Widok

Diuna: Część druga

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Diuna: Część druga.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeczytaj o filmie.

Nie polecam dla dzieci

Dzisiaj po obejrzeniu seansu zdecydowanie nie polecam oglądania filmu z dziećmi. Film zawiera liczne sceny szczegółowo przedstawiające sadystyczne upodobania Harkonnenów, ich perwersyjne zachowania. W mojej podana kategoria wiekowa filmu jest zbyt niska.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia gimnazjalisty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

3 razy

Film mi się tak bardzo podoba, że wczoraj widziałem go po raz trzeci...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film bylby lepszy

gdyby usunac Chani. Albo chociaz dac sie jej wyproznic, bo caly film ma kwasny grymas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poprawny, ale rewelwcji nie ma

Prawie 2.5 godziny piachu w oczach. Przebija fascynacja reżysera Gwiezdnymi Wojnami. Film zbyt długi bo kilka scen się powtarza. Powieść daje wielkie możliwości, ale jak narazie " para poszła w gwizdek" Najlepsza w filmi jest muzyka. Hans Zimmer jak zawsze majstersztyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niepotrzebnie wydłużony na siłę

Jak ktoś lubi sceny walk to będzie zadowolony bo to 80% filmu. Fabuła podobna do środkowej części Gwiezdnych Wojen czy Władcy Pierścieni. Ale rozmach niektórych scen robi wrażenie. Muzyka też. Generalnie fani gatunku będą zachwyceni, ale reszta może się momentami nudzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo dobry film jest dobry, niezależnie od gatunku.

Wczoraj zrobiłem podejście do pierwszej części, zamierzając wybrać się potem do kina na drugą. Niestety, potwierdzam powyższe opinie. Dobra muzyka, plenery, zdjęcia, ogólnie, tworzące klimat, w który można się zanurzyć. Ale sam klimat to za mało, żeby wytrzymać 2,5 godziny i nie zasnąć. Sama fabuła jest b. prosta i nie wciąga, z bohaterami nie sposób się utożsamić, wygląda to tak, jakby posklejano stałe dla tego gatunku elementy gry, całość wyszła rozwlekła jak flaki z olejem.

Nie ma wody na pustyni

Porównując filmy w sceneriach pustynnych "W pustyni i w puszczy" wypadł lepiej. Tam też brakowało wody, ale nie brakowało sensu, spójności zdarzeń ani wyrazistisci postaci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Słabe

Słaby film, rozleklamowany bo... zgodny z nurtem Tok FM. Główny bohater - chłoptaś bez wyrazu. Efekty bez większego sensu.

Topowe określenie: "czyjeś gender". Ale poza tym - zgadzam się.

jesli bylo ogladane na trzezwo

i bez wspomagaczy to gratuluje dobrej zabawy, obawiam sie jednak ze wiele osob bedzie mialo odmienne opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaskakuje mnie tak pochlebna opinia od DR.PE. Tym razem w ogóle się z nią nie zgadzam.

Obrzydliwe sceny, aż zbiera na wymioty. Nie polecam dla osób o dużych zasobach wrażliwości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

da się obejrzeć ale

Myślę, że film przereklamowany, zbyt długi z rozwodnionymi wątkami. Pierwsza część miała więcej świeżości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

super

czyli osoby niewidome niewiele straca, tak myslalem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety ma trochę racji.

W moim kinie dwie kobiety nie dość, że się spóźniły, to wychodziły w trakcie, rozmawiały - nudziły się. Zamiast zostać w domu psuły widowisko innym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Diuna - otwarta ksiega

Z niecierpliwością czekam na kolejne części sagi. To dużo głębsza opowieść niż Gwiezne Wojny z motywem ciągłego niszczenia kolejnych gwiazd śmierci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Diuna część druga

Wspaniała muzyka,jeszcze lepsze efekty dźwiękowe. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeczytaj o filmie.
do góry