Widok

Czym czyścić nosek?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czym najlepiej czyścić nosek u 8 msc malca? Gruszka, frida , sopelek czy moze urządzenia marimer?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
absolutnie nie gruszka...
ja uzywam wody morskiej lub soli fizjologicznej i fridy, zarowno u dwulatki jak i poltoramiesiecznej:) corci:)
WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
Czy ktoś może używał aspiratora marimer? Zastanawiam się jak wypada w porównaniu z fridą?
gruszka wydaje mi się przeżytkiem :P (chociaż osobiście nie używałam)

używamy Fridy :) i uważamy, że to super wynalazek :) (porównania nie mamy, bo nic innego nie było nam potrzebne)
my akurat uzywamy gruszki i soli fizjologicznej
Megi ja uzywam marimer i u nas sie sprawdza bardzo dobrze. W sumie nie mam porownania z frida wiec nie powiem ktory jest lepszy, ale wg poloznej z SR marimer ma lepsza koncowke od fridy.
image
Ja używam Fridy. Na szkole rodzenia szczególnie ją nam polecali i sprawdza się super!
A jaką sól morską polecacie? Ja używałam unimer i zupełnie się nie sprawdził. Ma bardzo mocny strumień wody. Teraz mam disnemar i jest lepiej
my używamy soli fizjol. dla dzieci sterimar (strumień leci wolniej niż w tym sterimarze dla dorosłych) + frida :) Uważam że lepszego zestawu nie ma :) Mój synek ma 10 m-cy.
Ja używam Fridę i super się sprawdza.
A jaką wodę używacie do noska? Ja poprzednio miałam unimer i zupełnie się nie sprawdził-bardzo mocny strumień wody. Teraz mam disnemar i jest dużo lepiej
Roztwór soli morskiej sprawdza się najlepiej -chociaż maleństwa nie zawsze za tym przepadają. Po chwili od użycia "brudek" sam wychodzi:)
Megi,

akurat mam porównanie Fridy i Marimer - bo mam oba urządzonka. Marimer jest jakby jakościowo lepszy jednakże z uwagi na swoją budowę przy większym katarze (Kubusia obecnie wręcz zamęcza) po prostu się zapycha (tam zamiast filterków wkłada się zwykłą watę). Frida natomiast nie ma ograniczenia pojemności - jest prosta w użyciu jedynie co to te filterki trzeba dokupować co też troszkę kosztuje. Cenowo urządzania są bardzo zbliżone (ok. 22 zł). Kupiłam też gruszkę (baby ono) jednakże absolutnie się nie sprawdza (nie ciągnie kataru tak jak aspirator).

Mamy też sól fizjologiczną Steimar baby - główną jej zaletą jest to że rozpylanie często powoduje kichnięcie i dzięki temu łatwiej opróżnić nosek. Czasami stosujemy również zwykłą sól fizjologiczną w ampułkach - wkrapiamy po kropelce do dziurki.

Na koniec dodam że moje dziecko NIENAWIDZI wszystkiego co zbliża się do jego dziurek nosowych i wyje tak jakby go ze skóry obdzierali. Na to niestety nie ma dobrego preparatu :)))))
image

my od pierwszych dni czyściliśmy nosek zwijając w rożek pieluchę tetrową i tym rożkiem wyjmowaliśmy glutki z noska, naszczęście na córcia, przez prawie 2 lata nie miała kataru, wiec nie trzeba było nic więcej, a teraz umie już wydmuchać nos. A do psikania EUPHORBIUM
image
Dziewczyny, a jak często czyścicie nos jeśli dziecko nie ma kataru?? Codziennie czymś psikacie?? I czy zawsze po psiknięciu odciągacie np. fridą czy czasami tylko nawilżacie nosek?
image[/url]
image[/url]

u nas sprawdził się Sterimar Baby i Frida. Walczyliśmy z katarem przez 3 miesiące (po porodzie tak małej zostało, bo teraz się niby dzieci nie odśluzowuje...) Dało radę :)
my jak była mala czyściliśmy codziennie lub co drugi dzień, ale nie psikaliśmy , tylko "wkrętak" w nos i jak coś było to wyszło, a psikamy tylko jak jest katarek.
image
my uzywamy fridy i wody morskiej sterimar baby.
ja wogóle nie czyściłam noska jeśli nie było katarku, a jak katarek to frida i sterimar baby, ostatnio Zosia sama przyniosła żeby psikać jej do noska ;-)
image

image
ja też fridy używam i jestem zadowolona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry