Widok

Dieta proteinowa - Pierre Dukan II

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
w takim razie zapraszam do nowego i zycze utraty kilogramow :)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heloł
ja mam chwile zwatpienia od 1,5 tyg waga ani drgnie to mało motywujące i po drodze zadnych grzechów :( jednak trwam dalej
chce jeszcze 5-6 kg ale w takim tempie to do wakacji bede na 2 fazie :(
nie moge nawet tego zwalic na okres bo dostane dopiero za 1,5 tyg
kurde co jest nie tak buuu :(
:) fajnie
a ja dzisiaj rano cieszylam sie, ze znowu 200g mniej a teraz w ciagu dnia 2kg wiecej:/

na obiad musze wykombinowac jakos piers z pieczarkami i cebula ale nie wiem co mam zrobic.
image

image
nie waz sie tka czesto bo mozna zwariowac:)

ja tam na wage nie wchodze od tygodni.
a w ogole to polecam zakupic grilla domowego- od razu mieso kurczaka nabiera smaku i soczystosci i griluje sie doslownie pare minut.

duzo mi to ulatwilo i jak nie mam pomyslu na obiad to wrzucam zamarynowanego kuraka i jest:)
hej dziewczyny dukajace:)

prowadzilam obserwacje i od 15.03 do 20.04 (dzisiaj) lącznie zgubilam 4.1kg
do mojego celu jeszcze 3.7kg :) a do slubu 2 mce wiec musi sie udac:D

musze wam powiedziec ze jak na moje problemy hormonalne to i tak jestem zadowolone (w dodatku biore tabletki przez ktore powiekszyl mi sie biust, a i tak mam spory ;/ )

zauwazylam tez ze po wprowadzeniu pieczywa chrupkiego i warzyw dzien w dzien o wiele latwiej gubie kg niz na samych bialkach. NIE WIEM DLACZEGO ale tak jest i bd sie tego trzymac. moze to jest spowodowane tym ze juz kiedys bylam na tej diecie(wtedy w krotkim czasie spadlo mi 5kg i wydawalo mi sie ze to malo, ah jakbym chciala by bylo tak i teraz- NO NIC CIESZE SIE CHOCIAZ Z TEGO)

a wy tez sie chwalcie ile pogubilyscie i od kiedy do kiedy :)
a ja juz znalazlam sposob jak przetrwac swieta i nie przytyc- ale nie zycze nikomu tego co przezylam- grypa zoladkowa. ale martwiacy jest fakt, ze schudlam tylko 100g :/
image

image
Ja od jutra mam zamiar zaczac Dukana, pierwsze dni najgorsze...
No to Aniaa będę trzymać kciuki :D

Ja po świętach wolę się nie ważyć trochę grzeszków popełniłam... ;p
Weronika a Ty juz jak dlugo na Dukanie? Jakie efekty i samopoczucie?:)
No ja tak ok 1,5 już dukam schudłam ok 10 kg. Przyznam się szczerze że grzeszę bo monotonność mnie dopadła. Ale dobre nawyki sobie wyrobiłam dzięki diecie. Woda otręby itp. itd. Samopoczucie powiem ci że parę dni miałam "doła" ale ogólnie ok. Jak będziesz chciała to ci prześlę przepisy jakie mam...
A możesz mi też przesłać?
Bede wdzięczna.

lulki@wp.pl
image

image
Ok, to poprosze o przepisy:) Moj mail w profilu:)
Wysłałam meile ;D
Ja tez dukanuje:) od 1 marca jak narazie -11, ale od swiat nie wchodze na wage i wole chyba nie... :/ zgrzeszylam ciastami i mazurkami i wogole:(
image
image
Super, dzieki:) Dam znac jak cos wyprobuje:)
A mam jeszcze pytanie ta mazeina jest dopiero od II fazy??
Kurcze jak weszlam w te przepisy to az wierzyc mi sie nie chce ze jedzac takie rzeczy mozna schudnac!! Jakies serniki, nutelle, pelno miecha i jajek:P Ja pewnie bede jedyna ktora nic nie schudnie jak zaczne te przepisy probowac:D
ja również mnustwo grzeszków popełniłam w te dwa świąteczne dni :( , aż stracha mam przed wagą która patrzy namnie w łazience i palce kiwa nu nu:)
ja też zgrzeszyłam w święta, i to konkretnie... :P
Wczoraj jeszcze jako tako dawałam radę, ale dzisiaj już nie wytrzymałam- skusiłam się na lody, ciacho, sałatkę z majonezem, owoce... ;)
Mam zamiar z premedytacją jeszcze troszkę jutro pogrzeszyć i od środy wrócić na same proteiny.
Jestem na diecie ok. 2 tygodnie, ale (myślę, że może być to związane z dietą) zaczęła mi się strasznie przesuszać skóra, np. schodzi mi skóra z ust, na dłoniach mam małe ranki i ciemne plamki, nie jakoś mocno, ale jednak widać... Myślę, że pociągnę fazę II jeszcze z 2-4 tygodnie i przejdę na fazę III, mimo, że chciałabym więcej schudnąć...
Czy któraś z Was ma również niechciane efekty uboczne na skórze?
image

image
http://wyborcza.pl/1,76498,9474473.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

do góry