Widok

Czy w 3mieście funkcjonuje coś podobnego do wundercar, uber itd.?

Praca Temat dostępny też na forum:
Funkcjonuje coś takiego? Mam auto, chcę coś dorobić wieczorami i w weekendy bo dziecko w drodze ;-) chodzi mi o firmę ala taxi, ale wiadomo bez kasy fiskalnej.. Koncesji itd itp.. Night drivers odpada :-D bo tam bardzoo mało sie zarabia na początku, ktoś coś może polecić ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgodnie z prawem jest to absolutnie niemożliwe. Jak chcesz możesz zaryzykować 8000 zł kary administracyjnej od Inspekcji Transportu Drogowego + 75% domiaru podatkowego z Urzędu Skarbowego. W trójmieście rynek Taxi jest przesycony. Jedyną możliwością zgodnego z prawem dorobienia jest założenie działalności gosp + licencja taxi + uzbrojenie auta. Można zapisać się do korporacji, ale w dobrych korpo są bardzo wysokie koszty zakupu numeru radiowego. Najlepiej zacząć od jazdy na małym berecie. Jak chcesz dużo dorobić, warto zapisać się do Neptun Taxi i stanąć na lotnisku. Bardzo dużo kursów z howmuchami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Naprawdę.. Że komuś się chcę pisać, umoralniac ;-) czy ja pytalem o: kary, mandaty, zgodność z kodeksem pracy? Nieeeee! Dlatego jeśli nie macie info na temat o który pytam.. To bardzo ale naprawdę bardzoooo mocno proszę! Darujcie sobie umoralnianie ;-) zapewniam ze jeśli bym chciał zostać taksówkarzem.. To bym wiedział gdzie co i jak ;-) tak jak mówię.. Night drivers.. Jeździ na tej zasadzkę o jaką mi chodzi, aczkolwiek chodziło mi o coś mniejszego.. To już jest jednak dość spora firma, no i opłaty tez mają wysokie.. Więc może jakąś raczkujaca firma?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jest Uber. Sprawdź sobie na stronie. Uber ma rozwiązanie kwestii platnosci. Za kurs jlient placi zanim wsiadzie do auta a Tobie później wyplaca uber przez co nie ma w samochodzie wymiany gotowki. Ty teoretycznie nie dostajesz od klienta gotowki i jesteś czysty nikt Ci nie zabroni przewieźć gosci z punktu a do punktu b bo przecież nie bierzesz za to pieniędzy i jest git. To teoria jak wygląda to w praktyce to do końca nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak ale uber ma wymogi co do wieku auta ..musi być max 10 letnie i to jest sztywna granica, nie da rady jej obejść.. I mimo ze moje auto jest mega zadbane, to nie łapie sie na ich wymigi bo ma 11 lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Faktycznie, trochę bez sensu. W Trojmiescie nic poza Uberem nie ma. Chyba ze takie firmy jak citydrivers, nightriders, niceriders i scorpion(busy) Ale to już duże ryzyko bo jak złapie ITD to kara bodajże 8000 więc nie warto ryzykować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na uberze moze byc auto do 15 lat tylko ze wtedy musisz im wyslac dokladne zdjecia pojazdu wewnątrz i zewnątrz- jak zadbany to zaakceptuja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Mój pierwszy samochód (209 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Hyundai ix35 czy Kia sportage (8 odpowiedzi)

witam! zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Nie wnikając w szczegóły, które auto byście...

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (23 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

do góry