Widok

Czym nasączyc biszkopt?

Niby banalne, ale :
-alkohol odpada- tort na roczek dziecka, fanie jakby tez moglo jesc
- tort mascarpone, wiec galaretka odpada, sok z brzoskwin za slodki
- kawa dla dziecka tez raczej nie
- sok z cytryny jakos mi nie pasuje...

I jestem w kropce.
Help!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli nie chcesz kawą to możesz zamienić ją i dodać kakao :-) do mascarpone powinno pasować .... jeżeli nie chcesz zbyt słodkiego wybierz zwykłe kakao decomoreno

Biszkopt można nasączyć również sokiem z ananasów lub innych owoców w puszkach, lekko rozcieńczonym przegotowaną wodą.

Jeżeli tort dla dzieci może być nasączony gorącą wodą z syropem owocowym tylko jasnym, żeby nie zabarwił biszkoptu (np. pomarańczowym) , chyba że biszkopt ciemny to może być np. wiśniowy.

Biszkopt można również nasączyć herbatą z ulubionym aromatem :-)

Może coś z tego Ci pomoże :-)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kup kawe bezkofeinową i zapach jakiś migdałowy, ajerkoniakowy - taki olejek zapachowy do ciast - efekt smakowy taki sam a brak alkoholu

a z drugiej strony takie małe dziecko to za dużo tego tortu i tak nie zje - bardziej rozbabrze na talerzu wiec nawet jakbyś dodała troche alkoholu i kawy to sie nic nie stanie - w końcu mowa o paru łyżeczkach a nie szklankach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
herbatą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
herbatą z cytryną. ja lubię zieloną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie najlepsza słaba herbata czarna albo zielona. Ja lubię też sok jabłkowy wymieszany z wodą (pół na pół).
też pomyślałam o herbacie - tym bardziej, że u nas w domu jest jakieś 20-30 różnych herbat ;) więc można wybierać w smakach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja tez zawsze daje herbate :) jak krem słodki to zwykła gorzka będzie ok, na inne okazje dodaje spirytus/ koniak/wódka/ cytryna/ cokolwiek innego ale baza to zawsze herbata :))

Inne tematy z forum Kobieta

Dobry szampon na łupież (45 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie coś, bo już mi ręce opadają!

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

do góry