Widok

Czym nasączyc biszkopt?

Niby banalne, ale :
-alkohol odpada- tort na roczek dziecka, fanie jakby tez moglo jesc
- tort mascarpone, wiec galaretka odpada, sok z brzoskwin za slodki
- kawa dla dziecka tez raczej nie
- sok z cytryny jakos mi nie pasuje...

I jestem w kropce.
Help!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli nie chcesz kawą to możesz zamienić ją i dodać kakao :-) do mascarpone powinno pasować .... jeżeli nie chcesz zbyt słodkiego wybierz zwykłe kakao decomoreno

Biszkopt można nasączyć również sokiem z ananasów lub innych owoców w puszkach, lekko rozcieńczonym przegotowaną wodą.

Jeżeli tort dla dzieci może być nasączony gorącą wodą z syropem owocowym tylko jasnym, żeby nie zabarwił biszkoptu (np. pomarańczowym) , chyba że biszkopt ciemny to może być np. wiśniowy.

Biszkopt można również nasączyć herbatą z ulubionym aromatem :-)

Może coś z tego Ci pomoże :-)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kup kawe bezkofeinową i zapach jakiś migdałowy, ajerkoniakowy - taki olejek zapachowy do ciast - efekt smakowy taki sam a brak alkoholu

a z drugiej strony takie małe dziecko to za dużo tego tortu i tak nie zje - bardziej rozbabrze na talerzu wiec nawet jakbyś dodała troche alkoholu i kawy to sie nic nie stanie - w końcu mowa o paru łyżeczkach a nie szklankach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
herbatą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
herbatą z cytryną. ja lubię zieloną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie najlepsza słaba herbata czarna albo zielona. Ja lubię też sok jabłkowy wymieszany z wodą (pół na pół).
też pomyślałam o herbacie - tym bardziej, że u nas w domu jest jakieś 20-30 różnych herbat ;) więc można wybierać w smakach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja tez zawsze daje herbate :) jak krem słodki to zwykła gorzka będzie ok, na inne okazje dodaje spirytus/ koniak/wódka/ cytryna/ cokolwiek innego ale baza to zawsze herbata :))

Inne tematy z forum Kobieta

Jaki balsam do ciała polecicie (86 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Tabletki powiększające piersi (7 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (73 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

do góry