Widok

Depilacja brazylijska pastą cukrową

Czy któraś z was robiła? Kiedyś oglądałam filmik na youtubie ale po niemiecku niestety :( zastanawiam się nad zakupem pasty cukrowej na allegro czy mogłybyście co doradzić albo polecić? Kiedyś próbowałam sama zrobić tą pastę ale skończyło się na oparzeniu piszczeli :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.youtube.com/watch?v=AS-SqbTWgKY

zastanawia mnie jedno w pewnym momencie Pani depilująca stosuje talk tylko nie wiem czy przed nałożeniem wosku czy po..,

może ktos co doradzi :)

na filmie widac ze po, ale ja np jak chodze na pachy to pani zawsze talk mi naklada przed zabiegiem
przy depilacji brazylijskiej naklada sie po.
Ja robie sobie regularnie depilację pastą cukrową. Kiedyś chodziłam do kosmetyczki. Talk nakładasz przed aby zniwelować ewntualną wilgoć, tak aby pasta dobrze się przykleiła do włosków. Uzywam pasty Nejma kupowanej na allegro i jestem zadowolona. Nakładasz pod włos i zrywasz zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa. No i trzeba wziąc pod uwagę, że włoski po takiej depilacji mogą wrastać. Ja niestety mam taki probem i wtedy trzeba wykonywać regularne peelingi i stosować kremy - ale nie wszysycy mają taki problem :)

Inne tematy z forum Moda i uroda

Zbyt szybko dochodze (16 odpowiedzi)

Witam. Jestem tu nowy. Mam 27 lat, żonę od 2 lat, z którą seks uprawiam od 3,5 roku, ale......

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? (107 odpowiedzi)

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? Co według was przynosi najlepsze efekty ? Mam...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (93 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

do góry