Widok

Do kiedy dziecko śpi w łózeczku?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Chciałam się poradzić.....
Kiedy zmienialiście dziecku łozeczko na wieksze?
Np takie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje mialy ok. 2 latek kiedy zaczely spac w wiekszych lozeczkach, zreszta mamy takie, jakie zaznaczylas, z Ikea, tylko sosnowe.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córa zaraz skończy roczek i od 1 grudnia planujemy przenosiny do dużego łóżeczka
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój miał troszkę ponad 2lata
Tosia tez dwa lata miała kiedy dostała "dorosłe" łózko
Lena skończy dwa lata w lutym, ale narazie śpi w normalnym ze szczebelkami jeszcze. Spokojnie się w nim mieści, nie próbuje z niego wyskoczyć więc narazie nie planuję przenosin do łóżka "dorosłego" :).
imageimage
image
tak na prawde problem zaczyna sie wtedy, kiedy dziecko wpadnie na pomysl wychodzenia gora i moze sobie zrobic krzywde... moje dwa tak sie napedzaly i przeskakiwaly gora z lozeczka do lozeczka - staly obok siebie :) chcac nie chca musielismy zmienic lozeczka...
image
Nasz spał do roku, potem na normalnym, dużym wyrku.
Ale koleżanki dziecię 2 letnie świruje jeszcze w szczebelkowym:(śmiesznie to wygląda jak dla mnie;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
moj synek rok i 8 mcy nadal spi w lozeczku wyjelam mu 2 szczebelki i wychodzi sobie kiedy chce.spi mu sie dobrze wiec na razie nie zmienia,
image
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolo 2 lat
moja 2 latka jak przeniosła się z łóżeczka do łóżka takiego

http://www.werxal.com.pl/piotrus.htm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy od dziecka tak naprawdę

Tak jak dziewczyny piszą, jeśli nie masz wyjmowanych szczebelków to wtedy gdy dziecko zaczyna wychodzic górą

w naszym przyapdku około 1,5 roku, mała budziła się po kilka razy w nocy, bo lubi szeroko ręce rozkładać i budziło ja to że wkłada ręce w szczebelki, na dużym zaczęła przesypiać całe noce.
image
Moja córka zaczęła spać w takim łóżeczku nie dawno mając 3,5 roku. Myślę, że to zależy indywidualnie od każdego dziecka. U nas było to tak późno gdyż dopiero nie dawno dostaliśmy obiecane łóżeczko dla córki :)
image
image

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej zmieniać łózko kiedy dziecko skończy 2 latka. My zmieniliśmy łózko naszego dziecka na takie - http://lozkapietrowe.com/lozko-parterowe-kamil-b,p,14,9,9.html

Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
MY NA WIOSNE PLANUJEMY remont pokoju dziewczynek i mała będzie wtedy spała w normalnym łóżku, będzie miała półtora roczku :)
Mój skończył dwa latka i dalej śpi w łóżeczku. Zapędów do wyskakiwania nie ma, pewnie przeniesiemy do bliżej wiosny, bo zwyczajnie jak się wychyla mocno, to boję się, że wypadnie.
U nas tez poltora roczku. A teraz kupilismy lozko w pelnych wymiarach 90x200 i zostanie az sie rozwali ;) . 100% drewna, a nie sklejki, zeby dac mu szanse.
11 misięcy... Tylko że my mamy zwykłą kanapę (wersalkę) a nie takie wąskie łóżeczka...
Moja córka ma prawie 3 lata i jeszcze śpi w łóżeczku. Niedługo się przeprowadzamy i wtedy będzie miała większe łóżko.
synek skończył dwa latka i pozbyliśmy się łóżeczka
A dlaczego piszecie, ze najlepiej zmieniac jak ma 2 lata? Jesli dziecku wygodnie, nie probuje wychodzic, - to po co sie spieszyc? Ja tam cenie sobie poki co to, ze siedzi w tym lozeczku i mi z niego nie wychodzi. No i jestem pewna, ze jest bezpieczny, nie spadnie np., bo kreciol z niego nocny.
imageimage
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj mial 2latka dostal nowe lozeczko na urodzinki no i nam sie spieszylo zeby nauczyl sie w nim spac bo w styczniu juz bedzie kolejna dzidzia. poza tym zanim sie nauczyl nie wychodzic i sam zasypiac to troszke jednak potrwalo, a teraz juz jest ok.
U nas lozeczko bylo za male, a nawet jesli sama powierzchnia by starczyla, to barierki nie byly wygodne. U nas akcja byla szybka i bezbolesna. Kupilismy taka kanape piankowa dla malych dzieci. plaska na podlodze, cala miekka. Na nia na wymiar dobry materac lateksowy i lozeczko posluzylo az do teraz. Jutro przyjezdza nowe, duze lozko. Ale nadal niskie dosyc i ze zdejmowana barierka ;) .
Nasz jak skonczyll 2 lata to zaczal spac w wiekszym lozku.
Ale to ze wzgledu na to ,ze nie mial swojego pokoju i dopiero jak sie przeprowadzilismy mielismy taka mozliwosc bo mysle ze od roczku by juz spal na wiekszym.
Mamy takie wiec tez jakas blokada jest zeby nie spadł:)
http://allegro.pl/baby-beds-lozka-lozko-kevin-color-140x70-szuflada-i2769962979.html
ja tez chetnie bym zmienila, ale boje sie ze wogole nie bedzie spal, tylko krazyl po mieszkaniu. nie mam problemu zostawiac go samego przed zasnieciem, ale boje sie ze ze zwyklego lozeczka zacznie wychodzic.
czy to sie zdarza??
do góry