Zakup domu w trakcie budowy z rynku wtórnego luty 2025. Pan Maciej jest bardzo zaangażowaną i pomocną osobą, współpraca przebiegła sprawnie, raport i zalecenia korekt - uwagi co do wentylacji, jakości wykonania tynków, spękań, nawet zmiany kierownika - bardzo trafione. Zdecydowaliśmy się na zakup, teraz borykamy się z problemami typu - brak nadproża w drzwiach zewnętrznych, brak odgromienia, czy za małe bramy garażowe względem otworów, inne wymiary względem dokumentacji. Przy zlecaniu pytałam o sprawdzenie dokumentacji technicznej, otrzymałam podpowiedź, że tego się nie sprawdza, że zawsze czegoś będzie brakować i coś będzie nie tak. Teraz mamy problem, bo poprzedni kierownik po swojemu przesunął jeden z głównych elementów konstrukcji, co obciąża dodatkowo dach i musimy wzmacniać jedną ze ścian. A to dopiero początek prac w tym domu. Dodatkowo ciągle było powtarzane, że są okna dwuszybowe, tak też jest w raporcie, dopiero jak sama się przyjrzałam to są już standardowe trzyszybowe. Myślę, że do odbiorów deweloperskich Pan Maciej spisze się wzorowo, ale trafiliśmy na osoby prywatne, które budowały po swojemu i niestety co rusz trafiamy na buble, a możliwe że byśmy się nie zdecydowa