Widok

DIETA

Witam ;) Hmm. od pewnego czasu mam zamiar przezucić sie na jakąś skuteczną, a zarazem nie katującą diete. Chciałabym sama dla siebie zrzucic pare kilogramów. od stycznia tego roku poszlo mi troche w brzuszek i źle mi z tym. Może macie jakies sprawdzone metody ? Ale nie piszcie zaraz że słodycze na bok, po 18 nie jeść itd. bo to każdy może sobie wdrążyć w życie ;). Kiedyś zrobiłam sobie dietke typu: po 18 nic, odstawiłam ziemniaki pieczywo makarony i inne . i jadłam tylko warzywka i owoce ewentualnie jakieś tam fittnesowe chlebki. Ale wróciła szkoła i przybyło kg spowrotem. A teraz praca, szkoła i ciężko taką dietę zastosować. na dodatek że pracuje często w nocy ;/ .. Mam 21lat i tak te 5 kilogramików chciałabym zrzucić. Macie jakieś swoje sposoby ? jakiś ludzkii jadłospis ? coś to by się chętnie jadło ;) hehe .. Prosze o Wasze sprawdzone sposoby ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałaś ,że masz 21 lat ,a jaki wzrost i ile ważysz?
Przy okazji ile diet stosowałaś?

Ja mając 38 zastosowałam pierwszą dietę i dbam o to by "zachować efekt"
Skoro wiesz co masz robić ,to dlaczego nie zastosujesz?
Dodałabym aktywne życie w postaci areobiku i ćwiczeń .
Wzrost 160cm, a waga 60-62 ;/ różnie a w styczniu ważyłam nawet 55 kg;/ ! wiec jest roznica a niby nie widac ttego po mnie że tyle przytyłam. Cwiczenia i aerobik? nawet nie mam zbytnio czasu na to. Dlatego chcialam postawic na jakas diete. Bo teraz jakby nie bylo moje zyvcie sie zmienilo. Zaraz po technikum poszlam do pracy i tam duzo ruchu jest nie ukrywam, ale jednak kg przybylo. A wracajac po nocce z pracy to praktycznie caly dzien odsypiam ( tak sie zdarza mi ) i gdzie tu cwiczyc ? tą diete z odstawieniem chleba ziemniakow itd to zastoowalam przez jakis 3 miesiace w wieku 19 lat i bylo to skuteczne aczkolwiek bylo to wakacje a wiadomo w szkole ciezko zjadac same owoce i warzywa. i powrocilam do starego trybu zycia. i teraz znowu praca weekendy szkola ;/
Pytanie ,czy w pracy podjadasz? Ja pracowałam w nocy ,lecz nic nie jadłam. Wazne ,przesypiasz dzień i nie masz możliwości dobrej
przemiany materii. Nie chcę się mądrzyć .lecz ja po powrocie o 7 jadłam
śniadanie ,kładłam się spać.Wstawałam o 12 i zajmowałam się obowiązkami
domowymi. To,że masz dużo ruchu w pracy ,nic nie znaczy przy ćwiczeniach (45min) areobowych
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
ja z nocki wracam o godzinie 5 czy 6 rano nie mam ochoty jeść tak wcześnie. a w nocy jem normalnie tak jak bym była na normlanej pierwszej zmianie. czyli po jakis 4 godzinach jem posiłek. no i zdaza sie ze podjadam ;/ po powrocie zdaża sie ze spie jakos do 14 a nawer 16 ;/
niestety, pracowalam na nocki 23-7 rano i tyłam i nie moglam zrzucic kilograma ,pomimo ze mialam diete i intensywnie ciwczyłam na siłowni...mi pomogło przejscie na dzien do pracy...niestety
Madness is the gift, that has been given to me!!
Tak tylko w tym przypadku to niemozliwe, ze przejde na pierwsza zmiane wylacznie. wszyscy mamy nocki bez wyjatku i tu problem ;/ . sama niewiem juz ... ale musze to zrzucic ;/
Polecam "dietę south beach". Choć to raczej bardziej zmiana stylu życia niż dieta. Jest łatwa, smaczna i mądra :) Schudłam na niej 8 kilo i od kilku miesięcy, pomimo małych grzeszków kulinarnych, waga utrzymuje się. Oczywiście sport robi swoje, więc postaraj się jak najwięcej ruszać. Jak nie możesz iść na siłownię/fitness, to sprzątaj, schylaj się, spaceruj, zrezygnuj z windy itp. Powodzenia :)))
póki co to do pracy dojezdzam rowerem wiec już cos ;p hehe . w pracy duzo sie ruszam to fakt ;) schylanie, sprzatanie itp to na porzadku dziennym ;d zaraz sobie o tej diecie poczytam ;d
Do diety podchodziłam bardzo sceptycznie, ale spadek wagi przekonał mnie do "zdrowego" żywienia. Zerknij na stronkę: http://blog.polskiesouthbeach.pl/ są tu łatwe i smaczne przepisy.

Inne tematy z forum Kobieta

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (58 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

do góry