Odpowiadasz na:

Fajnie ale..

To co zostało już wspomniane, a uważam to za największą wadę cateringu ( POZA CENĄ ) jest ciągle to, że tak na prawdę nie budujemy swojej świadomości dot. jedzenia. Nie mniej jeżeli Cię stać i masz... rozwiń

To co zostało już wspomniane, a uważam to za największą wadę cateringu ( POZA CENĄ ) jest ciągle to, że tak na prawdę nie budujemy swojej świadomości dot. jedzenia. Nie mniej jeżeli Cię stać i masz do wyboru catering albo byle co na szybko to wybór jest prosty.

Warto również zwrócić uwagę na wszech ogarniający strach przed glutenem. Rozumiem, kiedy jednostka się zbada, wyjdzie jej uczulenie na gluten lub inny składnik i wtedy faktycznie go unika. Niestety mam wrażenie, że wraz z przyjściem mody na gluten wiele osób podłapało temat, nie badając się i przepłaca za produkty bezglutenowe, kiedy po pierwsze wcale tego nie potrzebuję a po drugie często i tak nieświadomie dostarcza go do organizum z innych żródeł.

Jeteśmy tym co jemy, warto o siebie dbać ale warto też pamiętać o zdrowym rozsądku i nie uleganiu modnym trendom bo tak robią wszyscy. Postarajcie się edukować i jak np., w przypadku takiego glutenu spróbójcie znaleść RZETELNE badania naukowe potwierdzające jego szkodliwość.

Ja takich nie znalazłem.

zobacz wątek
8 lat temu
~Paweł

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry