Widok

Czy warto robić makijaż permanentny ust ze znieczuleniem stomatologicznym

Witam,
Rozważam możliwość zrobienia makijażu permanentnego ust. Mam zrobione brwi i jestem bardzo zadowolona. Czytałam, że makijaż ust bardzo boli, ale są gabinety, które robią to w znieczuleniu stomatologicznym. Kontaktowałam się z jednym z salonów i kosmetyczka powiedziała mi, że nie poleca tej metody znieczulenia, ponieważ usta są mocno opuchnięte po znieczuleniu (czemu nie można się dziwić) i przez opuchliznę makijaż może wyjść krzywy bo usta są "powyginane". Z jednej strony ust znieczulenie może być minimalnie większe i wówczas opuchlizna jest też większa, co w konsekwencji może spowodować, że usta mogą wyjść nierówne. Bardzo proszę o opinię osoby, które są po makijażu permanentnym ust ze znieczuleniem stomatologicznym i bez tego znieczulenia. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja robiłam makijaż permanentny.Raz bez znieczulenia,niestety bardzo bolało.Drugi raz miałam znieczulenie stomatologiczne.Komfort zabiegu.Najważniejsze,zeby kosmetyczka miała pojęcie o makijażu permanentnym.Miała dobre barwniki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam usta w 2 znieczuleniach najpierw mascia emla a potem niestety mnie bolało bardzo dodatkowo znieczulenie do tatuazu i było ok. Nie jest to miły zabieg poniewaz usta sa bardzo ukrwione ale do wytrzymania. NIestety co do znieczulenia stomatologicznego nie mam doswiadczenia. Ale podejrzewam ze moze byc tak jak napisalas, poniewaz ja mialam najpierw emla rbobiony szybki kontur a potem po tym 2 znieczuleniu spuchły mi usta i dlatego niezbedny był ten 1 kontur zeby nie wyszły krzywo. Ogólnie sa super! powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, a gdzie robiłyście?

Ja robiłam w Biotekpolska.pl bardzo profesjonalny personel i widać, że zna się na rzeczy, raz na jakiś czas jestem w Warszawie, więc nie było to dla mnie żadnym problemem ;)
Ja usta robiłam w Atelier Pro Art Urody . Polecem. Bardzo profesjonalna obsługa.
Trochę późno na odp ale może ktoś skorzysta z moich doświadczeń. robiłam permanentny makijaż ust kontur z cieniowaniem przy znieczuleniu stomatologicznym. Usta niestety puchną i zniekształcają się pod wpływem tego znieczulenia (może to jakaś indywidualna reakcja alergiczna, nie wiem), aczkolwiek nie czuć w ogóle bólu. Niestety rezultat jest fatalny. usta są niesymetryczne pomimo kilku poprawek. Poprawki standardowo w cenie zabiegu podstawowego + dodatkowe dwie przy znieczuleniu kremem Emla. Dałam już spokój, ponieważ efekt za każdym razem był tylko gorszy. Nie wiem, może zależy to od umiejętności osoby, która wykonuje makijaż. W każdym razie unikajcie znieczulenia stomatologicznego, przy kremie znieczulającym np. Emla czy innym naprawdę niczego prawie nie czuć, tylko coś w rodzaju swędzenia. mnie już pozostał tylko kamuflaż i flamaster Astor albo Revlon - i wierzcie mi trzyma cały dzień i efekt jest lepszy niż mój nieudany makijaż permanentny.
Pozdrawiam Was kobietki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robiłam usta u Dominiki- ma salon w Warszawie na Wilczej. Głownym powodem było to, że miałam kilka razy opryszczkę i niestety usta straciły kontur- brzydko to wyglądało... zabieg mnie nie bolał, więc to zależy od człowieka jaki ma próg bólu. A efekt jest bardzo fajny- wyraźny kontur, ladny i taki zdrowy kolor warg :)

Bez znieczulenia robi się kontur - później, jak usta spuchną po znieczuleniu, kosmetyczka kieruje się właśnie konturem.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Sukienka na wesele (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście dostanę ładną sukienkę, nie oklepaną, nie świecącą satyną jak psu jajca i...

Medycyna estetyczna na wciągnięcie skóry? (24 odpowiedzi)

W telegraficznym skrócie: była ciąża i duże tycie, walka hormonów potem dość skuteczna kuracja...

FRYZJER (103 odpowiedzi)

proszę o radę w wyborze dobrego fryzjera w 3city - takiego, który będzie potrafił zrobić mi modną...

do góry