Widok

DOBRY ginekolog ze szpitala (Zaspa)

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Hej!
Wiem, że podobne wątki były, ale większość opinii ma już swoje lata, a mi zależy na jak najaktualniejszych opiniach.
Chciałabym rodzić na Zaspie i aktualnie szukam lekarza prowadzącego. Mam już co prawda jednego-świetnego, ale nie pracuje on w szpitalu, dlatego koniecznie szukam kogoś, kto pracuje w szpitalu. Dodam, że miałam kontakt z damską częścią i chyba jednak poszukam w męskiej ;) Bardzo Was proszę o opinie odnośnie wiedzy lekarza, podejścia do pacjenta, czasu jaki lekarz poświęca pacjentowi, czy podaje swój numer telefonu 'w razie ataku ciążowej paniki', czy ma dobry sprzęt, jak z terminami i ogólnie Wasze wrażenia. Chciałam teraz iść na usg genetyczne do dr Zabula/Szemryka/Matkowskiego, ale się okazało, że na piecewskiej uprawnienia ma tylko dr Augustyniak... I dalej nie mam lekarza. Bardzo Was proszę o pomoc!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Osobiście polecam dr Szemryka. Prowadził moje dwie ciążę. USG genetyczne zrobi Ci na piecewskiej dr Augustyniak, ja tak miałam. Wszystko było super. Dr Szemryk jest świetnym specjalistą, poza tym miły, sympatyczny. Osobiście kilkukrotnie korzystałam z dodatkowych wizyt czy konsultacji telefonicznych. Z terminami wizyt NIGDY nie miałam problemu, czasu poświęca tyle, ile potrzeba, odpowiada na wszystkie pytania. Dla mnie rewelacja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziękuję za info :) ktoś jeszcze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
doktor Matkowski Sławomir, Piotr Zabul -Obaj przyjmują również prywatnie na Piecewskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja chodzę do Branickiego
Wiedza lekarza: nie mam zastrzeżeń, zleca sporo badań-ale to dla mnie plus, w ciąży na każdej wizycie usg i badanie
podejście do pacjenta: ludzkie, życzliwe, delikatny w badaniu
czas jaki lekarz poświęca pacjentowi: ile potrzeba, nie zbywa, można zadać każde najgłupsze pytanie
czy podaje swój numer telefonu 'w razie ataku ciążowej paniki'-zawsze podaje i każe dzwonić o każdej porze dnia, czasem nie odbiera (praca), odpowiada na smsy
czy ma dobry sprzęt: widziałam lepszy ;-) ale trudno mi to ocenić bo nie znam się na tym
jak z terminami: zawsze Cię wciśnie między pacjentkami
ogólnie Wasze wrażenia: na 5
ja chodziłam przez obie ciąże do dr Joanny Mastalerz, prywatnie przyjmuje na Burzyńskiego, pracuje też w szpitalu na Zaspie. Wg mnie świetny lekarz.
Czy ktoś zna dr Szelezińskiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też polecam dr Matkowskiego (przyjmuje też w Medicoverze i Luxmedzie). Natomiast z doświadczenia uważam, że generalnie lekarz prowadzący nie ma za wiele do rzeczy przy porodzie. jeśli nie jest to Twój dobry znajomy, co da, że Twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić? Chyba, ze będziesz miała szczęście trafić na niego na izbie przyjęć, ale lekarze Ci mają dyżur raczej maksymalnie raz w tygodniu.

Chyba, że ktoś ma jakieś inne doświadczenia w kwestii lekarz prowadzący - a poród - też będę wdzięczna za opinię :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja polecę dr Adama Szulca, pracuje w Enel-Medzie, Swissmedzie i w szpitalu na Zaspie. Jeszcze nie rodziłam więc nie mogę sama powiedzieć jaki jest w stosunku do ciężarnych, ale byłam u niego na wizycie i znam go od strony zawodowej :) Pacjentki bardzo go chwalą, wiem że udostępnia swój nr tel i jest dostępny 24 h pod tym nr :)
a co powiecie o Grążawskim?
ja prowadziłam u dr Grążawskiego swoją ciążę. chodziłam na NFZ
lekarz o specyficznym poczuciu humoru, ale bardzo konkretny, wszystko zawsze wyjaśniał. dawał skierowania na wszystkie potrzebne badania ( nawet toxo, cytomegalię robiłam na NFZ i grosza nie płaciłam). Mimo, że wizyty były na NFZ to na każdej było robione USG. Gdy miałam jakies wątpliwości albo się czymś niepokoiłam to zawsze mnie przyjął w gabinecie i zbadał. Więc ja polecam. Zapisałam się do niego w swojej przychodni gdy byłam w ciąży i już tam zostałam :)
ja właśnie z przypadku trafiłam do niego, przyjmuje na nfz w Bojanie i jak na pierwsze 2 wizyty u niego to spoko, mi tam taki humor nawet pasuje, ale planuję ciążę i zastanawiam się czy będę w odpowiednich rękach, stąd dopytuję.. a czy rodziłaś na Zaspie, miał Cię pod opieką? Czy zlecał usg też prywatnie na lepszy sprzęt (bo wiem że nieraz lekarze tak robią jak sprzęt nfz jest słaby)
nie rodziłam na Zaspie, a na Klinicznej
na wizyty do niego chodziłam na NFZ do przychodni w Gdyni Dąbrowie :) wszystkie USG robił mi sam, nigdzie nie kierował.
ja go polecam, straciłam wcześniej 2 ciążę i on podszedł do problemu należycie, wziął mnie "pod opiekę" i kolejna ciąża skończyła się powodzeniem :) mam już zdrową córą koło siebie :)
Grążawski- nie idź do niego!!!!!! nie powinien tam pracować- osobiste doświadczenie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szeleziński- ponoć super.
Branicki- badał mnie osobiście, świetny- polecam
Ja również polecam dr.Branickiego,prowadził całą moją ciąze,od połowy ciązy wiedziałam,ze będę miała cesarkę,dopilnował tak ,żeby to właśnie on odbierał mój porod,juz byłam w terminie porodu,poszłam w czwartek na wizytę,powiedział,ze na drugi dzień ma dyżur w szpitalu,zebym przyszła o danej godzinie,to zrobi mi cesarkę i tak się właśnie stało.Z męzem jesteśmy bardzo zadowoleni z takiego prowadzącego lekarza.dodam,ze kolezanka również chodziła do dr.Branickiego,wskazana miała cesarkę gdyż miała blizniaczki,równiez lekarz zrobił tak aby to on odbierał poród,nie mało się płaci za dość częste wizyty,ale z takim podejściem do pacjęta uważam,ze warto.Polecam w 100%.
nie lubi starszych pacjentek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dr Matkowski - prowadził moją ciąże, ja akurat miałam prowadzoną ciąże w Medicover. Z tego co wiem prywatnie przyjmuje na Picewskiej jak i w Swissmedzie.
Lekarz z dużym doświadczenie, moja ciąża była zagrożona przedwczesnym porodem, szczęśliwie poprowadzona i zakończona w 39 tygodniu - poród na Zaspie, gdzie lekarz ma dyżury.
Odpowiada na wszystkie pytania, delikatny przy badaniu, omawia wyniki badań z pacjentką, na prośbę pacjenta zleca badania dodatkowe.
Trafiając na IP gdy jest na dyżurze, lekarz dyżurujący na IP zawsze po niego dzwoni, na oddziale zawsze odwiedza swoje pacjentki.
Polecam w 100 %
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy możesz mi przybliżyć jak wygląda Matkowski? Bo leżałam na patologii i tam był fajny lekarz i nie pamiętam jak się nazywał a chciałam do niego chodzić.Tamten o którego mi chodzi ma ok 40-45lat, chudy, jasne włosy i okulary. Bardzo przyjemny, żartował i był delikatny przy badaniu. Pomożecie w identyfikacji? :)
Z opisu wnioskuję, że to dr Branicki (jasne włosy, szczupły, okulary), przyjmuje na Hallera w Gdańsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Branicki na pewno dba o swoje pacjentki, sama byłam świadkiem na izbie przyjąć jak poza kolejnością przyjmuje swoje prywatne pacjentki z gabinetu, bo na izbie przyjęć na zaspie jest świetne usg, jak byłam to w ciągu trzech godzin przyjął swoje dwie pacjentki, także prywatny folwark

Matkowski bardz ok, wszystkich po kolei przyjmował bardzo delikatny i miły
Szulc mam mieszane uczucia czytając jak potraktował dziewczynę z forum o nicku Luna'ja do niego bym już nie poszła
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ginekologa Piotra Zabula. Nie jest dobry, ale bardzo dobry:) Trafiłam do niego z zagrożoną ciążą, a potem odbierał poród.
Z czystym sercem polecam...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry