Gorąco polecam CN SUBMARINE. Robiłem tam kurs OWD. Instruktor Michał razem z divemasterem podchodzą do sprawy bardzo profesjonalnie i zwracają przede wszystkim uwagę na bezpieczeństwo. Zajęcia odbywały się w małej 2-3 osobowej grupie, dlatego instruktor mógł podchodzić do każdego indywidualnie. Każdy miał nielimitowaną ilość czasu na wykonanie wszystkich ćwiczeń, do momentu aż wykona je poprawnie. Kilka zajęć na basenie, kilka godzin teorii maglowanej aż do skutku i wreszcie kilka nurkowań w naszych pięknych kaszubskich jeziorach. Zaraz po ukończeniu kursu miałem wylot na wakacje do Egiptu (Sharm el sheikh). Wybrałem oczywiście hotel z własną rafą koralową i centrum nurkowym. Centrum to prowadzili włosi. Oczywiście na pierwszym nurkowaniu musieli sprawdzić moje umiejętności. Pod wodą okazało się, że radzę sobie doskonale ze wszystkim, a schodziliśmy do 18m. Po wyjściu z wody byli naprawdę zaskoczeni moim poziomem wyszkolenia, tym bardziej że wcześniej kiwali głowami że moja licencja OWD jest ,,świeża,,. Pytali gdzie robiłem kurs OWD. Myślę że to jest chyba najlepsza recenzja dla CN SUBMARINE i ukłony dla instruktora Michała. Dlatego jeżeli chcecie nurkować to tylko z SUBMARINE.