Widok

Diabeł na forum

Ludzkie zachowania można opisywać przy użyciu rozmaitych pojęć i kategorii, psychologicznych, psychospołecznych, socjologicznych. Dotyczy to także zachowań politycznych, przy czym warto pamiętać, że polityka to troska o dobro wspólne. A troska o dobro wspolne wymaga wchodzenia w relacje współpracy z innymi. NIe wszystkim taka współpraca się podoba i w związku z tym możemy porzucić skomlikowany jezyk nauki i posłużyć się kategoriami bardziej treściwymi przemawiającymi bezpośrednio do każdej wyobraźni. Otóż dobro, w tym także dobro wspólne, nie każdego cieszy, niektórych ono irytuje, a szczególnie irytuje diabelstwo.

Diabelstwo nie lubi dzialań pozytywnych, jego działania nakierowane są na psucie, na psucie polityki, na dzielenie ludzi, tak by uniemożliwić wspólpracę, bo brak wspólpracy powiduje efekty negatywne i diabelstwo ma wtedy otwarte pole do popisu. Czy diabeł może być skłonny do działań pozytywnych ? Pytanie retoryczne.

Więc jeżeli przyjrzymy się temu, co się wyprawia na forach internetowych, to zauważymy z łatwością iż pełno tam takich ochoczo udzielających się diabełków. MIeliśmy tu przed chwilą na forum okazję zobaczenia ich w akcji skierowanej przeciwko Crossowi. To była sytuacja dla nich wprost wymarzona, bo sfera emocji negatywnych to jest ich królestwo. Żadne inne tematy ich merytorycznie nie interesują - ich interesuje psucie, plucie i bluzganie, wzniecanie tumanu emocji negatywnych..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Będzie ognisko :)
Huraaa :)
Odpalam wrotki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

W tym koleżanka Croska jest dobra. W końcu tak latami szuka koleżanek w necie i proponuje wspólne pieczenie kiełbasek :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To może przyjedziemy wszyscy. Zrobimy sobie ognisko!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, dobrze wiemy, że nie zamierzasz zjawiać się w podanym miejscu i czasie.
Co do tego to już chyba nawet starzec nie ma wątpliwości.
Obaj lubicie "dokopanie" wirtualne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak wszystkie tchórze pyszczycie o wyznaczonych miejscach i terminach bo dobrze wiecie że (co wielokrotnie podkreślałem) nie zamierzam zjawiać się w miejscu i czasie podanym do publicznej wiadomości. Nie ma więc żadnego ryzyka, co dla każdego tchórza jest bardzo ważne.
W związku z tym mam inny pomysł. Kupię sobie kartę telefoniczną i jej numer podam tu, na forum Będzie ona aktywna do chwili, kiedy będę miał okazję was poznać. Będziecie mogli wtedy do mnie zadzwonić i w ten sposób ustalić czas i miejsce spotkania poza forum.
Czy taka forma kontaktu wam bardziej odpowiada? Czy też brak jaj i na to wam nie pozwoli?

Lowca, ty nas i innych tak nienawidzisz. Masz teraz mega okazje zeby przyjsc i dokopac postkomunie - pisales ze na dokopanie zawsze znajdziesz czas. Odwagi ci tez na pewno nie brakuje co pokazujesz na forum.
Potwierdz swoja obecnosc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdziles i jest co mialo byc.
My bedziemy.
Cros przyjedz taksa na moj koszt - bedziesz krolowa balu :-)

Ślicznotkę na wydaniu trzeba zaprosić w odpowiedni sposób, bo inaczej panieneczka się speszy i nie pokaże kolanka :)
Stopień żałosności sięgnął poziomu dna. Przebiłeś już nawet starego capa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy rozumiesz zwrot poza forum ci*to. Czy zbitek tych dwóch słów jest dla ciebie za trudny?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

W netowych pyskówkach specjalizujesz się ty i kilku innych frustratów życiowych.
Nie ma sprawy.
Miejsce: zjazd z obwodnicy Gdańsk-Osowa, przy wyjeździe z centrum handlowego jedziesz w prawo i dojeżdżasz do sklepu z alufelgami.
Termin 17.06
Godzina: 22:00

Sprawdzam cię ślicznotko:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdź mnie więc ci*to zamiast urządzać kolejne, niepotrzebne internetowe pyskówka. Umówmy spotkanie poza forum tchórzu. No chyba że za bardzo się boisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Parodio mężczyzny, terminy, miejsce, godziny były wyznaczone 2 razy, w tym raz przeze mnie. Niestety panience na wydaniu nie podobała się forma, znalazła więc sposób żeby nadal pozostać netowym bohaterem, mimo iż wszyscy wiedzą, że w rzeczywistości jest kaleką :)
Brutalna prawda.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pozdrawiam Lucka :)
Jeszcze będziesz musiał potargać boską grzywę, oszpecić się rogami i kopytkami :)))

Ps
Wracam z godzinnej nasiadówki, którą można byłoby zamknąć w 10 min ale... Diabły wcielone, wściekłe psy piekła czuwają.
Let them run, not.

https://youtu.be/O-gc9oFc6BU

"Zachowanie Crossa na forum było nieracjonalne, bo niby chcial się spotykać, ale tak nie do końca..."

Łatwo sprawdzić Czy Cross chciałby się spotkać z ci*tami czy nie. Wystarczy w tym celu umówić termin i miejsce spotkania przez priv. Ale ci*ty na to nie pójdą bo wtedy dla wszystkich stanie się jasne kto jest tchórzem a kto nie.

"... i stad cała dyskusja."

Cała (niepotrzebna) dyskusja wzięła się stąd że ci*ty (jak to ci*ty), nie potrafią zachować się po męsku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wiem, że rozmawiali ze sobą latami, kiedy nie uczestniczyłem w forum.
Może coś przeskrobali razem i sprawdzają reakcje.
Może zastawili na mnie pułapkę-kocioł.
Może trafiłem do właściwych kręgów w Trójmieście.
Może rzeczywiście to forum to najszybszy sposób zdobycia informacji.

To dobrze czy źle?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziwnie się czuję na tym forum. Powiedzmy, że znałbym 10 osób z Warszawy. Potem wjeżdżam na warszawskie forum, a tam tych akurat 10 osób przejęło całe forum i prowadzi dziesiątki ożywionych dyskusji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli jeszcze ktoś będzie darł szaty, że należy skupiać się na tematach a nie na autorach, to odsyłać go będę do takich tematów jak ten. Łowco, czy jak tam obecnie się nazywasz na innych portalach; byłeś, jesteś i będziesz zwykłym agitatorem na pasku PIS.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No widzisz, i na tyle cie stać - popisać na forum. Żałosne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To już było...inni szatani...
Zdaje się, ktoś tu nie czytał "Mistrza i Małgorzaty".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry