Widok

Czy w Gdańsku jest serwis, który prostuje tarcze hamulcowe?

Czy w Gdańsku jest serwis, który prostuje krzywe tarcze hamulcowe?
Mam niewielkie bicie boczne - ok 1mm w tarczy przedniego koła, które mnie strasznie denerwuje, ocierając co chwilę o klocki hamulcowe. Tarcza 160mm shimano na 6 śrub.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
postaw rower na głowie i sam poodginaj te tarcze, nic nie połamiesz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciężko jest samemu naprostować tak małe bicie :(
Jeżeli chciałbyś się jednak za to zabrać, to uważaj żeby zabierać się do tego z CZYSTYMI rękoma - byle dotyk brudu, a siła hamowania od razu spada.

BTW., czy miał ktoś kiedyś prostowaną profesjonalnie tarcze - i czy to coś daje? :)
iii tam, mniejsze bicia jednym szarpnięciem prostowałem i było cacy. Rower to rower a nie prom kosmiczny. Uwalasz tarcze to sobie potem umyj denaturatem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się. Milimetr do całkiem dużo, zdejmij tarcze, połóż na szybie i patrze gdzie odstaje i paluchami ją! To naprawdę nie jest skomplikowane, ani specjalnie czasochłonne, szkoda za to płacić.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy jest sens prostowania? kup nowa i bedziesz miec spokoj. zaplacisz tyle samo co za prostowanie ( jezeli ktos to wogole robi nie na oko...)
sadze ze nie trzeba nowej tylko trochę podgiąć, nawet nie odkręcając od piasty. Po zacisku widać gdzie jest bicie. W profesjonalne prostowanie pewnie nikt się nie bawi, jak słusznie zauważyłeś to są tanie rzeczy :)
Nie każdy ma tyle pieniędzy, żeby wydawać 200zł na nową tarczę, gdy stara będzie miała lekkie bicie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
200 złotych? - nie przesadzaj... kiedy ostatnio widziałeś swój rower, albo inaczej, kiedy ostatni raz byłeś w sklepie ;/

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry