Widok

Diuna: Część druga

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Diuna: Część druga.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest moc. Dźwięk , muzyka, obraz, klimat, aktorzy ...Fenomenalnie. Nie mam słów

Uczta kinomana.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film roku
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Typowy S-F

Nie zachwyca, Jest 10 tysięcy któryś tam rok. Sceny jak z rzymskich walk gladiatorów, i walk krzyżowców w Jerozolimie, Monstrualne machiny wojenne strzelające do wszystkiego co się rusza wybuchają jak balon z wodorem, potrafieniu z panzerfausta. Żołnierze z bronią palną walczący wręcz przy użyciu kindżałów i mieczy. Wątek polityczny walki " m.......ów" z białą rasą. Jednym słowem "groch z kapustą". Całkowity brak pomysłu na wizję przyszłości ludzkości. Nie polecam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 33

Szanuję zdanie. Nie do każdego przemawia taki klimat

Dla mnie rewelacja. Dla samej muzyki i dźwięku obejrzałabym jeszcze raz. Majstersztyk. Ale każdy ma inną wrażliwość i rozumienie rzeczywistości, a raczej nierzeczywistości.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Punkt widzenia... Od punktu siedzenia

Smoleńsk lepszy, co? Cała prawda całą dobę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jeszcze nie oglądałem

Czytałeś książkę?
Herbert taki właśnie świat stworzył. I pokazuje zderzające się ścieżki ludzkości: niesamowity rozwój technologiczny i samodoskonalenie człowieka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Długi, bardzo dlugi

Sceny na siłę wydłużane, za mało treści. Jedyny plus to fenomenalna muzyka a reszta mega słabe. Powinnam poczekać jak będzie online.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 29

Baby powinny mieć zakaz wstępu na takie filmy. Tylko durne komedie romantyczne i erotyczne gnioty w stylu Blanki Lipińskiej. Nie za długie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jarek

Szary, brudny, sceny grane jak w tureckich albo brazylijskich serialach, zimny, bezpłciowy. Brak równowagi pomiędzy wątkami - niektóre niepotrzebnie ciągną się w nieskończoność, inne zdecydowanie poobcinane za bardzo. Scenografia, choreografia, kostiumy podobnie jak i wątki - bez ładu i składu.
Nie ma choćby jednego momentu który zaciekawiły widza a jest wiele takich, po których chce się wyjść.
Diuna z 1984 r. to było arcydzieło - obecna produkcja to szmira.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 27

Każdy ma prawo do swojej opinii. Dla mnie Diuna Lyncha ociera się o śmieszność i kicz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobre sceny mieszają się ze słabszymi. Przytrafiają się dłużyzny. Scenografia i muzyka podobna jak w pierwszej części. Pierwszą część wyceniłbym na 9,5/10, a drugiej dałem 7/10. Fani serii z pewnością obejrzą, pozostali mogą sobie darować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

bo konkurencji brak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam się, że są słabsze momenty, ale ogólnie jestem zadowolony z seansu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Treść jest w książce, polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Diuna: Część druga

Opinie do filmu: Diuna: Część druga.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry