Widok
Do dziewczyn, które rodziły w Wejherowie....
Hej dziewczyny! Mam pytanie do bardziej doświadczonych niż ja.... Mianowicie chodzi o rożek do szpitala. Czy on jest niezbędny do samego początku, czy dopiero na wyjście ze szpitala? Nie mam kompletnie pojęcia, czy po porodzie dzidziuś leży w tym rożku, czy dają coś szpitalnego???? Może pytanie głupie, ale mam mało miejsca w torbie i jeśli rożek jest potrzebny dopiero na wyjście, to mi mąż dowiezie..... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. ;D
W sumie świetny pomysł.....Ja chciałam wszystko upchać do torby, żeby nie wyglądać jak przekupka na targu z siatami.....Ale niestety nie da się wszystkiego pomieścić....Pampki zajmują już trochę miejsca, chociaż wzięłam małą paczkę ok 20szt chyba, wkłady poporodowe też troszkę zajmują.... Niby mam tylko to co niezbędne ale i tak miejsca mało.....
Justi a ty też miałaś tyle ręczników???? Jeden kąpielowy, drugi do piersi,trzeci do krocza, czwarty dla maluszka????? Te ręczniki też trochę zajmują;///. Ja mam listę z SR i tam właśnie piszą o tych ręcznikach.... Jeszcze mam taki duży szlafrok frote..........
Justi a ty też miałaś tyle ręczników???? Jeden kąpielowy, drugi do piersi,trzeci do krocza, czwarty dla maluszka????? Te ręczniki też trochę zajmują;///. Ja mam listę z SR i tam właśnie piszą o tych ręcznikach.... Jeszcze mam taki duży szlafrok frote..........
Mi na porodowce kazano przyszykowac ciuszki i rozek dla dziecka. Po cesarce zapakowano Malutka w rozek. W szpitalu lezala czasem w rozku, a czasem przykryta jak sie ten rozek rozlozylo. Ja wzielam dla siebie 3 reczniki, 1 duzy i 2 male i dla Kornelki tez. Podkladow naprawde nie bierz, na sali juz na Ciebie czekaja;P a potem mkozesz poprosic o dokladke w razie czego, ja wzielam i tylko mi miejsce w torbie zajmowaly. A pampersow wcale duzo nie zuzylam w szpitalu. Bylam 4 doby a zuzylam chyba z 20 pampersow.