Ja i mój syn mamy celiakię, jesteśmy od 5 lat na ścisłej diecie. Smakuje nam tylko pieczywo z piekarni Putka rozwiń
Ja i mój syn mamy celiakię, jesteśmy od 5 lat na ścisłej diecie. Smakuje nam tylko pieczywo z piekarni Putka https://www.putka.pl/kategoria/34. Zamawiam, porcjuję i mrożę. Po rozmrożeniu smakują normalnie, tak jak świeże. Ulubionym chlebem syna jest chleb rustykalny. Są tam też dobre bułki i bagietki. Te paczkowane hermetycznie pieczywo, z długim terminem ważności, nam nie smakuje. Ewentualnie na wyjazdy kupuję Schara Bianco (w Rossmanie jest). Zupy krem czy sosy zagęszczam mąką ryżową, czasem też ziemniaczaną, albo mąką Schar mehl farine. Polecam grupy na facebooku : Celiacy, Celiacy w podróży, Bezglutenowa Mama, a także blog Marty, czyli https://bezglutenowamama.pl/ .
zobacz wątek