Widok

Czy warto robić kurs spawacza?

Od dłuższego czasu chodzi mi to po głowie. Chciałbym mieć jakiś konkretny fach w ręku, czy warto się w to pakować mając prawie 28 lat? Nigdy nie trzymałem nawet spawarki w ręku ale należę raczej do osób kumatych. Jeśli tak to jakie metody na początek warto zrobić - 131+135? I jak wygląda sytuacja z pracą po takim kursie, zaznaczam że praca za granicą mnie nie interesuje, musi być tu na miejscu, na jakie zarobki można liczyć? Czy rzeczywiście jest taka kicha jak często można przeczytać, że spawcze robią za 2,5k netto czy jednak jest to ściema i np. spawając pół roku gdy już się coś zaczyna w miarę ogarniać można liczyć na godne wynagrodzenie czyli chociaż te okolice 3,5-4k netto? Chciałbym usłyszeć opinie najlepiej od młodych spawaczy. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pojechalem do pracy do Niemiec pracowac jako spawacz dzieki agencji WBD i jestem bardzo zadowolony. Wszystko na plus a zwlaszcza zarobki i naprawde konkurencyjne warunki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się dla młodych praca w WBD jak najbardziej ok. Robiłem prawie pół roku i jak najbardziej mogę polecić.

No i co do pracowników to nie są tylko Polacy, ale ludzie ogólnie ok. Można się dużo nauczyć. Ogólnie warunki super dla młodych pracowników.

Największy atut to dodatkowe kursy i kasa na czas.

Myślałem żeby się zatrudnić w WBD. Coś wiecej możesz powiedzieć? Jak z pracownikami? Jaką część stanowią Polacy?

Też tam pracowałem i się udało papiery zrobić. WBD to porządna firma, dają dobrą pracę za dobre pieniądze. Wiadomo praca nie jest najłatwiejsza, ale jak ktoś lubi tę pracę to się nie zawiedzie.

Znam WBD i potwierdzam firma dość porządna, zawsze usługi spawania wykonywane solidnie i na czas

Jak wiążesz z tym swoją przyszłość to na pewno certyfikat potrzebny. Bo bez papierów ciężko dobrą robotę znaleźć. Ja po szkole robiłem parę lat w Polsce. Potem wyjechałem za granicę, ale i tak i tak papier był potrzebny. Zgłosiłem się do pracy w WBD WeldingService i tam zdobyłem cetyfikat i pracowałem dłuuugi czas. Wiadomo pieniądze też ok, a jak ma się papier to też inaczej na człowieka patrzą od razu.

Myslę, że warto po takim kursie spawalniczym możesz znaleźć pracę, ja znalazłem w WBD, porządna firma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Piotrek, mozemy pogadac? Ja w zeszlym roku znalazlem prace na work4you global, ale w niemczech. Bylo bardzo spoko, ale chcialbym porownac doswiadczenia, tak z ciekawosci

A no warto mieć zrobione w ogóle jak najwięcej kursów . Spawacz to wazny i ciekawy kierunek, który może zappewnić Ci dobrą przyszłosć, ze względu na zarobki. A świetne zarobki oferuje niemiecka firma WBD Welding Service.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zrob , nie zastanawiaj sie. Potem polecam wejsc sobie na work4you.global to portal z ogloszeniami o prace wyjazdowa! Ja jestem spawaczem i wyjezdzam kilka razy w roku do Austrii. Dobrze zarabiam, na pewno lepiej niz w Polsce bym zarobil..

potwierdzam też korzystałem z WBD, firma działa naprawdę porządnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

SERIO? Ta nieudolna próba reklamowania tego WDB jest żałosna ;D
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Generalnie warto się szkolić, jeśli chcesz szkolić się jako spawacz, to super. Zawsze się przyda, mozesz miec potem dobrze platna pracę przez WBD Welding Service
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Również dzięki nim zdobyłem świetną pracę jako spawacz, dają świetne warunki pracy

Pewnie, że warto. Możesz potem dostać fajną prace za granicą, dobrze najpierw zacząć od od pracy tymczassowej przez agencje pracy Pollux w Holandii . Dobre warunki, dużo można się nauczyć, rozwijać. A zapewne zostaniesz w Holandii i będziesz w tym fachu pracował
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mi WBD Welding service również pomogło znaleźć pracę, dzięki nim pracuję w konkretnej firmie i zarabiam konkretne pieniądze.

to prawda, ja zyskałem pracę dzięki WBD Welding Service i jestem bardzo zadowolony. Marzyłem o byciu spawaczem od dziecka. Skończyłem odpowiednią szkołę, zrobiłem kursy i teraz dzięki WBD otrzymałem fajną pracę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oczywiście, że warto. Dzięki temu mozna duzo zyskać. Dzięki WBD WeldingService, mozesz znaleźć dobrze płatną pracę i sie w tym rozwijać
do góry