Widok
W sumie to nawet się z nimi zgadzam
Problem jest po stronie podaży a nie popytu. Mieszkania są drogie bo ich brakuje w dobrych lokalizacjach (czyli 1h od pracy od drzwi do drzwi). Brakuje mieszkań bo brakuje dobrych lokalizacji. Dlatego miasto i państwo powinno rozwijać sieć dróg, skrzyżowań bezkolizyjnych i metro/SKM, żeby więcej miejsc było w odległości 1h od biurowców. I przede wszystkim żadnych miast 15-minutowych, bo to stworzy małe enklawy dla pieszych turystów a wszystkim mieszkającym w "tanich" blokach zablokuje drogę do pracy i skaże na marnowanie życia w korku.
Komunalne
To nie darmowa kasa czy każdy musi mieć mieszkanie na własność? Nawet w Niemczech są mieszkania na wynajem są to mieszkania u nas nazwane komunalne jednak widać my tak nie możemy lepiej dać deweloperom gdyż oni podniosą cenę za m niż kasa dla miasta jeśli chodzi o mnie to mam dosyć do płacenia z mojego podatku za rozdawnictwa kredyt 0 procent Tusk nie wypłaci tego z własnej kieszeni tylko z naszych podatkow
wiekszosc w niemczech mieszka w wynajmowanych mieszkaniach prywatnych i ze spodzielni, to co oferuje miasto to znikomy procent
W Polsce kazdy biedak chce miec mieszkanie najlepiej za darmo i na wlasnosc , to jest zart , mieszkan jest w brod tylko trzeba za nie zaplacic no ale im sie nie chce pracowac odkladac bo chca za dramo.