Widok

DZIECKO NIE CHCE PIC Z BUTELKI;(

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
DROGIE DOŚWIADCZONE MAMY POMÓŻCIE!
MOJA 4 MIESIECZNA CÓRECZKA NADAL NIE CHCE PIĆ Z BUTELKI, CAŁY CZAS BYŁA KARMIONA Z PIERSI, OD PIERWSZEGO MIESIACA PROBOWALAM NAUCZYC MOJĄ CORECZKE PIC Z BUTELKI ALE NIE UDAJE MI SIE TO. ZMIENIAM BUTELKI, SMOCZKI I NIC TO NIE DAJE. MACIE NA TO JAKIES SPOSOBY?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A karmisz nadal piersia ? bo jesli tak to picia nie musisz dawac.. dopiero jak przechodzisz na mleko sztuczne wtedy rowniez Dziecko powinno dostawac picie :)
image
image
NADAL KARMIE PIERSIĄ, ALE CHODZI O TO ABY PRZECHODZIC PO MAŁU NA BUTELKĘ. NIE PODAJE HERBATKI, NARAZIE SCIAGAM SWOJE MLEKO I PROBUJE JEJ PODAWAC.
A ONA KRZYWI SIE I PLACZE GDY PROBUJE JEJ WLOZYC BUTLE. PROBOWALAM NAWET JA LEKKO PRZEGLODZIC..
Monia ja Cię nie pocieszę. Mój synek, obecnie ma roczek, nadal nie pije z butelki, tzn. ostatnio coś tam próbuje ale a to się zakrztusi, a to obleje i tak ciągle coś. Próbowałam go uczyć pić z butelki od ok 3 miesiąca bo, musiałam wrócić do pracy. Chwytałam się różnych sposobów - nowe butelki, smoczki, karmiła go babcia, tata, próbowałam podczas snu i nic to nie dało. Do tej pory muszę go karmić piersią.
moja tez nie pila z butli nigdy
a do pracy wrocilam w 6tym mcu jej zycia / latem --> upały

i zero butli - NIE I KONIEC

i zyjemy jakoś ... opiekunka podawął jej picie łyzeczką. potem uczyłam szklanki/ slomki

straszne to jest ale nie poradzisz

lekarze kazali przegodzić na maksa az chwyci - zawsze pekałam juz po ok 2-3 godzinach jej glodu ...

A probowalyscie karmic butelka Tommee tippee ? ta butelka ma najbardziej podobny krztal smoczna do sutka Mamy i moze jakos zalapie.. no niewiem ja niestety nic innego nie poradze bo moje Maluchy na szczescie na butle bez problemu przeszly :)
image
image
JA CHYBA WYPROBOWALAM WSZYTSKIE RODZAJE TOMMY T RÓWNIEZ I NIC:(
Anka:
ja od TT - zaczynałam - zero rezultatów, walczyłam także z MUM i jeszcze MMAMMA - też nic.

Udało się z niekapkiem i kubkiem lovi 360 stopni - ten kubek chyba najfajniejszy jest ....
muj synek ma prawie rok i tez go musze karmic moim cyckiem,jak mial 3 miesiace probowalam od wody tak jak lekarz mi muwila i faktycznie pije z kubka niekapka wode ale mleka ani rusz tylko szklanka.ale mleko nie modyfikowane bo tego wogole nie uwaza za stosowne mleko..
ja walczyla 8mscy bo jzu mialam dosc moj maly traktowal mnie jako smoczka i powiedzialam basta. Przetestowalam mase butelek jednak sprawdzila sie MAM bo on wlasnie tak sobie zagryzal tez cyca do plaskiego. No i w kazdym badz razie na poczatku byla wielka tragedia ale sie nie poddalam codziennie o tej samej porze pod wieczor wciskalam mu butle plakal mocno plakal ale za 3 raze zaciagnal czasem wypil mniej czasem wiecej po jakims czasie jak juz zalapal to odstawilam w dzien a po jakis 2-3tyg od tego w nocy juz obylo sie bez sprzeciwu. Takze mozna o ile sie wytrwa bo nie jest to proste mi sie serce kroilo ale musialam.
up
monia moja imoze tez musialam odstawic od piersi nie moje wzgledy tylko zdrowie i tez sie nie udalo.tzn bralam leki tak by najmniej zaszkodzic i dalej karmilam. Jak nie musisz to szkoda dziecka.Tyle Jej.
a smoczek ciagnie?? zacznij od smoczka ja tak robilam na poczatku jak ciagnie smoczek to delikatnie podmien jej smoczka na butelke zacznie plakac znowu zamian ja tak swojego nauczylam zajelo mi to 3 dni ale sie oplacilo :)
image
Właśnie smoczka też nie! nic co jest gumowe nie jest tolerowane, kupiłam też kubek niekapek od 4 miesiąca ale też kicha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ajaki masz smoczek silikonowy?czy kauczukowy?
image
i taki i taki
U mnie to samo - od początku ani smoka ani butli. Problem jest ogólnie z każdym moim wyjściem. Synek ma 6 m-cy, więc może zjeść już obiadek i tylko to mnie ratuje jak muszę coś załatwić, bo mam 4h wolnego (je co 2h). Nie wiem jak to zrobię, bo za 4 m-ce wracam do pracy i mały pójdzie do prywatnego żłobka, gdzie nikt nie będzie się pewnie z nim za bardzo cackał:(
coz cierpliwosc i nic wiecej
image
Dobrze robisz ucząc małą pic z butelki.

Mój młody jak mu podawałam swoje mlekow butelce w 3 miesiącu to jeszcze jadł. Po 2 miesiącach przerwy miałam wielki problem.Odrzucał.

Wracałam do pracy jak mial 6 miesięcy i były wielkie nauki...trwało to chyba z tydzień albo dwa. Wymagało duzo prób i cierpliwości.
czasami karmiąc piersią wsuwałam mu smoczek z butelka i chwilę ciagnął...jak się ocknął to wypluwał.
Sposobów przechytrzenia małego było sporo.... u mnie sprawdziła sie butelka MAM BABY.
Aaa i podczas tej nauki butelki uzywałam tez buteleczek i łyżeczkami, z takimi nakładkami...
Wiele forumek dzieki podawaniu mleczka na łyzece osiagnęło cel. Długa i mozolna praca i odważe sie powiedzieć, że każde dziecko mozna tego nauczyć. U jednych trwa to tydzien u drugich dwa inni poddają się uznając, że się nie da...
image

no i samemu trzeba trzymac swoje emocje na wodzy bo czesto sie poddajemy za szybko juz po kilku sekundach protestu bo szkoda dziecka ale po 3-5min ono zalapie tylko nie terroryzwoac tez ale cierpliwie i przede wszystkim spokojnie a sie uda. Ja bylam z tym sama i powoli ale doszlam do celu teraz juz jest jakies 3msce na butli i jest dobrze:)
a i moj tez smoka nie ciagnal dopiero zaczal po 2-3tyg picia z butli a teraz to mu daje bo mi szkoda mu zabrac..tak tak wiem po co dawalam ale jak lubi niech ma wiem ze lepsze to niz ssanie palucha. smoczka mozna oduczyc palca juz gorzej.
No właśnie moja też ssie palce, nie chce podawać smoczka, ale co jeśli tak się przyzwyczai do palców...więc będe próbować aż osiągne cel troche mnie pocieszyłyscie:)
Wydaje mi sie ze niektore dzieci nie pija i nie beda pily z butelki. Taka jest moja corka. Jako kilku miesieczne niemowle pila z kubeczka, dzis ma rok i pije z bidonu. Dla kazdej butelki mowila nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z moją Zuzią było to samo :-( Najpierw były butelki Avent, później Tommy Tippe, ostatecznie stanęło na butelce NUK z kauczukowym smoczkiem. Zerknij sobie tutaj: http://www.nuk.pl/products/informationabout/bottlesandteats/index.html?sid=04f5662464bff2c2f461f2c719d76f2c&lang=en
Koleżanka miała ten sam problem, u niej stanęło na butelce Dr Brown's.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry