Widok

Depresja nerwicowa - Gdynia - gdzie szukać pomocy?

Witam
Poszukuję pomocy z depresją nerwicową, czy jest ktoś może na forum kto ma takie schorzenie bądź podobne. Gdzie szukać pomocy. Na forum wyskakują wątki z przed 5 lat, dlatego zamieszczam nowy.
Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ja choruję.Polecam dobrego psychiatrę,bo im dłużej trwa nerwica tym gorzej się funkcjonuje.Ja chodziłam na Przymorzu do dr Żwalewskiej-Pawliszak,świetna i konkretna P'ani doktor,a na fundusz bardzo dobra jest dr Wojtas w Gdyni na traugutta
Dzięki za odpowiedź. A na czym polega leczenie? Farmakologiczne tylko?
Proszę Pani,też chodzę państwowo do psychiatry dr Wojtas i bardzo ją cenię jako Lekarza i Człowieka. Na każdej wizycie widzę, że psychiatra i psychologia to jej pasja, tylko te kolejki pod gabinetem trochę odstraszają. ale warto, bo skutecznie pomaga.Przypisuje leki i z każdym dużo rozmawia.
Nie znam tej drugiej lekarki, więc się nie wypowiem, ale na internecie ma dobre opinie.Ka.Ka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety nie.Leczenie nerwicy jest bardzo długie i żmudne.Same leki nie załatwią Olu sprawy.One pomogę Ci wyciszyć się stawić czoła lękom,ale nie zmienią nastawienia.Leki plus dobra psychoterapia behawioralna i wsparcie bliskich da duże efekty z czasem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasiu, włączę się do rozmowy. Proszę napisz, czy znasz terapeutę poznawczo-behawioralnego którego możesz poradzić w silnej depresji nerwicowej? CHodzi mi o kogoś, kto nie tylko słucha, ale realizuje po kolei jakiś plan terapeutyczny, i sprawdza czy osiągamy postępy. Taki ktoś, u którego ta terapia ma jakąś strukturę, wyposaża nas w konkretne narzędzia do radzenia sobie z lękiem?
Kasiu a czy jesteś w stanie polecić dobrego psychoterapeutę? Na czym ma polegać wsparcie bliskich?
Ja polecam terapeutę Sebastiana Pienkowskiego. Można na znanym lekarzu poczytać opinie o nim. Terapia w nurcie psychodynamicznym, więc trwa trochę, ale efekty długotrwałe są jednak dużo lepsze niż po behawioralnej.
Sama byłam jego pacjentką, również cierpiałam na nerwicę oraz depresję. Po w latach od zakończenia terapii, czasem trudno mi uwierzyć, że tak bardzo zmieniło się moje myślenie.
Tak Pani Małgorzata Kulikowska.Ale jest problem z dostaniem się tylu pani dr ma pacjentów.Ale z tego co kolezanka chodziła wiem,że warto polecić też w Oliwie Centrum Psychoterapii jakoś przy samym skm jest.Z tym wsparciem bliskich to oni muszą zrozumieć i zaakceptować nasz problem.Dobrze,żeby ktoś z kilka razy był Olu z Tobą na tej terapii,żeby mół zrozumieć rangę Twojego problemu.Bez wsparcia bliskich nie da rady,a oni muszą wiedzieć jak mogą pomóc.W pojedynkę nie da rady człwoiek z nerwicą:(Sama się o tym przekonałam.
Ja również mogę polecić Dr.Anne Wojtas chodzę do Niej prywatnie i naprawdę warto jak masz problem nie zwlekaj...mam podobny problem jak Ty...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Problem z osiągnięciem pełnej erekcji (6 odpowiedzi)

Piszę to anonimowo, bo w przeciwnym wypadku nigdy bym się na to nie odważył. Od jakiegoś czasu...

Feromony (8 odpowiedzi)

Co sądzicie o działaniu takich środków? Ktoś może próbował? Mam w sumie mętlik w głowie, z jednej...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

do góry