Widok

Długość sukni ślubnej

Wesele Temat dostępny też na forum:
Mam takie nietypowe pytanie: jaka powinna być długość sukni ślubnej, aby było w niej wygodnie tańczyć i nie deptać po niej samemu i by inni po niej nie deptali?
Do samej ziemi? Ile cm powyżej ziemi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gosienia, sama sobie odpowiedziałaś ;] powina być taka.." aby było w niej wygodnie tańczyć i nie deptać po niej samemu i by inni po niej nie deptali " ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
hah, dokładnie. Po za tym krawcowa chyba Ci dopasuje, więc Ty nie powinnaś się tym martwić.
No właśnie krawcowa proponowała do samej ziemi, a mi się wydaje, że wtedy będzie za długa:P
No to weź krótszą
no to znaczy ze masz beznadziejną krawcową, skoro nie wie jaka długość jest dobra do sukni. Odpowiednia długość to 1cm na ziemią, zeby bylo widac tylko but przy zrobieniu kroku
ja będę mieć jakieś 1,5 cm nad ziemią ;) właśnie po to żeby nikt mi nie podeptał sukni i nie urwał żadnej falbanki ;D.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to masz dziwną krawcową ..
Suknia powinna lekko opadać Ci na buty (naprawde tylko je zasłaniać delikatnie) wtedy bedzie wszystko ok !
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szymszunia, czyli ile cm nad ziemia powinna być suknia tak orientacyjnie by było ok?:)
Suknia powinna być max 1 cm nad ziemia.
to chyba tez zalezy jaka suknia :) (fason,materiał)
Minp moja Pani w salonie powiedziała, że sukienie z dużą ilością koronki na dole powinny być troszkę krótsze,bo pod ciężarem zawsze trochę sukienka "siada". Wiec ja tam się nie kłócę - to krawcowa/sprzedawczyni powinna wiedzieć takie rzeczy.

Gosienia - jesli nie jest za późno to może warto pomyslec nad zmianą krawcowej?
Jesli nie zna sie na długości, to może równie dobrze zrobić sukienkę, która np nie bedzie Ci sie trzymać na biuście czy cos.....bo dlugosc to wg mnie podstawowa sprawa :)
Do samej ziemi! Ja mialam do samej ziemi, oczywiście nie "leżała" na niej tylko prawie, prawie dotykała końcem, do 1 cm dopuszczalne. Przy sukniach ślubnych, jak lekko widać buty - to bardzo niegustowne!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja w sumie mam ten materiał pod spodem 1,5cm nad ziemia bo falbany będą gdzieś w pograniczu 0,5-1 cm nad ziemią.
ale długość pozostawiłam do dopracowania sprzedawczyni która jest przy okazji krawcową ;). ona wie najlepiej jak powinna ta suknia leżeć ;).
ale dziewczyny tu mają rację, porozmawiaj z krawcową jak powinna wyglądać długość Twojej sukni..
image
Dzięki za odpowiedzi :)
Krawcową mam dobrą, także jestem spokojna. A co do długości są po prostu zdania trochę podzielone i wtedy myślę, że ok. 1 cm nad ziemią, to będzie najlepiej.
W sukni do samej ziemi może i potańczysz, ale nie będzie to komfortowe. Radzę coś za kolano. Jeśli jednak głównie zależy ci na wygodzie, to postaw na taką suknię - http://www.suknie-slubne.poznan.pl/suknia-slubna-endo4.html Nie jest standardowa, a wygodę na 100% zapewni - pobawisz się przez całą noc ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry