Widok

Dach płaski czy skośny

Stoimy przed decyzją płaski czy skośny dach. Marzy nam się płaski, ale bardzo często słyszymy, że przeciekają. Proszę o wypowiedzi użytkowników płaskich dachów.
1. Jakie macie doświadczenia?
2. Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy wykonaniu?
3. A może ktoś z Was ma niewidoczne skosy?
3. Jak to wychodzi kosztowo? Taniej, drozej niż skośny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sami mamy dach płaski , kompletnie nie rozumiem Twoich obaw. Przede wszystkim trzeba mieć dobrego wykonawcę/wykonawców od wykonania hydroizolacji . Samemu polecam dach płaski z warstwa dociazajaca z wylewka spadkowa. Na wierzchu porządna papa lub membrana . Koszty dachu płaskiego w porównaniu do skośnego , zależy to od technologi i oczywiście samej powierzchni domu . U nas jest około 250 m2 dachu i wyszło około 300 zł/m2 z obróbkami i izolacja termiczna . Generalnie polecam domy z dachem płaskim , są najlepsze . Jeśli macie tyko taka możliwość to budujcie z takim dachem i spełniajcie marzenia
https://indembwarsaw.pl/papa-bitumiczna-na-dach-kiedy-warto-ja-zastosowac/

To co warto jest dopilnowac to odpowiednia papa na dach.

Najlepsze materiały do wykończenie dachu oferuje World Metal. Polecam to solidne poszycia.

Inne tematy z forum Remont - porady

Gdzie najtaniej farby (22 odpowiedzi)

Musimy odświeżyć domek na działce :) Mały domek z płyt i elementów drewnianych :] Malowany...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry