Widok

Długo by mówić. . .

Kiedy szłam do tej szkoły byłam mega dobrze nastawiona. Rzeczywistość bardzo szybko mnie jednak skonfrontowała. Jeśli chodzi o naukę nie jest źle, chociaż biologia i matematyka to masakra. Na bio omawialiśmy kilka dużych i trudnych tematów w ciągu jednej lekcji, żeby tylko wyrobić się z materiałem. Za to zdecydowanie mogę powiedzieć, że angielski jest super (przynajmniej ja miałam farta do fajnego nauczyciela), a polski, historia, chemia itp. są na takim poziomie, że bez problemu idzie zdać egzamin. Wielkim minusem tej szkoły jest to, że generalnie nie warto mieć tutaj własnego zdania, bo ludzie, którzy posiadają takowe mają ciężko. Próba dyskutowania jest na ogół odbierana jako atak często karany uwagą. Kolejnym minusem są mundurki, ale za jego brak obrywa się tylko wtedy kiedy nauczyciel ma zły humor, poza tym są raczej olewane. Trzeba tez wspomnieć, że szkoła jest mała, korytarze zatłoczone, a zimą często nie grzeją kaloryfery. Mam dużo fajnych wspomnień z tej szkoły ale są raczej związane z ludźmi, których miałam szczęście tam poznać i szkoła nie miała w tym swojego wielkiego udziału. Na koniec zdecydowanie polecam wypisanie się z religii, w tej szkole są one okropne.
Moja ocena
poziom nauczania: 4

wyposażenie: 4

bezpieczeństwo: 4

ocena ogólna: 4

4.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja akurat uczęszczam do tej szkoły. Jakoś nie odczuwam, aby inne przedmioty niż angielski były na gorszym poziomie. Uważam, że pani od biologii jest mega fajna i naprawdę dobrze wszystko tłumaczy. Nie żałuję, że wybrałam tę szkołę i wszystkich, którzy wybierają gimnazjum polecam właśnie Oświatę - Lingwistę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
no a ja napisałam swoje przemyślenia na temat szkoły, do której chodziłam 3 lata. na początku też mi się wydawało, że biologia jest ok ale potem zaczęliśmy spóźniać się z materiałem i było jak było . . .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No ok, ale nie rozumiem co masz na myśli pisząc, że nie można mieć własnego zdania. Ja uważam wręcz przeciwnie - jeśli masz swoje zdanie i potrafisz je odpowiednio uargumentować (a to ważne) to jesteś w domu! Nauczyciele naprawdę to doceniają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jestem ciekawa kto to piszę... hmmm... kujon z pierwszej klasy, bo tylko takie osoby, uważają, że w lingwiście jest fajnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jeśli chodzi o własne zdanie to byłam notorycznie oskarżana o niesubordynacje za jakąkolwiek próbę dyskusji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie
poczytałam Wasze opinie o Lingwiście, i szczerze mówiąc jestem trochę podenerwowana... tam właśnie posłałam swoje dziecko, a moje odczucia po pierwszym semestrze są... bardzo mieszane!
proszę poradźcie mi w takim razie- dobrą szkołę- szukam gimnazjum w Gdańsku- o wysokim poziomie nauczania, w miarę przyjaznej atmosferze zarówno ze strony nauczycieli jak i uczniów, bezpiecznej i przystępnej. Nie zależy mi czy będzie prywatna czy publiczna, byle to była dobra i fajna szkoła. Bardzo proszę o pomoc...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale co Ci nie pasuje w Lingwiście? Przecież tutaj właśnie jest odpowiednio przyjazna atmosfera, bezpieczna i przystępna. Nauczyciele są przyjemnie i wykwalifikowani a uczniowie otrzymują solidną wiedzę oraz mogą czuć się bezpiecznie. Jak dla mnie to bardzo dobra szkoła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
już wierzę, że to napisała osoba, która chodzi do 3 klasy . . . jaaasne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo bardzo proszę- o poradę- które gimnazjum w Gdańsku zasługuje na polecenie, z uwagi na bardzo wysoki poziom nauczania, dobrą atmosferę i bezpieczeństwo???? mieszkam tu od kilku tygodni, będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii dot gim 25. Wysoki poziom i dobra atmosfera. Ale to tylko zasłyszane opinie, jak jest na prawdę, nie miałam okazji się przekonać :)
A ja chodzę do tej szkoły i jestem bardzo zadowolona. Wysoki poziom, co daje możliwość "wyprzedzenia" rówieśników z innych szkół i lepsze przygotowanie do egzaminu. Nauczyciele starają się przekazać wiedzę w przystępny sposób. Szkoła jest naprawdę super, polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Analizując wyniki egzaminów próbnych lingwisty i innych szkół , można dojść do wniosku , że szkoła ta wcale lepiej nie przygotowała nas do napisania tego testu . Proponuję zapoznać się z tymi wynikami i przestać żyć w błędzie .
zobaczymy co będziesz mówić jak ci przyjdzie pisać egzaminy, nasze są za 4 dni, z niektórych przedmiotów nie skończyliśmy materiału, w ogóle nie było powtórek i ja osobiście nie czuje się super dobrze przygotowana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry