Widok
Depilacja brazylijska pastą cukrową
Czy któraś z was robiła? Kiedyś oglądałam filmik na youtubie ale po niemiecku niestety :( zastanawiam się nad zakupem pasty cukrowej na allegro czy mogłybyście co doradzić albo polecić? Kiedyś próbowałam sama zrobić tą pastę ale skończyło się na oparzeniu piszczeli :(
http://www.youtube.com/watch?v=AS-SqbTWgKY
zastanawia mnie jedno w pewnym momencie Pani depilująca stosuje talk tylko nie wiem czy przed nałożeniem wosku czy po..,
zastanawia mnie jedno w pewnym momencie Pani depilująca stosuje talk tylko nie wiem czy przed nałożeniem wosku czy po..,
Ja robie sobie regularnie depilację pastą cukrową. Kiedyś chodziłam do kosmetyczki. Talk nakładasz przed aby zniwelować ewntualną wilgoć, tak aby pasta dobrze się przykleiła do włosków. Uzywam pasty Nejma kupowanej na allegro i jestem zadowolona. Nakładasz pod włos i zrywasz zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa. No i trzeba wziąc pod uwagę, że włoski po takiej depilacji mogą wrastać. Ja niestety mam taki probem i wtedy trzeba wykonywać regularne peelingi i stosować kremy - ale nie wszysycy mają taki problem :)