Widok

Deweloper MACH?

Witam serdecznie,
Czy ktoś z Państwa może powiedzieć coś więcej o deweloperze Mach.
Budują głównie w Pruszczu Gdańskim. Po stronie internetowej widać,że zainteresowania na ich inwestycje nie brakuje. Obecnie mieszkania ich w Pruszczu to koszt 4.200 zł za m2. Dziękuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam, ja od czterech miesiecy mieszkam na osiedlu bursztynowym, i jestem bardzo zadowolona.kupowałam mieszkanie kiedy jeszcze nic nie było, teraz jest już inaczej bo prawie wszystkie bloki stoją i mozna sobie pooglądać jak wyglada osiedle.niewiem jaka jest teraz cena, bo ja kupowałam jak były o wiele tańsze.
polecam
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
projektowałem mieszkanie na bursztynowym.
1]Szczerze powiem że słabo to wyglądało. nie obrażając nikogo, ale projekt budynków i całego założenia osiedla jest kiepski i pasuje bardziej do lat 90.ale to subiektywna ocena.
2]w mieszkaniu klienta drzwi wejsciowe były chyba wykonane z papieru - wyglądały kiepsko, źle wykończone, krzywe, cieńkie. poza tym zawiasy były z jakiegoś dziwnego miękkiego metalu i po kilku tygodniach powyginały się i drzwi osiadły
3]developer nie przywiązał wagi do montażu zew. parapetu - niechlujne łączenie na samym środku - po kilku miesiącach udało się wywalczyć wymianę
4]miałem okazję poznać kilku pracowników wykończeniówki - jak przerobili ściankę to pomylili się o 7 cm na dwóch metrach :) - inne działania na podobnym poziomie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja również mieszkam na osiedlu bursztynowym, są wady i zalety, z osiedla jest łatwy dojazd do obwodnicy, ale to plac budowy , mam nadzieję, że pod koniec roku będzie lepiej i osobiście polecam:)
pozdrawiam
image

image
Czy ktoś z Państwa ma jeszcze jakieś informacje o deweloperze Mach OSIEDLE BURSZTYNOWE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukaj w googlach, jakiś czas temu głośna była sprawa z żądaniem dopłat/zrywaniem umów. Dodatkowo, jakiś budowany przez nich budynek się prawie zawalił. Na opiniach na trojmiasto.pl było tego sporo
Tak znana mi jest sprawa podwyższenia kwot za mieszkania.Było to w zeszłym roku. Podobno teraz już nie ma takich praktyk.
teraz sa umowy w formach notarialnych, wiec nie moga zmienic kwoty, jest to zabezpieczenie dla kupujacych, ja taka wlasnie umowe posiadam.
image

image
o tak też słyszałam o żądanych dopłatach od Macha np za otrzymanie aktu noterialnego - a w banku millenium jak słysza że ktoś ma mieszkanie od macha to nie podwyższają kredytów ;-(
nie polecam tego dewelopera
Nie dziwę się, że teraz nie ma takich praktyk, bo kto chciałby płacić za mieszkanie w Pruszczu 4200 skoro za podobną kwotę za metr można mieć mieszkanie w Gdańsku:)
ja nie dopłacałam za akt notarialny u Macha i uważam, że w Pruszczu mieszka się bardzo dobrze i nie jest w niczym gorszy od Gdańska, który uwielbiam, bo jestem gdańszczanką.
image

image
A czy podpisując akt z deweloperem płaci się u notariusza jako kupujący czy też deweloper pokrywa koszty. Nie do końca rozumiem i się znam. Dziękuje :;0
ja w kwietniu podpisywalam umowe notarialna z deweloperem, placilam tylko u notariusza, deweloperowi nic nie doplacalam-taką umowa warto sie zabezpieczyc i z tego co wiem to cene jest uzalezniona od ceny mieszkania i ilości wypisów aktu notarialnego.
image
Ty płacisz oczywiście ;/ za odpis dla dewelopera również
imageimage
Czy ktoś jeszcze zamieszkuje na bursztynowym?
Czy ktoś jeszcze zamieszkuje na bursztynowym?
czy widzieliscie plan zagospodarowania przestrzennego? Przeraza mnie nadmiar sklepów przede wszystkim tesco. zastanawiam mnie jeszcze co oznacza zagospodarowanie "gmina".
image
O jaki plan chodzi i gdzie to tesco?
Czy w internecie znajdę taki plan?
jest forum osiedla bursztynowego i tam można ten plan zobaczyc tylko najpierw trzeba sie zarejstrowac.

www.osiedle-bursztynowe.pl
image
NIE DZIAŁA TA STRONA :(

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Meble ogrodowe (58 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

nnt. mieszkanie na parterze (72 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na parterze właśnie i proszę Was kobitki byście napisały...

mieszkania na sprzedaż (22 odpowiedzi)

witam jestem zainteresowana kupnem mieszkania i przeglądając ogłoszenia wpadłam na parę...

do góry