Widok

Delikatesy Max Xavier - nie mozna płacić kartą

Witam.
Ucieszyłam się, ze w Baninie powstały nowe samoobsługowe delikatesy. Ale od około 2 tygodnii, nie mozna płacić kartą. CO o tym myślicie? czy to mozliwe, zeby serwis, jak mówią panie, które tam pracują, "ociagal sie z przyjazdem i naprawą"? A moze chodzi o koszty?
Jestem przekonana, ze od kiedy terminal nie działa, obroty mu spadły. Ja w każdym razie przestałam tam kupować. Teoretycznie mozna tam płacić na kartę bez czipów, ale to w tej chwili już rzadkośc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja też nie robię już zakupów w tym sklepie. Radzę bardzo dokładnie przyglądać się cenom, niektóre artykuły (np chusteczki dla niemowląt) są niebotycznie drogie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kaszub, odwiedzam ten sklep bardzo często i Twoje zarzuty wydają się być bezpodstawne. Dla mnie MAX XAVIER to przede wszystkim wspaniały dział warzywno-owocowy. Sklep jest nowoczesny, dobrze zaopatrzony, obsług miła, czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
byłem choćby dziś, płaciłem kartą, zawsze zresztą płacę kartą, a bywam często - nie rozumiem tematu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo temat jest z 2010roku moze dlatego jest nieaktualny(jesli chodzi o platnosc karta)?;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest temat z 2010 roku, także patrzeć na daty.
jestem klientem tego sklepu od jego powstania i nie mogę nic złego napisać. Zaopatrzenie super ,zawsze wszystko świeże panie przemiłe i pomocne . Sklep godny polecenia !.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kiepski wybór piw. Przed przebudową bylo znacznie lepiej. Teraz zostały same sikacze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
grunt, że jest moja ,,czarna kobra'' czyli SPECJAL. Reszty może nie być
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
sklep może i fajny dobrze zaopatrzony i towar "z Niemiec" kawa itp. Ale przycinają na wędlinach i nabiale. Plaastrów sera czy wędliny nie potrafią policzyć. 10dkg od 17 dkg też nie odróżniają .......
przycinali też na źle wytarowanej wadze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Przytnij sobie grzywkę, bo chyba zwoje Tobie przygrzało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Totalna porażka. Już nawet z najlepszego sklepu w baninie zaczęli szydzic! Odstajecie od normalności i nie piszcie tylko o tym, że każdy może wyrażać swoją opinię...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
sklep super zaopatrzony, tylko czemu już 4 razy trafiłam na nieświeże mięso w tym trafiło się też i zatrucie pokarmowe zakupioną wędliną?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poza tym obsługa oszukuje często na wydawaniu reszty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
w moim przypadku nie ma problemu przy kasie, czy z wydawaniem reszty. Jest dobrze zaopatrzony i nie mam z tym problemu. Lubię ten sklep -
problem pojawia się na dziale wędliny/nabiał.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie z wędlinami w Baninie jest problem. Mieszkamy od jakiegoś czasu i nie mamy pojęcia gdzie tu można kupić coś dobrego nie ryzykując. Poleca ktoś może jakiś mięsny w okolicy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
szok
kto pisze te negatywne komentarze. ŻABKA CZY BIEDRA.
Ludzie w głowę się stuknijcie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Feniksie jest mięsny TWZ Zielińscy, zawsze tam kupuję i nie natrafiłam na nieświeże wędliny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
poważnie? piersi z kurczaka w lodówce wyglądają co najmniej jak woskowe, mają piękny miodowo-łososiowy kolor, który na pewno nie świadczy o świeżości, inne mięso czy wędliny podobnie, nie kupiłabym nigdy nic stamtąd, na półkach też się zdarza towar po terminie ważności, nie wspominam o cenach, które są nieco zawyżone
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam swoje trzy grosze. Ceny są zawyżone ( porównuję z Auchanem). Doczepię się do działu mięsnego. Jak widzę ekspedientkę która zmywa starą cenę acetonem, później wkłada tę tabliczkę w mięso to mi się już odechciewa wszystkiego. Na moje uwagi reagują: a czym mamy zmywać jak ceny tak szybko się zmieniają? Szok- przecież są inne metody. Inne rzeczy też zauważyłem, ale już nie będę odbierać apetytu. Pewnie w innych sklepach jest podobnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie żabka i nie biedra.... mieszkaniec Banina i stały klient maxa. Szkoda tylko, że pomimo zwracania uwagi paneie z mięsnego działu mają to gdzięś i przy kolejnych zakupach nic sobie z tego nie robią.

poza tym ceny na niektore towary mają całkiem konkurencyjne
Ja od kilku lat jestem stałym klientem maxa i na razie na pewno sklepu nie zmienię bo jestem zadowolony. a jak komuś nie pasuje Max to jeszcze ma delikatesy Odido..............
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja bardzo lubię ten sklep, od co najemniej 4 lat codziennie robie tam zakupy i jestem zadowolony
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sklep moze i dobry ale radze uwazac na ekspedientke blondynke pania Anie. Duzo plotkuje a reszty za malo wydaje. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
I panienki nie mające pojęcia o handlu, wiecznie nie mają grosza,oszukują dzieci a po interwencji dlaczego oszukała 5-latka, tłumaczy się ,że nie miała tych 9 groszy drobnych. Nie polecam tego sklepu, mimo,że zmienili nazwę ja omijam go szerokim łukiem. Chodzi o ten sklep w Feniksie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba się tobie sklepy pomyliły, max jest przy lotniczej, feniks jest przy pszennej. To jest mała różnica.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie nie pomyliły mi się sklepy :) post był odpiwiedzią do postu Ala :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W maksie już wszyscy członkowie mojej rodziny zostali oszukani na resztę. Na wędlinach też się przejechaliśmy.
W xawierze na dziale mięsnym to bym całą ekipe zmieniła tak nie przyjemna obsługa ostatnio pytałam się o kierowniczke to nie ma a okazało się, że była na zapleczu.
Niestety zgadzam się z opinią dotyczącą mięsnego, a do tego wiecznie nadąsana blondynka ciągle nabija zupełnie inne rodzaje wędlin, mięs-zazwyczaj droższe, niż kupujemy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojego męża też odzyskała, ta pani 💰
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To prawda. Plotkary,plotkary,plokar! Też mężem za.
Popieram.
Popieram.
U Jabłońskich jest niezły wybór browarów regionalnych (sklep za domem seniora w stronę Miszewa)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Max Xavier z Żukowa tak bardzo różni się od tego co mamy w Baninie-osobiście wolę podjechać parę kilometrów i zrobić tam zakupy,a jeśli jest kolejka na mięsnym to od razu wskakują inne panie do obsługi i nikt nie oszukuje na cenach,no i od niedawna jest Max w Chwaszczynie a w Baninie jakiś taki zadufany i fałszywy:(
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
to prawda, browarki maja przeróżne, których "swiat na oczy nie widział" :) polecam dla smakoszy tego trunku!
Gdzie dokładnie ten sklep z piwkami? Możecie zaznaczyć na mapce? Niedługo wyprowadzka a że lubię dobre piwko to będzie mi tego brakować trochę, do gdyni jeździć po zaopatrzenie trzeba no chyba, że tam będzie dobrze jak mówicie.
na ul. Lotniczej. z lewej strony domu starców. sklep niepozorny, ale piwa na prawdę mają przeróżne.
dom seniora STARCZE!
żeby to ja wiedział gdzie jest dom seniora :) google też nie wie ale jakoś znajdę, dzięki.
google wie wszystko
https://www.google.pl/search?q=dom+seniora+banino&oq=dom+seniora+banino&aqs=chrome..69i57j0l2.3601j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8
jutro będę jechał na budowę to obczaję, jeszcze raz dzięki za info!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie!nie mowcie zle o tym sklepie!gdyby byl tak naprawde zly to by ruchu tam nie bylo a tam jest zawsze kolejka.przestancie pieprzyc glupoty!sklep jest super a dziewczyny tez sa mile i pracowite!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja także lubię ten sklep , dziewczyny miłe i zawsze pomocne .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
chyba pracownice lub właściciele czytają to forum bo ostatnio b.często tarują wagę na mięsnym :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lepiej niech czytają,bo porównując z tym samym sklepem z żukowa to niebo i ziemia.Wszyscy czepiają się mięsnego nie bez powodu,któryś raz z kolei nie mogłam zrobić zakupów ,bo wiecznie czegoś brakuje.Dzis np.o 11 nie było już mielonego,w tamtym tygodniu ok.17 praktycznie zostały kawałki karkówki,schabu i piersi.Przecież do zamknięcia jest jeszcze dużo czasu.Rozumiem ,że na drugi dzień klient krzywo patrzy na przeleżały towar,ale mięso dostarczają w mapach więc mięso można wykładać po trochu .Sama kiedyś pracowałam w mięsnym ,nie miałam starego towaru na stanie,żeby nie było wątpliwości,więc wiem jak to wygląda od drugiej strony.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsz znajdzie sie ktos kto musi obsmarowac innych.jak sie komus nie podoba to pojdzcie do kierowniczki .po co byc takim wrednym i obgadywac innych.dajcie cos milszego!praca jak kazda inna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciekawe kiedy ktoś napisze cos miłego o naszych banińskich sklepach i usługach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram....
Dajcie na luz tym ludziom!to sa super pracownice.zawsze usmiechniete i pracowite
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie mam nic przeciwko paniom ,które tam pracują ale przeciwko sposobowi w który zarządzają np.dział mięsny.dlatego szybciej opisałam ten problem.Robię zawsze duże zakupy ale niestety w Żukowie,gdzie ten dział dla moich mięsożerców 😊 jest dobrze zaopatrzony.Mniejsze od czasu do czasu w Baninie.Niestety wiadomo ze wszystkim nie dogodzimy,dlatego każdy robi zakupy tam gdzie lubi.pzdr
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
plotkaryyyyyyyyyyyyyy
Wszędzie nienawiść i pycha. Aż żal. Mieszkam w Baninie 14 lat i Bylo tu fajnie.Do czasu........
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Popieram .To ciekawe ,dlaczego ?
Max@Xavier jest w porządku :) duży wybór różnych produktów, cieszę się ze dobrze sobie radzą bo przecież po otwarciu Biedronki wróżono im dużo gorszą przyszłość.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się z opinią że delikatesy w Żukowie są lepiej zaopatrzone ceny niższe niż w baninie świeże owoce i warzywa choć na rachunki doliczają kilka razy ten sam artykuł natomiast Banino powinni zamknąć na szczęście nowe delikatesy powstają niedługo na klonowej czysto pachnąco i świeżo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
byłaś u Maxa w Chwaszczynie.? Znalazła się klientka której jak widać coś nie pasuje i karze zamykać.
Piszesz o Banine, Żukowie, to napisz coś o Chwaszczynie.
Banino źle zaopatrzone, Żukowo nabija kilkakrotnie to samo na kasę, a co z Chwaszczynem.?
Już nie mogę się doczekać jak niezadowolona ,,klientka'' obsmaruje swóje ,,pachnące i świeże delikatesy'' na klonowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety tacy ludzie zamieszkują Banino ,ciągle coś nie pasuje już każdy sklep w Baninie był obsmarowany . Mieszkam tu już kilka lat i z obserwacji widzę że każdy się stara tą swoją działalność prowadzić jak najlepiej , no ale oczywiście wszystkim się nie dogodzi. Ja z Maxa jestem zadowolona ,Panie zawsze pomocne i miłe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry