Widok

Darmowe przejazdy

Kochani mam pytanie : jak to jest z tymi darmowymi przejazdami dla bezrobotnych ? Koleżanka wczoraj mi powiedziała, że dostała z PUP w Gdańsku (jest tam zarejestrowana jako bezrobotna) bilet uprawniający do darmowych przejazdów. Ja jestem z Rumi , więc jak zarejestruję się w PUP (w Wejherowie) to od razu ten bilet dostanę, czy po jakimś czasie ? Jest mi tak ciężko, że wszędzie chodzę po sklepach, firmach z cv i pytam o pracę, pieszo wszędzie nawet do Gdyni, bo skąd wziąć na bilet.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"jak to jest z tymi darmowymi przejazdami dla bezrobotnych" Z tymi przejazdami jest tak, że aby bezrobotni mogli podróżować za darmo robotni muszą za to zapłacić. Dlatego jestem wrogiem takiego rozwiązania tak samo jak wszelkiego socjalu i innego rozdawnictwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
G. prawda.. Założę się że w razie dajmy na to wypadku i niepełnosprawności będziesz się domagał renty, za którą inni będą musieli płacić.. Podobnie po przekroczeniu wieku emerytalnego będziesz się domagał emerytury.. To też jest socjal
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
"w razie dajmy na to wypadku i niepełnosprawności będziesz się domagał renty, za którą inni będą musieli płacić. Podobnie po przekroczeniu wieku emerytalnego będziesz się domagał emerytury"- Oczywiście, że tak. Z całą pewnością. W tym właśnie celu całe życie płacę niemałe składki. To jest ubezpieczenie. Nie mylić tu z zapłatą za usługę przewoźnikowi, za którą ZKM dołoży innym do ceny biletu. Przecież ktoś za seniorów, rodzinki wielodzietne oraz bezrobotnych musi zapłacić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
odbywasz godzinne warsztaty aktywnego szukania pracy i dostajesz bilet na 2miesiace (tylko autobusy i tramwaje) od 7-16. w pup musisz zglosic swojemu doradzcy pracy,ze chcialabys starac sie o taki bilet.zapisuje cie na liste i czekasz na tel odnosnie warsztatow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Gdańsku takie bilety oprócz "osobom aktywnie poszukującym pracy" przysługują też stażystom PUP. Bilet ten obowiązuje też w wydłużonym o godzinę czasie w porównaniu do Wejherowa, tj. pn. - pt. między 7.00 a 17.00.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry