Widok

Dekoracje sali/ kościoła

Witam!
Konkretnie chodzi mi o ceny dekoratorów weselnych, czy ktoś z was korzystał z takiej usługi? Zupełnie nie jestem zorientowana, a od pewnej Pani dowiedziałam się, że u niej koszt wynosi od 2500zł i nie wiem czy to mało czy dużo?

Będę wdzięczna za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zalezy za co jest to cena.

ogolnie masz takie elementy:
- kosciol
- sala
- bukiet Twoj, swiadkowej, butonierki
- dekoracja auta
- kwiaty dla rodzicow

wszytsko zalezy od tego co chcesz, z jakich kwiatow i o jakiej porze roku.

Najlepiej sprecyzuj wymagania co do kazdego elementu i popisz zapytania do firm.

My na dekoracje wszystkie razem wydalismy ok 2-2,5 (kosciol dekorowala nam Pani z kosciola - placilismy koszt kwiatow na gieldzie podzielony na dwie pary + 200 zl za robocizne, bukiety i auto robila nam firma, sale dekorowala firma (przezroczysto-biale balony z helem), troche sami (kokardy na lampy, tablica z rozpiska gosci), i nasza forumka Aga M (piekne kompozycje kwiatowe i milion innych pitol, ktore wymyslilam :) )
hej
to zalezy jakich kwiatów i jakiej ilosci dekoracji oczekujesz, gdzie jest dany lokal/ kosciół i jakie mozna do niego polecic dekoracje ( w niektórych kosciolach od razu jest informacja, ze zwykle sa przed oltarzem, pod anbona, ołtarzami bocznymi....) w innych przyjmuja kazde dekoracje i ciesza sie z kazdego zostawionego kwiatka. oprócz kwiatów moga byc potrzebne inne materialy, udekorowanie krzesel, zalozenie pokrowcow, rozstawienie winietek.... wstepna wycena powstaje po omówieniu rodzaju kwiatów/ form i wielkosci proponowanych dekoracji. w czasie roku cena jest zmienna, bo kwiaty maja rozne ceny i dostepnosc.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Napiszę ci w ten sposób;
Masz czas, więc powysyłaj maile do kilku firm dekoratorskich. Ja tak zrobiłam i byłam zaszokowana jak różne są ceny. Wybrałam firmę, która miała najatrakcyjniejszą ofertę, poprosiłam by podali mi adres kościoła,
który będą robili w najbliższym czasie. Byłam w kościele. Dekoracje podobały mi się. Podpisałam umowę i wszystko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja nie zamieram płacić sama wszystko kupię i zrobię po swojemu,, koleżankami mi pomogą i wyjdzIe mnie to 5razy taniej niz woja cena :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
a to ciekawe :)

nie ma to jak panna młoda dzień przed ślubem robiąca sobie bukiet z koleżankami.

:D

Gdyby policzyć koszt samych kwiatów do mnie na ślub to by wyszło ponad 1000 zł.

Oszczędzić to możesz z 500-600 zł robiąc wszystko sama.

ale na pewno nie zapłącisz 500 zł za wszystkie materiały i kwiaty.

No chyba, że nie masz wygórowanych wymagań co do kwiatów na sali, w kościele i chcesz mieć 3 na krzyż.

Ludzie chyba nei zdają sobie sprawy jakie są koszty kwiatów (i zielska do bukietów) oraz innych pierdół do dekoracji :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie Magda!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
najłatwiej to zminusowac, ciekawe za co? owszem kwiaty maja swoje ceny- czasem zaskakujace, ale trzeba jeszcze wstac po 4 i jechac, a potem je ulozyc - mając niekiedy naczynie, które tez trzeba kupić lub wypożyczyc.

trzeba miec tez na uwadze, ze czasami w danej sali jest tez piatkowe wesele i kwiaty mozna przywiezc np w sobote po 8 rano, w kosciolach zdarzaja sie poranne sobotnie pogrzeby i nie ma mozliwosci dekoracji wczesniej niz 2 h przed ślubem (np. gdzies miedzy fryzjerem , a makijażem i błogosławieństwem). Warto to sprawdzić, ale czasami okazuje sie to po prostu dzien przed slubem.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kompletny bezsens - ja na serio nie kumam tego typu oszczędności - przy ogromie wydatków na wesele, zaoszczędzić 500 zł., ale najeździć się za kwiatami, dodatkami, upieprzyć się dzień przed ślubem z układaniem i dogrywaniem tego wszystkiego - i to wszystko po to, by przy wydanych setkach złotych zaoszczędzić te parę stówek - no po prostu nie jestem w stanie zrozumieć takiego myślenia.

ja za dekorację sali, kościoła, dwóch aut, bukiet, butonierki szt. 4 zapłaciłam 1300 zł. i uważam, że były to dobrze wydane pieniądze (no może poza dekoracją kościoła, ale to ze wzgl. na osobowość Pani od kwiatów)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja tam sama robię dekoracje na sale i dekoracje auta, kościół robi pani za free, my płacimy tylko za kwiaty, a bukiet akurat dałam do zrobienia w kwiaciarni bo ma być dosyć duży i różnorodny.
Jak sobie policzyłam to razem z kupieniem 12 wielkich świeczników ze szkła wyjdzie mi jakieś 950zł za wszystko. Nawet nie wiem ile bym zapłaciła jak bym to zleciła, ale na pewno nie miałabym z tym takiej frajdy jak mam :) poza tym i tak trzeba wszystkiego samemu przypilnować więc zlecenie wykonania dekoracji nie zamyka tematu. W restauracji dogadaliśmy się, że wieczór wcześniej wszystko przygotujemy - znajomi pomogą.
Oczywiście jak dla kogoś 500 a 2500 zl to rożnica 500 to gratuluje :)

Ja mogę spokojnie dzień wcześniej dekorować sale a kościół mi sami udekorują..

Nie muszę mieć udekorowanej sali jak choinki... jak wy.

Ja robię po swojemu, a po za Tym będzie wszystko tak jak ja chce, a nie jak ktoś mi zrobi i będę mieć frajde jak koleżanka wyżej napisała..

Jak was stać to płaćcie sobie 2500zl :) a potem albo bedziecie zadowolone albo wkurzone :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kwiaty będe miec za małe pieniądze..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
tiaa... i tak wyjaśnia się tajemnica organizowania ślubu i wesela przez dwa lata. w sumie to i świeczniki można samemu zrobić, a czasu jest mnóstwo, więc nie widzę przeciwskazań, żeby kwiaty zasiać i zebrać plony odpowiednio wcześniej - to jest dopiero FRAJDA! ;)

a tak na serio, to każdy ma to, co lubi. ja np. nie miałam ochoty dzień przed ślubem myśleć o jakichś dekoracjach, dodatkach, układaniu, zawożeniu, pilnowaniu itd. to był czas dla nas na załapanie ostatniego oddechu przed ślubem, wieczorem mieliśmy czas tylko dla siebie, nie musieliśmy ganiać po kośiołach i salach. a poza tym na 100% zniszczyłabym sobie paznokcie w dekoracjach i kwiatach. niczego nie musiałam dopilnowywać, bo po to zleciłam zadania zaufanym fachowcom, żeby nie wtrącać się w ich pracę - nie miałam też ambicji sprawdzania każdego jednego kwiatka w wazonie. ale tak jak napisałam wyżej - każdy ma to, co lubi - jedni bieganinę przed ślubem i dbałość o każdy najmniejszy drobiazg, inni cenią sobie odrobię świętego spokoju w tym całym zamieszaniu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe co piszecie, a ja na całą sprawę mam następujący pogląd. Od tego są floryści i dekoratorzy by zająć się całą oprawą ślubu i wesela. Na tej samej zasadzie zatrudnia się architekta, hydraulika czy mechanika samochodowego, no i nie korzysta się z usług babci od ziół tylko idzie do lekarza;;;)))
Fakt, że nie lubię być naciągana, a niektórzy usługodawcy nie grzeszą uczciwością, tylko, że można zawsze sprawdzić ceny, a przede wszystkim można zawsze poprosić o rozliczenie. Chyba,że się wybiera zamiast firmy kogoś tam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też miałam takie myślenie jak Ty... Okazuje się, że jesteśmy w PL i tutaj każdy się zna na wszystkim najlepiej. Nawet ludzie z polecenia okazują się - jak dla mnie - być beztalenciem. Za to każdy się tak ceni że hoho. Po co mam ryzykować, wydać kasę i mieć koszmar, jak mogę zrobić coś sama i o wiele lepiej i nie użerać się z tupeciarzami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
p.s.
do lekarzy (najczęściej chamskich i niedouczonych) chodzę tylko, żeby zrobić konieczne badania, nauczyłam się korzystać z ziół
Po pierwsze jakie 2lata nie wiesz jakie zaczĘłam organizować i kIEdy mam, rozumiesz mówisz o sobie :)
Po drugie NIE SADZĘ KWIATKÓW, CHYBA, ŻE NA BALKONIE :)

TRZEBA MIEĆ POPROSTU ZNAJOMOŚCI :)
I wszystko mam kupione, nie siedze i nie robię jakiś świeczników :D

Przykładowo, nie trzeba być florystą, aby umieć ułożyć bukiet :)
Albo mechanikiem, aby naprawić swoje auta, albo naprawić kran to trzeba hydraulika, chyba , że ktoś totalnie się na tym nie zna to trzeba wezwać taką osobę :)

To trzeba mieć dobra stylistke paznokci jakbyś sobie miała popsuć pazurki :)
Ja się o swoje nie obawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
paulina, uważaj, bo Ci żyłka pójdzie :) kolejna forumka która jak ktoś ma inne zdanie to zaczyna jechać po innych :) "sala jak choinka", "dobra stylistka paznokci" "chyba Ty 2 lata robisz slub" - wszytsko w porzadku z Toba? emocje chyba puściły :D

kwiaty domniemam, że kupisz na giełdzie, no chyba, że bedziesz miała narwane z ogródków, bo tylko tam byłoby taniej. (NIE KAŻDY MA ZNAJOMOŚCI - a dziewczyna zakładająca wątek zapytała się o realne ceny, a nie "po znajomości" - troche czytania ze zrozumieniem)

wg mnie 500 zł na kwiaty i zielone jest to mało, ale to jak napisałam zalezy czego oczekujesz.
(zakłądając, że z zakupionych kwiatów ma być zrobiony bukiet, bukiet świadkowej, ustrojone auto, butonierki, ustrojony kościoł, sala, kwiaty dla rodziców)

Ja miałam wg mnie ustrojoną salę elegancko, no i na pewno nie wyglądała jak choinka. wiem doskonale ile kosztowały same kwiaty a ile usługa za ich ułożenie.

Jak pisze indygo - liczy ok 950 zł na dekorację "samorobną" - a dodać trzeba by było jeszcze koszta kwiatów itp itd.

Zmieścić się w 500zł - to może owszem, jak masz kwiaty zerwane przy drodze, albo bardzo małą ich ilość.

Nie ciśnieniuj się tak.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Temat watku jest inny, ale to Ty zaczęłaś..
Ja napisałam, że sama robię i mój koszt :)

Może podac Ci namiary na moja kwiaciarkę??

Ale niestety nie po znajomości nie robi już tanio :D

Widocznie koleżanka ma inne ozdoby sali, ja nie jestem jakaś wymagająca, ale stoły nie będe świecić pustkami :D

Za jakiś czas pokaże wam dekoracje za 500zł :D

Ja nie mam się czym denerwować :D
a Wracajac do realnych cen kwiatów, zależy jakie, ile i gdzie kupisz :)

Jak ktoś chce może się przejechac na giełde kwiatową, lub iść do kwiaciarni :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja za mój bukiet mniejszy świadkowej 4 butonierki 2 kwiaty we włosy opaskę dla córeczki i bukiet pod ołtarz zapłaciłam 600zł a mam Cantedeskia robi mi to Pani ktora pracuje w kwiaciarni

za dekoracje na ławki po 2 sztuki cantedeski i organze co drugą ławkę krzesła klęcznik które robi mi kuzynka i ona też wszytko ustawi zapłaciłam 130zł
26zł zaplaciłam za organze do ozdoby koszy wiklinowych które wykozystuje do alkoholi na bramy oraz 2 w ktory mamy wsadzone wszelkie gadzety niezbędne na chrzest później wykożystam je na ewentualne koperty itp
razem z m mieliśmy przy tym mega frajde

w piątek mamy ślub i jestem pewna że będe zadowolona
i nie jest mi źle że wydalam 2 razy mniej niż inni bo nie liczy się fakt ile sie wydalo tylko ten wlasnie wyjatkowy dzien bo dla mnie czy bede miała kwiatki za 200 czy 2000 tyś to mi to lotto :)
pewnie nie którym inaczej się by liczyło te 100 jakby z własnej kieszeni miały wychodzić :)
niech kazdy robi jak uwaza za słuszne i tak by bylo kogoś na to stać nie sztuka jest zrobić postaw się a zastaw się
po ślubie wstawię zdjęcia moich "tanich :D kwiatków
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
dobrze czekamy na zdjęcia Twoich TANICH kwiatków :D

Ja nie liczę kościoła, bo za to nie muszę za płacić kwiaty i wystrój kościoła :D

A, że Ciebie policzyli to Twoja sprawa :D
i nie zapomnę dopiąć paragon moich "Tanich " kwiatków :D
Oli - nie masz tanich kwiatków - gdyby do tego doliczyć dekorację auta z żywych kwiatów, żywe kwiaty na stoły, kosze dla rodziców z kwiatami i inne pierdoły też by wyszło pod 2 tysiące :)

ja mówię tylko, że realnie na "robiciznie" idzie zaoszczędzić do ok 600 zł jak sie bierze pod uwagę pełen pakiet dekoracji.

to nie jest tak, że za dekorację robioną przez firmę płaci się 5x więcej niż gdyby się to zrobiło samemu.

Wiadomo, że wszytsko zależy od tego co kto sobie wymyśli.

Paulina - nie wiem po co sie ciśnieniujesz. Jeśli koszt kwiatów wyniesie 500 zł to wątpię by jakakolwiek firma wzięła 2 tysiące za samą robociznę.

Skąd wiesz co autorka wątku ma zawarte w tych 2,5 tysiącach? zapewne znacznie więcej niż Ty w swoich 500 zł.

My za wszytsko płąciliśmy sami.
Dużo rzeczy zrobiłam też sama, jak np kokardy na klamki samochodów, kokardy na lampy z kwiatkami na salę, dekorację poręczy, organzę na stoły i świece mieliśmy w cenie, zakupiłam sama balony na hel, bo było 2x taniej niż kupno akich samych balonów przez frmę, tablicę z rozpiską gości i jej dekorację, płatki róż i świeczki i świeczniki na schody.
Ale ogólnie za to, że kwiaty do kościoła zrobiła mi Pani kościelna, a dekoracje sali i bukiety zrobiły mi firmy to wyszło ok 400 zł drożej. a nie 5x drożej niż bym miała sama to robić.

Biorąc pod uwagę to, że nie mam w domu 10 takich samych wazonów, a marzyły mi się wysokie martini kompletnie nie opłacało mi się ich wypożyczać, a już na pewno kupować.

400 zł więcej na przestrzeni wydanych na wesele pieniędzy wg mnie na prawdę "zginęło" - a miałam spokój dzień przed ślubem i z dekoracji byłam bardzo zadowolona :)

nie wiem po co najeżdżasz na dziewczyny, które dekoracje zlecają firmom - tym bardziej, że nie każdy ma zdolności do układania kwiatów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
no tak zgadzam sie, nie wjezdzam tylko kazdy ma swoja opinie, uczepili sie ze za 500 ja sama robie... nawet jakk wydam 1000 to nie to samo co 2500, auto nie bedzie mialo kwiatow tylko "kapelusz u welon" i wiecej mi nie potrzeba :D

Mam swoja wizje i tyle..

Ja mam upatrzone wazony w ikea i wyjda nie drogie takie jak mi sie podobaja i takie jakie chciałam :)

a waracaj do watku: firma bierze różne kwoty, ale też można zrobić samemu i napewno wyjdzie takiej chyba, że ktos ma bardzo duże wymagania a firmy dekoratorskie maja dyzy asortyment..

Nie mowie przeciez NIE BIERZCIE FIRM DEKORATORSKICH, BO SA DROGIE...
Ja uważam ze to każdego indywidualna decyzja kto jak chcę zeby jego ceremonia wyglądała ( w kwestii finansowej) więc nie wiem po co każda z Was tak się burzy , bo nie każda ma tyle pieniędzy żeby płacić komuś za dekoracje , itd. Czasem można na tym zaoszczędzić i wykazać choć odrobinę zainteresowania nawet jeśli ktoś nie ma inwencji twórczej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
po pierwsze kazda szanujaca się kwiaciarnia pojemniki, miski, świeczniki daje na wypożyczenie a nie liczy za zakup !! kwiaciarnie licza tylko za kwiaty plus układanie ewentualy dojazd.

zawsze podajesz cene-kwote w której kwiaciarnia ma się zmiescic i to juz ich rola, żeby w w tej kwocie zrobić dekoracje.

a co do robienia samemu... można czemu nie, tak samo można uszyc sobie suknie, upiec tort czy wystrugać obrączki ;P

kocham tego typu oszczednosci kosztem kwiatow... czemu nie oszczedzac kosztem wodki ?? :D:P pozdro
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
:) - pisząc
"Biorąc pod uwagę to, że nie mam w domu 10 takich samych wazonów, a marzyły mi się wysokie martini kompletnie nie opłacało mi się ich wypożyczać, a już na pewno kupować."

chodziło mi o to, że gdybym miała robić dekoracje sama(co uważam za bezsens dzień przed ślubem), to musiałabym albo wypozyczyć wazony, albo kupić :) a firmy właśnie mają to w cenie. :)

'a co do robienia samemu... można czemu nie, tak samo można uszyc sobie suknie, upiec tort czy wystrugać obrączki ;P" - dobre dobre :D :D :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
można samemu dekorować sobie salę czy kościół, ale niekoniecznie wyjdzie to taniej bo wszystko zależy od tego co napisałyście wyżej tj. od tego co musicie zakupić same i ile/jakie kwiaty chcecie użyć; ja pomagałam dekorować salę przyjaciółce, było nas kilka osób - i była to super zabawa przez 2 dni i fajne wspomnienia, ale ona miała minimalnie i wyszło dużo taniej (wazony pożyczyła mama innej przyjaciółki) potem ona mi pomagała stroić kościół i restaurację dzień przed ślubem, ale po prostu ja nie miałam poltra i miałyśmy ten czas aby to spokojnie bez stresu zrobić, z tym, że kwiaty zostawiłyśmy w kościele w wodzie i w dzień ślubu rano przyszła jeszcze inna koleżanka i je do ławek włożyła - wszystko zależy od organizacji, jak się chce to można; tylko pytanie czy naprawdę warto/czy mamy czas/ochotę i jakieś minimalne zdolności? kwiaty kupione samodzielnie np. na giełdzie są dużo tańsze niż z kwiaciarni - to fakt, ale kwiaty to tylko 1 element tej dekoracji, ja pozostałe elementy dekoracji pożyczyłam akurat od znajomej mojej przyjaciółki, która ma taką małą firmę dekoratorską i z tego co wiem bierze niewiele za dekoracje, ale ja akurat chciałam sama robić :)
na pewno warto napisać maile do różnych firm bo ceny są bardzo zróżnicowane - ja na początku tak robiłam w celach czysto orientacyjnych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pisałam e maile, to każdy prosił na spotkanie..

W celu co chcesz i ile..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuje uszyć samemu suknie, kopić produkty i samemu ugotować jedzenie na wesele, samemu zrobić ciasta i tort, zamiast zespołu włączyć muzykę mp3- i będzie dożo kasy do przodu po co przepłacać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bez sensu ta dyskusja. Dla kogoś ułożenie kwiatów będzie super wyczynem, za to dobierze sobie piękną suknię, bez pomocy stylisty. Dla kogoś innego kupno sukni będzie koszmarem, ale zrobi sobie własnoręcznie zaproszenia. Gdybym umiała robić torty, to wolałabym sama sobie zrobić niż jeść ten syf ze słynnych cukierni.
Rozumiem, że jeśli już tak globalnie posługujesz się "fachowcami" to do sprzątania swojego mieszkania i wyprawiania urodzin też ich zatrudniasz, no przecież nie jesteś kucharką, ani sprzątaczką (?)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Na czym jak na czym ale na kwiatach oszczedzić się nie da!!! Od tego są fachowcy! Trzeba wiedziec jakie kupic jak je przechowywac,jak je ułożyc itp. Nie mialabym ochoty ani czasu tego robic sama sobie przed slubem! Tanio nie zawsze znaczy dobrze! A w ten dzien wszystko musi byc perfekcyjne! Koszt kompletnej dekoracji kosciol,sala+bukiet,butonierka przeznaczylam 2000zl i nie żałuje! To nie sa kwiaty ,,na chwile" a na fotografiach podziwiamy je do dzis..i te wspomnienia.. Trzeba tez dodac ze kwiaciarnia kwiaciarni nie równa! Polecam zamówienie w porządnej pracowni florystycznej np.we wrzeszczu na grunwaldzkiej lub nowootwarta na ul świętokrzyskiej - (przystanek autobusowy niepołomicka). Kwiaty nie tanie ale jakość godna ceny! Z dobrą florystką to jak z dobrym fryzjerem-jak jestem zadowolona z usług to bez wzgledu na cene tam chetnie wracam ;)
Polecam popytać, poszukać na forum dobrych i sprawdzonych dekoratorów-florystów i zaufać ich fachowości. W każdej branży znajdzie się jakiś partacz ale nie przekreślajmy wszystkich. W takim momencie Pana młoda ma wiele innych spraw na głowie niż dekoracje kościoła czy sali. Gratuluje tym dziewczynom, które same zrobiły sobie bukiety. Na pewno były śliczne ;)

Mam nadzieje, że nie macie takich zawodów, że inni też nie będą chcieli skorzystać z waszych porad, umiejętności czy wychowach usług. Ale może jak posiedzicie trochę na bezrobociu dowiedzie się jak to jest, gdy ktoś odbiera Wam chleb.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chciałam opowiedzieć i opisać jak moje samodzielne dekoracje się udały.

Kupiłam 12 szklanych świeczników - 168 zł

8 latarenek szklanych na tligty -60 zł - stały na tarasie

12 osłonek ze stali ocynkowanej ikea - 36 zł

12 małych dyń ozdobnych - 36zł

36 świec - 90zł

tlighty paczka -9zł

Kwiaty świeże z giełdy z kwiatami na auto - ok 120zł

Hortensje z ogrodu - 0zł

gąbka florystyczna - 3zł

wstążka na auto - 30zł

Dekoracja kościoła robiła Pani która zwykle układa kwiaty w kościele- 367zł na same kwiaty, za robociznę nie płaciliśmy, kwiatów było sporo przy ołtarzu.

Bukiet -150 zł - zamówiony - prześliczny - myślę, że bardzo dokładnie powiedziałam i pokazałam florystce o co mi chodzi więc się udało no i wybrałam dobrą kwiaciarnię

Broszka z kwiatów dla świadkowej - 50zł -zmówiona w tym samym stylu

Wszystko razem wyszło 969 zł

Chciałam mieć fajną ale nie wielką dekorację na stołach, miała być dopasowana stylem do wnętrza restauracji i pory roku.

Sama zrobiłam dekoracje restauracji, układanie kwiatów nie zajęło mi dużo czasu może, ale później wieczorem musieliśmy te dekoracje rozstawić. Powiem tak, była to kolejna rzecz do zrobienia, ale było wart,o bo ludzie zwrócili uwagę na nietypową dekorację, nawet obsługa sali mówiła, że super to wyglądało.

Powiem szczerze, że nie lubię typowo ślubnych dekoracji, sal i klimatów, a za coś bardziej oryginalnego musielibyśmy sporo zapłacić, więc myślę, że warto było samemu zadziałać.

Tak wyglądały bukieciki na stoły

image

Uploaded with ImageShack.us

A tak świeczniki

image

Uploaded with ImageShack.us

Na jeden stół 8 osobowy podłużny były 2 świeczniki i 2 bukiety. Koło każdego świecznika leżała mała dynia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Indygo, przepieknie. Ogladalam wiecej na Twoim blogu i jestem pod wrazeniem :-). Ja tez lubie kwiaty ogrodowe, sezonowe. Slub mam na wiosne, wiec taki wlasnie wiosenny wystroj mi sie marzy. Kwiaty - ukochane szafirki, moze do tego jakies tulipany, narcyze... zobaczymy, co w kwietniu zakwitnie :-)

indygo, a chcesz się tych świeczników pozbyć? bo dokładnie o tych samych myślałam :)
Chcemy je zatrzymać do domu na przyszłość. Zreszta jest juz tylko 9- 2 oddalam do kościoła, a jeden zakosila mi siostra :-)
Kupowaliśmy je w Szczepanie, dobrze jest szybciej się tam wybrać bo nie wszystko mają w duzej ilości. Czasem trzeba poczekac na dostawę. Nie były drogie ok 14zl za sztukę.
Szukałam też podobnych w wypożyczalniach, ale nie mieli nigdzie nic ciekawego a jak coś w miare się znalazło to kilka sztuk, zawsze za mało.
bardzo ci dziękuję za informację! :D zawsze zapominam że przecież istnieje Szczepan ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeżeli chodzi o dekoracje sali czy kościoła to widziałem naprawdę wiele fajnych pomysłów, których nie jestem wstanie niestety opisać Ci tutaj ale mogę podać Ci link do ciekawego artykułu na ten temat http://www.salenawesela.pl/artykul/jak-udekorowac-sale-na-wesele/3/ pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja polecam firme Agata Dekoracje http://www.agatadekoracje.pl piekne dekoracje i mily kontakt polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry