Widok

Depilacja laserem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktoras z Was robila, jakie efekty, czy warto? wiem ze trzebaze 3 razy powtarzac, jaki jeste mniej wiecej koszt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak powtórzysz 3 razy i masz efekt w 100% to jesteś MEGA szczęściarą.

Jeśli już robić to tylko laserem diodowym Light Sheer lub Duet LS.
Wszystko co sie nazywa IPL, IPL+RF daje jedynie REDUKCJĘ owłosienia i to na jakis czas (rok, max dwa). Natomiast nie ma co marzyc o stałym usunięciu wszystkich włosów IPLem.
Ja jestem po pierwszym na LS a przed sobą mam jeszcze 4-5. Tak myślę :)
Ja niestety IPL+RF robię. Dostałam kupon w prezencie na te zabiegi, no i wykorzystam. Niestety wiem, że efekt nie będzie właściwy, bo już widać, że nie jest.
Potem planuję Dueta, jak to skończę na dobicie do 100% efektu :)
ja robiłam łydki, 6 zabiegów... :/ Efekt żaden. Lekarka mówiła, że to za mało te 6 i dlatego. Jasne:/ Robiłam w Beauty Derm w Gdyni.
gdzie te dobre lasery Light Sheer lub Duet LS ? i jaka cena zabiegu
Ja korzystałam z usług Epi-Centrum Laser Clinic Gdańsk w Gdańsku (ul. Pniewskiego 3, Tel. 058 3411755 , gdansk@epi-centrum.pl).

Trwało to dość długo, ale bardzo mi zależało bo u mnie chodziło o owłosienie na twarzy..efekty są super
Aha....długo= łącznie chyba około 2 lat.....poszło na to chyba z 3 tysiące....początkowe zabiegi kosztowały chyba ok.350zł, później to juz były tzw. "korekty" 100zł co 1,5 m-ca....
Dokładnie nie pamiętam, bo juz ok 2,5 lat nie bylam na takim zabiegu
mamamia - a jakim laserem robiłaś, że po 6 efektu widac nie było?? IPL?

LS i DUET LS ciężko dorwać. Gdzieś na świętojańskiej w Gdyni podobno mają Duet, a LS w jednym salonie w Gdańsku. Chyba abrahama w Gdyni tez ma LS, ale ja tam nie pójdę, bo wiem, że poparzyli kilka osób trwale. Niedoświadczone osoby to robią.

Ważne jest też jaki "przebieg" ma taki laser, a tego sprawdzić już nie można. Trzeba się opierać na opiniach klientek.

Ceny są w przedziale 300-500 jeden zabieg za jedną część ciała (np łydki). Zabieg trzeba powtórzyć kilkukrotnie w odstępach 4-8tyg.

Ważne jest też to czy masz ciemne włosy. Jasne włosy dużo ciężej wykosić,niestety. Do tego czym masz jaśniejszą karnację tym lepiej.
no ja robiłam IPL, mam ciemne włosy i jasną skórę - efektów nie było żadnych, nawet doraźnych
Tak, bo IPLem to jest właśnie to co pisałam powyżej. Szkoda pieniędzy na IPL.
Jeśli już wydawać to tylko LS lub Duet LS.

Reklamowałaś to?? Ja bym reklamowała i domagała się spełnienia obietnicy, a jak nie to rzecznik konsumentów ;)

Jest jeszcze jedna rzecz - jeśli masz nieuregulowane sprawy hormonalne to żaden laser nie da efektów pożądanych.
reklamowałam i usłyszałam, że 6 zabiegów to za mało - i co zrobisz na takie dictum? :/ Musiałam przerwac bo w ciąży byłam
Na takie coś Kochana drukujesz z innych salonów ilość zabiegów dedykowana jako maxymalna do uzyskania efektu i wysyłasz do rzecznika praw konsumentów skarge i prośbe o interwencję.
Oczywiście reklamację złóż pisemnie.
po 2 latach, bez żadnego dowodu na to, że tam kiedykolwiek byłam - poddaję się...
Kiedy będę robiła twarz (kiedyś tam) to będę uważniejsza, asertywniejsza i przedtem zdobędę wiedzę co i gdzie, a nie tak na żywioł...
Jadźka widze ze sie znasz, jakie badania zrobić w kierunku hormonów ? mam owłosienie na twarzy :/
endokrynolog Cię skieruje na ewentualne badania poziomu hormonów.
Polecam zrobić, bo warto wiedzieć czy wszystko dobrze, szczególnie jak masz nadmierne owlosienie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry