Widok

Dla studenta

Witam.
Razem z dziewczyną myślimy nad rozpoczęciem studiów w mieście Gdańsk. W związku z czym chcielibyśmy wynająć jakąś kawalerkę. Miasta nie znam, bo pochodzę z drugiego końca Polski, więc najlepiej zapytać miejscowych :) Najbardziej zależy mi na cichej, spokojnej okolicy w miarę niską ceną wynajmu. Dodatkowym plusem byłby dobry dojazd do Uniwersytetu Gdańskiego.
Proszę o propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szukaj czegoś w pobliżu stacji SKM. To ma duże znaczenie bo mieszkając blisko SKM dostaniecie się do większości interesujących miejsc w Trojmieście (biblioteki, kampus UG, kawiarnie, kluby, galerie, miejsca spacerowe, miejsca sportu i rekreacji) zajmie Ci nie dłużej niż 20 minut :)
Mieszkając daleko od stacji będziesz mieć wrażenie komunikacyjnej izolacji (zwłaszcza gdy mówimy o wieczornych spacerach po centrach miast lub nocnych powrotach).
jakie wydziały UG? Ug jest w całym Trojmiescie, wiec ta informacja jest kluczowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy ul. Wita Stwosza, to chyba główny "kompleks".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kawalerka Sopot 7 pietro blok blisko do SKM wynajem 1000 zl miesiecznie + media + oplaty do spoldzielni.
Kaucja 3 miesiace - do ew. zwrotu przy zdaniu mieszkanka.
Pasi wam ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli jakieś 1600 zł za 25 metrów kwadratowych, jak za darmo, ale jaja... Lepiej niech się rodzice złożą i kupią im używanego kampera, powierzchnia podobna a mieszkać można pod uczelnią, po roku powinien się zwrócić...

A potem się wszyscy w Europie dziwią że Polacy mają najwięcej procentowo mieszkań na własność...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oliwa, Przymorze, Wrzeszcz
Zygfryd znów się wymądrza. Kup kawalerkę i wynajmij dziewczynom za 500 plus opłaty.Kaucji nie bierz,przecież wszystko będzie ok,nic ci nie zniszczą.Mam jeszcze lepszy pomysł .Kup kilka-kilkanaście kawalerek.Uszczęśliwisz wielu studentów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to moze byc Oliwa, albo cos na trasie tramwaju ktory jedzie na Wita Stwosza (numery 6, 11, 12): Gdansk Glowny, Wrzeszcz. Albo cos na trasie PKM - jest przystanek w poblizu Wita Stwosza.

Z doswiadczenia wiem, ze warto miec blisko na Wydzial. Ja lubilam chodzic pieszo.

kijek
Jeszcze tramwaje 5 i 9 są do rozważenia. Tuta trasy:http://www.ztm.gda.pl/hmvc/
Za 5 stowek czynszu nikt nikomu kawalerki w trojmiescie nie wynajmie. Najwyzej pokoj.
Nie kalkuluje sie. Za male pieniadze na takie ryzyko. A jak wyswinia i rachunkow nie zaplaca, to co ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Są różne agencje zajmujące się wynajmem kawalerek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie...nawet za 200 za miesiac. Iternetowe - tylko musisz placic z wyprzedzeniem. No i czasami jak juz przyjedziesz to moze sie okazac ze kawalerke wyburzyli juz... albo moze jej nawet nie bylo ????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak sie z 2 stron rodzice zrzuca, to wynajma im cos sensownego.
Ich problem.
Zygfryd zna lepsze sposoby na topienie kasy niż wieczne remonty i walkę ze studentami :)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (46 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Gecco Deweloper (13 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Jakie biuro nieruchomości polececie ?? (95 odpowiedzi)

Jakie biuro nieruchomości polecacie ? . Mam zamiar sprzedać mieszkanie , a potem kupić większe...

do góry