku auta ..musi być max 10 letnie i to jest sztywna granica, nie da rady jej obejść.. I mimo ze moje auto jest mega zadbane, to nie łapie sie na ich wymigi bo ma 11 lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Faktycznie, trochę bez sensu. W Trojmiescie nic poza Uberem nie ma. Chyba ze takie firmy jak citydrivers, nightriders, niceriders i scorpion(busy) Ale to już duże ryzyko bo jak złapie ITD to kara bodajże 8000 więc nie warto ryzykować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na uberze moze byc auto do 15 lat tylko ze wtedy musisz im wyslac dokladne zdjecia pojazdu wewnątrz i zewnątrz- jak zadbany to zaakceptuja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry