Widok
Czy warto?
Pod względem finansowym bezsprzecznie tak, jest taniej niż w prywatnych miejscach opieki. Mam także zaufanie to wypracowywanych przez wiele lat procedur, a niekoniecznie wierzę w dobre przygotowanie licznych placówek prywatnych.
Nie znaczy to jednak, że Niezapominajka nie a wad.
Problemem jest liczebność grup - opiekunek w grupie jest kilka, dzieci dużo - stąd opieka na poziomie podstawowym;
Podejście do Dzieci mega zasadnicze (solidne, systematyczne, ale chwilami odnoszę wrażenie, że takie trochę oschłe) - szczególnie w najstarszej grupie. W grupach młodszych panie jakieś cieplejsze, serdeczniejsze i bardziej kontaktowe. Mój maluch długo nie mógł zaakceptować zmiany grupy, buntował się, popłakiwał i po wejściu do placówki próbował skręcać w lewo...
Druga sprawa - absolutny brak spacerów! (w okresie od września do późnej wiosny!!!!) Kwestia dla mnie nie do pojęcia:(
Rozmawiam ze znajomymi, których dzieci chodzą do różnych żłobków
(w większości prywatnych) - mają różne opinie i doświadczenia; bywają bardziej lub mniej zadowoleni. Zawsze można coś poprawić.
Podsumowując - nie jest u nas najgorzej, ale wybitnie też nie.
Zalecam umiar w ocenach i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Nie znaczy to jednak, że Niezapominajka nie a wad.
Problemem jest liczebność grup - opiekunek w grupie jest kilka, dzieci dużo - stąd opieka na poziomie podstawowym;
Podejście do Dzieci mega zasadnicze (solidne, systematyczne, ale chwilami odnoszę wrażenie, że takie trochę oschłe) - szczególnie w najstarszej grupie. W grupach młodszych panie jakieś cieplejsze, serdeczniejsze i bardziej kontaktowe. Mój maluch długo nie mógł zaakceptować zmiany grupy, buntował się, popłakiwał i po wejściu do placówki próbował skręcać w lewo...
Druga sprawa - absolutny brak spacerów! (w okresie od września do późnej wiosny!!!!) Kwestia dla mnie nie do pojęcia:(
Rozmawiam ze znajomymi, których dzieci chodzą do różnych żłobków
(w większości prywatnych) - mają różne opinie i doświadczenia; bywają bardziej lub mniej zadowoleni. Zawsze można coś poprawić.
Podsumowując - nie jest u nas najgorzej, ale wybitnie też nie.
Zalecam umiar w ocenach i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.