Widok
Depresja
Witam, chciałem podzielić się pewną informacja co do depresji którą sam miałem. Nie licząc osób naprawdę chorych, to dla większości nie leki, nie psycholog jest potrzebny a.... rozwiązania problemów! Źle gdzieś ci się mieszka? Zmień zamieszkanie! Oczywiście to przykład, ktoś ma depresję bo nie może znaleźć pracy, ale wystarczy że ja znajdzie i zmienia się sytuacja! Co mi po wizycie u lekarza gdy przyjdę do domu i problem zostaje! Problem tkwi właśnie ..w problemie! Usunąć problem to i depresja odejdzie! Oczywiście...nie zawsze to tak ładnie wygląda ponieważ problemy są różne, jednak gro z nich można rozwiązać i to samemu! Wtedy będziemy dumni sami z siebie że daliśmy radę! To tak działa jak u dentysty...boli ząb, to się wyrywa i po problemie! Czasem trzeba czasu nieco, ale wiele ma wpływ na nasze samopoczucie, praca, znajomi, otoczenie, jeżeli to nie pasuje nam...zmień to! Inna sprawa gdy jest poważna choroba typu rak...ale to już inny temat, mi chodziło o to, że w większości możemy pomóc sobie sami, a już na pewno bez leków i psychologa.