Widok

Daleki dojazd do pracy

Wejherowo Temat dostępny też na forum:
Witam, dostałem pracę od strony południowych rejonów pod Gdańskiem. Mieszkam w Wejherowie. Czy ktoś ma doświadczenie w takich ok. 2 godzinnych dojazdach? Praca w porządku i szkoda mi zrezygnować. Wiem, że to kwestia indywidualna, ale może ktoś jeździ tak daleko i długo i podzieli się swoim zdaniem... Przeprowadzić się na razie nie mogę. Zresztą lubię Wejherowo i chcę tu mieszkać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2 h w jedną stronę oczywiście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko zależy od kilku czynników:

- na ile potrzebujesz pracy (konkretnie tej pracy, a nie jakiejkolwiek),

- na ile sensownie wynagrodzenie jakie otrzymasz przełoży Ci się na czas poświęcony pracy globalnej (czas pracy razem z dojazdem, czyli wynagrodzenie netto/na rękę/ minus koszty dojazdu podziel przez łączną ilość godzin spędzonych w pracy oraz w trasie, zobaczysz jaka wyjdzie stawka godzinowa i stwierdzisz czy będzie dla Ciebie satysfakcjonująca stawka czy też nie,

- jeszcze coś, choć to dzisiaj mało popularne, aczkolwiek jak dla mnie mające znaczenie, czasem dla większej satysfakcji z wykonywanego zawodu warto się poświęcić, choć nie zawsze, ale satysfakcja też się liczy.
Właśnie. Satysfakcja jest dla mnie ważna. Dzięki za fajną poradę. :)

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Praca za granicą. Niemcy (7 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (57 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry