Widok

Daewoo Espero

Pierwsze Espero pojawiły się w Europie we wrześniu 1994 roku, choć na rynku koreańskim były dostępne już kilka lat wcześniej. Przyjemne dla oka nadwozie zostało opracowane przez włoską firmę karoseryjną Bertone, której udało się uzyskać niski współczynnik oporu powietrza Cx=0,28. Rozpoczęcie montażu tego modelu w Polsce datuje się na kwiecień 1996 roku. Na początku wprowadzono do sprzedaży ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam posiadam espero 18CD bardzo fajne przyjemne auto odkupilem go od taty wczesniej bylem wrogiem tego auta mimo wszystko sie przekonalem do niego spalanie w miescie w przedziale 10-11 litrow na trasie zalezy jak cisne ale tak od 8-10 litrow gazu zrobilismy nim okolo 100 tys. i jestem zadowolony ma troche miekkie zawieszenie pozatym ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Espero 1.8 CD 1999 rok - przebieg 123 tyś.

Mam te auto 2 rok .Jak na razie to miałem problem z prawą szybą ( szyba przecieła przewód i zrobiło się zwarcie)- poradziłem sobie sam. Porównując te auto do fiata marea ,vw vento,fiat tempra (też dobre auto wg. mnie) uważam ,że daje najwięcej w stosunku do ceny. Silnik jest elastyczny a nie żadne wynalazki 16v - to do hondy się nadaje ale do fiata niestety nie. Komfort - bajka. Bagażnik 560 litrów.Teraz przerobiłem niedawno na gas i jestem bardzo zadowolony - jeżdżę w cenie tico na benzynie.Pozdro dla właścicieli ESPERO i ogólnie Daewoo.

espero 1.5 16v

samochod ogulnie bardz dobry Ale mam jeden problem ze spalaniem gazu ostatnio na 120km wyszlo mi ze spalil 20litrow LPG czy ktos mi moze pomoc jaka to moze byc przyczyna a i z rury wydechowej kapie gaz jak to poustawiac zeby wszystko bylo ok

ESPERO 1.8 190 KM/H

Witam.posiadam Daewoo Espero 1,8 z gazem lovato.
Espero ma przejechane 150 000 km.Pdodbno.Piszę podobno poniewaz ma już przetarty fotel kierowcy a to zazwyczaj robi się ok 200.000 km.
Katalogowo ma napisane ze jedzie max 180 km.jak był nowy.Teraz ma 10 lat i jechałem nim 183 km/h
Ale to nic . Zdarzyło mi się nim jechać nawet 190 km/h
ak to możliwe?

mam espero z 97roku 1.5 w gazie za te pieniądze niie ma lepszej fury. samochód o,k

jak z każdym autem czyli jak dbasz tak masz to moje zdanie

podnoszenie szyb

Espero mojego ojca jest ok, fajnie mi się nim jeździ. Jest tylko jeden problem albo siadła elektronika i nie działają silniczki opuszczające i podnoszące szyby albo zepsuły się przyciski do ich uruchomienia, te w drzwiach. Jeśli ktoś ma taki sam problem to proszę o radę co z tym zrobić.

Dobre autko

Autko niczego sobie, można troszeczkę poszaleć, jak był nowszy, 5 letni, to zbliżał się nawet do 200 km/h, wg wskazań licznika blisko 200km/h (wg GPS 190), co jak na silnik 1,5 nie jest tak mało. Owszem może i były sprzyjające warunki, tj młody kierowca, dobra pogoda, pusta droga. Samochód przy normalnej jeździe pali 7-8l/100 w trasie, w mieście ok 10. Teraz częściej jeździ na gaz i spalanie bardzo podobne. Wspomnę że jest to samochód rocznik 1996 i ma przejechane 200tyś km. Nie jest awaryjny, na giełdzie mało wart więc zachęcam do kupna, odradzam sprzedaży. Za podobne pieniądze to tylko gorszy samochód

espero 1.8 cd z gazem 210000 tyś!

Cześć!W końcu kupiłem:)Panowie uwaga na partaczy z warsz.sam.Miałem problem z obrotami spadały Ci idioci chcieli mi wymienić silnik krokowy a okazało się że jeden palec(jeden z czujników są trzy)był wypięty,wystarczyło go umieścić na swoim miejscu.Oczywiście sam do tego doszedłem.Trzeba pamiętać o konserwacji blach i płynach a autko długo i bez awaryjnie pojeździ.Jedyny mankament to słabe polskie blachy,i to przyczyna niskiej ceny.Szczególnie nad progami.Osobiście jestem zadowolony.Pozdrawiam

super auto

Mam esperantusa i jestem zadowolony jest super mietki i wygodny jedna wada rdza ale trzeba troche zadbac i jest ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Espero 2.0

wiatam ja mam espero 2.0l w gazie w najbogatrzej wersji no tylko nie mam drewna ale to nic moje auto ma juz 14lat ale co wam pwoem chodi jak malina i jest szybkie zrywne no super i jakie wygodne kocham je i kazdy kto ze mna jedzie mowi jak tu wygodnie a i nieraz na swiatlach podjezdza takie ba tez co ma mz 10lat no ale prtzeciesz to bmy 323 czy cos no i co ogladam je gdzie a w tylnim lusteru i czekam na nie na nastepnych swiatlach a koles co a no mina zrzedla haha su[er auto polecam.

polecam

mam Esperanzite 1,5 16v z 1997 r i powiem tak: za te pieniądze (2700pln) nic leprzego bym nie znalazł. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.

WD 40 NA PRZYCISKI NALEJ

U MNIE POMOGŁO - TAM ŚNIEDZIEJĄ STYKI I TO WSZYSTKO

moje espero jest 1996 roku z silnikiem 1.8 cd

auto jest super

1997r. 1,5 16V 200 tys - LPG

A ja Wam powiem, że żal mi sprzedać tą furę (w lipcu kupiłem Vectre - bo mój Esperak nie ma Klimy), cena rynkowa jest śmieszna a samochodzik bezawaryjny! Poza zwykłą eksploatacją (płyny, klocki, tarcze, tłumiki) nic nie robiłem.

Witam, jestem posiadaczem Daewoo Espero 1,5 DOHC z 1997 r. Autko nie sprawia mi żadnych problemów technicznych. Dzięki swojemu opływowemu kształtowi nawet dobrze przyśpiesza. Autko jest seryjnie dobrze wyposażone (jak na ten rocznik), nie koliduje to z niską ceną. Części do niego są stosunkowo tanie.

ja mam espero z 1 8 cd machlem banike na silniku szkoda ze blacha licha bo bmw sie chowa pozdro helmut
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój samochodzik 1,5 z 1997 roku ( 170000 ) do dzisiaj oprócz materiałów eksploatacyjnych nie wymagał żadnych poważnych napraw. Pali 6,5 na trasie, 10 w mieście ( zimą 11 ). Np Toyota Avensis musi dobrze się starać aby za nim nadążyć. Na skrzyżowaniach nie mam żadnych problemów ze startem przed niejedną znaną marką. Poczekam z nim conajmniej do jego "pełnoletności " zrobię mu najwyżej blachy bo żal go sprzedać, a nawet za 10-12 tysięcy nie kupię tak dobrego autka ( garażowany, serwisowany, kupiony w polskim salonie, pierwszy właściciel, i wiem co mam - czego więcej chcieć ?) Przecież to OPEL

ESPERO 1.5 GLX

Samochód extra wygodny ,obszerny, bardzo tani w eksploatacji wadą są tylko słabe blachy a więc szybka korozja.

Problem dot. zasilania pompy paliwa

Problem polega na tym, że gdy wsiadam do mojego Esperaka to po przekręceniu kluczyka w pozycje przedstartową słychać cichutką, kilkusekundową pracę pompy paliwa i potem odpalam i wszystko gra. W drugim esperaku w identycznym postępowaniu nie słychać tego kilkusekundowego "bzyczenia pompy paliwa. Ponoć do pompy nie dochodzi prąd. Co może być przyczyną? Istnieje domniemanie, że pewien "obcy" mając dostęp do auta ( ma klucze do garażu a kluczyki do auta są zawsze w stacyjce podczas garażowania) mógł celowo (złośliwie) coś nabroić w kilka minut i jakoś odciąć zasilanie elektryczne pompy paliwa. Poradzicie co sprawdzić? Na co szczególnie zwrócić uwagę, by usunąć usterkę? Na zaciąg nie odpalił. Ewidentnie elektryka nie podaje zasilania do pompy paliwa. Proszę o pomoc.