Widok

Deweloper

Witam. Rozglądam się nad kupnem bliźniaka. Czy polecacie któregoś z deweloperów który buduje w Bojanie? A którego omijać szerokim łukiem? Mam na oku chociaż jeszcze nie oglądałam blizniak przy Złocistej. Chodzi mi o teren czy nie jest podmokły? Proszę o pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za taką cenę to można mieć 3 mieszkania w szeregowcu . Ja rozumiem Państwa argumenty że lepiej samemu coś wybudować itd.
Ale pomyślcie że kredyt na 600 000 czy 900 000 jakie to są raty. No chyba że zakładacie że młodzi ludzie dysponują taką gotówką :) Niestety jak wskazują raporty budowa różnego rodzaju szeregowców i bliźniaków będzie nabierać na sile. Co do deweloperów nie przesadzajmy nie wszyscy są tacy źli, ale to prawda większość to Janusze biznesu zero pojęcia i słoma z butów . Niedługo nastąpi mrożenie rynku kredytów a galopujący wzrost cen trochę zwolni - pozostaje mieć nadzieje że rożnego rodzaju amatorzy w deweloperce padną tak szybko jak poswatali.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kupno działki + budowa domu, wyniosło mnie do stanu deweloperskiego 420 tys, tylko działkę kupiłem w lepszej cenie, bo teraz poszły znacznie do góry. Jak ktoś oczywiście popłynie i wystawi wielką chałupę albo zrobi w niej nie wiadomo co, to koszty oczywiście mogą wzrosnąć do 600 000 czy 900 000. Tylko potem takie domy przez 5 lat na otodom są, bo nikt ich sprzedać nie może.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale to chyba było w roku 1410, albo jakiś mały domek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zależy co rozumiesz przez mały domek. Niektórzy uważają że 200 metrów do normalny dom. Ja 2 lata temu się budowałem, wyszło mnie 400 000 ale budowa systemem gospodarczym i dom 120 mkw. Ceny budowy domu są mega rozstrzelone, bo tak naprawdę zależy od tego jak kto to rozplanuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wierze, ze tak było, ale teraz jest inna epoka budowlana. dodatkowo jakby ktos chciał kupić dzialkę, to juz taniej niż za 120zł/m2 nie ma, chyba, że będzie czekać rok na jakąś okazję, ale koszty budowy znowu pójdą w górę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tu się z Tobą zgodzę, ceny działek przez 2 lata poszły kosmicznie w górę. teraz poniżej 175 zł/m.kw, ciężko coś znaleść(oczywiście nie mówię o okolicach Trasy Kaszubskiej)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z tymi deweloperami nie tak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie można kupić 3 mieszkania za taką cenę w szeregowcu? Chętnie się dowiem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poszukaj a nie się zgrywasz najtańsze są już za 350 tys .Tak abstrahując od wszystkiego widać że to wiejska mentalność . Ktoś zadaje konkretne pytanie a 99 procent prawi nie na temat . Jak nie macie nic interesującego do powiedzenia albo nie interesuje Was ta tematyka to najprościej nie odpisujcie nic . Macie domy , wille czy szałasy ....co to kogo obchodzi ktoś jest zainteresowany bliźniakiem czy szeregowcem i szuka opinii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te za 350 tys. to stan deweloperski, żeby móc tam zamieszkać to drugie tyle musisz włożyć, a nie się zgrywać! Znajdź trzy takie mieszkania w bliźniaku, gotowe do zamieszkania w tej cenie... Powodzenia!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Też szukam dobrego dewelopera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gagitczek, skontaktuj się na priv e-mail kb24.biuro@gmail.com , przedstawimy oferty
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję, napiszę do nich w poniedziałek. A jaka jest sytuacja deweloperów mamy w ogóle? Znalazłem stronę w Internecie https://korter.com.pl/ gdzie można kupić nowe mieszkania od dewelopera. Z listy wynika, że w naszym mieście jest duży wybór. Jest tu ktoś, kto ostatnio współpracował z deweloperami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam ale na pewno nie wydałam 350 tyś na wykończenie mojego m. Chyba masz wszystko ze złota w domu za taką cenę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poszuka sobie Pani na Partyzantów Kaszubskich. Naprawdę fajna lokalizacja z dobrą drogą (asfalt, płyty) pod same bliźniaki. Buduje się całe kameralne osiedle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kupiłem blizniaka na ul.Derdowskiego i szczerze polecam inwestora mdr invest, oni maja tylko fajne lokalizacje a jeśli chodzi o standard wykończenia to na pewno najwyższy ze wszystkich deweloperów w Bojanie(piec,okna,elewacja,ogólna estetyka).
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bliźniak czy segment na wsi to jeszcze jakoś jestem w stanie zrozumiec, chociaż wolałem się pobawić w budowę domu. Jednak tych mieszkań na wsi, które teraz budują to przechodzi ludzkie pojęcie. Na takie coś jest naprawdę popyt? Przecież to są takie nowoczesne familoki:D
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lukasz
2020-11-15 16:20:35
Kupiłem blizniaka na ul.Derdowskiego i szczerze polecam inwestora mdr invest, oni maja tylko fajne lokalizacje a jeśli chodzi o standard wykończenia to na pewno najwyższy ze wszystkich deweloperów w Bojanie(piec,okna,elewacja,ogólna estetyka).
potwierdzam słowa sąsiada, chociaż po elektryku musiałem sporo poprawiać. Przede wszystkim z tym deweloperem da radę wszystko załatwić a to już spory plus sam z siebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Zaklęta nora (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł poszukiwania nieruchomości na ul. Kruszyńskiego to niech się...

do góry