Widok

Daewoo Espero

Pierwsze Espero pojawiły się w Europie we wrześniu 1994 roku, choć na rynku koreańskim były dostępne już kilka lat wcześniej. Przyjemne dla oka nadwozie zostało opracowane przez włoską firmę karoseryjną Bertone, której udało się uzyskać niski współczynnik oporu powietrza Cx=0,28. Rozpoczęcie montażu tego modelu w Polsce datuje się na kwiecień 1996 roku. Na początku wprowadzono do sprzedaży ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

espero

super auto przejechałem nim prawie 600 tysięcy km. Mało pali wygodne pełen komfort jazdy. Szkoda, że ich nie produkują bo kupiłbym bez zastanowienia. Jeżdzę nim od 20 lat. Jedyną zmorą jest korozja. jest super codziennie mam do przejechania 150 km. I oby tak dalej

super esperak

wierzę wam panowie ponieważ swoim esperkiem na A2 u niemców zamykałem licznik i nie bardzo kto mógł mnie wyprzedzić a gazu pali mi 9 ,9,5l na100

O czym ty piszesz chłopie ja mam Espero z 96r. i nie mam z nim żadnych problemów zmień sobie na model z wspomaganiem i nie będziesz narzekał ponieważ wprowadzono tam kilka poprawek i nie ma żadnych usterek a eksploatacja jest normalną rzeczą jak przy każdym samochodzie

do kolegi

Mam espercie jezdzi 180 km lubie ja ale ostatnio mnie zawiodla mala niechce palic co mam zrobic

Espero

Polecam ten samochód każdemu , jest tani , bezawaryjny , wygodny czego więc wiecej chcieć za taką cenę ? .Jedyną wadą to blacha.Mój ma już chyba z 14 lub 15 lat no i jest już dość trochę korozji.Ale gdyby nie ta korozja jestem pewien , że jeździłbym nim jeszcze następne 15 lat.Aktualnie jeżdżę nim tylko po mieście , a tak użytkuję Renault Megan i muszę stwierdzić , że Espero ma wygodniejsze fotele i jest obszerniejsze.Nigdy nie powiem na ten samochód złego słowa , posłurzyło mi naprawdę długo lat i nie raz uratowało życie.Przez ten cały czas nie było żadnych większych usterek.Pozdrawiam , Mariusz!

Świenty Samochód

Ludzie wejście się ogarnijcie co po niektórzy...fotele nie wygodne ? Jeździłem w innych nowszych samochodach , ale co do wygody Espero zwycięża.Na prawdę jest to bardzo komfortowy samochodzik.Zakupiłem go w 2005 r. i mam go do dzisiaj.Bez rdzy , chociaż w sporej części modelach pojawia się korupcja i jest to jedna z poważniejszych wad.Bo autko mogło by jeszcze sporo pojeździć.Mój kuzyn również ma Esperaka i maska,progi zaczynają mu rdzewieć.Moim espero GLX 1.5 wyciągnąłem nawet ok. 200km/h , co prawda było to dosyć dawno , ale Espero to znakomity samochód.Nie wiem dlaczego co poniektórzy tak oczerniają tą markę.Ale są to ludzie , którzy nie mają za grosz inteligencji.Ja tu nikogo nie obrażam , tylko mówię jakie mam zdanie.Podsumowując samochód jest wygodny,bezawaryjny,nawet szybki ,pali tak średnio , jest dosyć tani.Czego chcieć więcej ? Chciałem tylko powiedzieć , że podczas 7 lat ekspolntacji tego samochodu przeze mnie wymieniałem tylko linkę licznika i sprężyny.Gorąco polecam! Wystarczy tylko zadbać o samochód.

Ty espero widziałes tylko na zdjeciu skoro wypisujesz to takie załosne pierdoły

esperakossupra

Bardzo dobry samochód silnik 1.5/16v Rocz1998 przeb.264km,Tylko korozja Prędk;max.198 idzie,nic nie robione od nowości.NERON DOLNY ŚLĄSK.

SUPER AUTKO!

Polecam ten samochód , jestem 1 właścicielem rocznik 1999 GLX , silnik 1.5 sprawuje się bardzo dobrze , fotele bardzo wygodne , auto bez awarii nadaje się na długie trasy , jedyną wadą tego samochodu to słaba blacha , niestety , ale rdzewieje.Jak narazie samochodem jeżdżę do dzisiaj , chciałbym aby dalej się tak spisywał , bo jestem bardzo z niego zadowolony , brawo dal firmy DAEWO!!!!!!!!!!!

d*pa

Kupa złomu miałem to i jeżdziłem cały czas do mechanika z nim a blacha to straszna padaka

Nie sprzedam go nigdy w życiu! Pójdę z nim do grobu!xddd

Samochód zachwyca swym zewnętrznym wyglądem jak i wewnętrznym , mam go 13 lat i jestem bardzo z niego zadowolony , wiadomo ,że popsuł się kilka razy , ale inne auta już dawno nie nadają się do jeżdżenia , espero zepsuło mi się tylko 3 razy na 13 lat , jeden zamek już nie działa , ale samochód ma swoje lata , nie wymieniłbym tego samochodu na żaden inny , nie pali dużo na mieście , zarówno tak samo , gdy wybieramy się w trasę . Jazda Espero to prawdziwa , czysta przyjemność , fotele są bardzo konfortowe , jest bardzo dużo miejsca w samochodzie , jest wypozażone w to co powinno , szkoda , ze firma DAWEOO uległa "wyginięciu" , bo napewno byłbym właśćicielem nowego modelu auta firmy Daewoo , polecam samochód Espero , dla początkowych kierowców nie jest to dobry samochód , bo jest za dużo bajerów!!!^^ Pozdro dla milośników ESPERO!KOCHAM TEN SAMOCHÓD!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem dot. zasilania pompy paliwa

Problem polega na tym, że gdy wsiadam do mojego Esperaka to po przekręceniu kluczyka w pozycje przedstartową słychać cichutką, kilkusekundową pracę pompy paliwa i potem odpalam i wszystko gra. W drugim esperaku w identycznym postępowaniu nie słychać tego kilkusekundowego "bzyczenia pompy paliwa. Ponoć do pompy nie dochodzi prąd. Co może być przyczyną? Istnieje domniemanie, że pewien "obcy" mając dostęp do auta ( ma klucze do garażu a kluczyki do auta są zawsze w stacyjce podczas garażowania) mógł celowo (złośliwie) coś nabroić w kilka minut i jakoś odciąć zasilanie elektryczne pompy paliwa. Poradzicie co sprawdzić? Na co szczególnie zwrócić uwagę, by usunąć usterkę? Na zaciąg nie odpalił. Ewidentnie elektryka nie podaje zasilania do pompy paliwa. Proszę o pomoc.

ESPERO 1.5 GLX

Samochód extra wygodny ,obszerny, bardzo tani w eksploatacji wadą są tylko słabe blachy a więc szybka korozja.

Mój samochodzik 1,5 z 1997 roku ( 170000 ) do dzisiaj oprócz materiałów eksploatacyjnych nie wymagał żadnych poważnych napraw. Pali 6,5 na trasie, 10 w mieście ( zimą 11 ). Np Toyota Avensis musi dobrze się starać aby za nim nadążyć. Na skrzyżowaniach nie mam żadnych problemów ze startem przed niejedną znaną marką. Poczekam z nim conajmniej do jego "pełnoletności " zrobię mu najwyżej blachy bo żal go sprzedać, a nawet za 10-12 tysięcy nie kupię tak dobrego autka ( garażowany, serwisowany, kupiony w polskim salonie, pierwszy właściciel, i wiem co mam - czego więcej chcieć ?) Przecież to OPEL

ja mam espero z 1 8 cd machlem banike na silniku szkoda ze blacha licha bo bmw sie chowa pozdro helmut
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, jestem posiadaczem Daewoo Espero 1,5 DOHC z 1997 r. Autko nie sprawia mi żadnych problemów technicznych. Dzięki swojemu opływowemu kształtowi nawet dobrze przyśpiesza. Autko jest seryjnie dobrze wyposażone (jak na ten rocznik), nie koliduje to z niską ceną. Części do niego są stosunkowo tanie.

1997r. 1,5 16V 200 tys - LPG

A ja Wam powiem, że żal mi sprzedać tą furę (w lipcu kupiłem Vectre - bo mój Esperak nie ma Klimy), cena rynkowa jest śmieszna a samochodzik bezawaryjny! Poza zwykłą eksploatacją (płyny, klocki, tarcze, tłumiki) nic nie robiłem.

moje espero jest 1996 roku z silnikiem 1.8 cd

auto jest super

WD 40 NA PRZYCISKI NALEJ

U MNIE POMOGŁO - TAM ŚNIEDZIEJĄ STYKI I TO WSZYSTKO

polecam

mam Esperanzite 1,5 16v z 1997 r i powiem tak: za te pieniądze (2700pln) nic leprzego bym nie znalazł. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.