Odpowiadasz na:

Tak, bardziej przypominają "normalne" pieczywo, nam najbardziej ono smakuje, nie jest naładowane chemią jak te gotowce. Świeżo wypiekane w piekarni bezglutenowej i zachowują świeżość po zamrożeniu... rozwiń

Tak, bardziej przypominają "normalne" pieczywo, nam najbardziej ono smakuje, nie jest naładowane chemią jak te gotowce. Świeżo wypiekane w piekarni bezglutenowej i zachowują świeżość po zamrożeniu i rozmrożeniu. Zamawiam przez internet, przez stronę, którą podałam. Zamawiam jednorazowo większą ilość, by była bezpłatna dostawa kurierem do domu (wtedy porcjuję i mrożę). Gdy złoży się zamówienia do godz. 14, to przesyłka jest już następnego dnia. Putka co jakiś czas zmienia też asortyment, są różne ciasta, ciasteczka, paszteciki, bułka tarta, bułki do domowych hamburgerów. Na święta na pewno będzie piernik, makowiec i sernik. Mają drożdżówki, pączki, mini ptysie co jakiś czas. Makarony bezglutenowe dostanie Pani w Lidlu i Biedronce, pizzę bezglutenową w Biedronce. Przejście na dietę bezglutenową jest z początku trudne, ale potem można łatwo się przestawić i przyzwyczaić. Polecam też zmienić w domu przyprawy na bezglutenowe firmy Magros (dostępne też w internecie). A i co ważne, nie wiem czy Pani wie- rodzice dziecka, rodzeństwo i dziadkowie też powinni wykonać badanie w kierunku celiakii, bo to jest choroba genetyczna i daje bardzo różne objawy. Ja mam postać bezobjawową, wykonałam badanie w wieku 35 lat, po diagnozie syna i okazało się, że mam zanik kosmków w sakli 3C i zmiany, które szybko mogły zezłośliwieć. Życzę zdrowia i pozdrawiam

zobacz wątek
1 rok temu
~Magda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry