Widok

Do kiedy dziecko śpi w łózeczku?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Chciałam się poradzić.....
Kiedy zmienialiście dziecku łozeczko na wieksze?
Np takie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje mialy ok. 2 latek kiedy zaczely spac w wiekszych lozeczkach, zreszta mamy takie, jakie zaznaczylas, z Ikea, tylko sosnowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córa zaraz skończy roczek i od 1 grudnia planujemy przenosiny do dużego łóżeczka
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój miał troszkę ponad 2lata
Tosia tez dwa lata miała kiedy dostała "dorosłe" łózko
Lena skończy dwa lata w lutym, ale narazie śpi w normalnym ze szczebelkami jeszcze. Spokojnie się w nim mieści, nie próbuje z niego wyskoczyć więc narazie nie planuję przenosin do łóżka "dorosłego" :).
tak na prawde problem zaczyna sie wtedy, kiedy dziecko wpadnie na pomysl wychodzenia gora i moze sobie zrobic krzywde... moje dwa tak sie napedzaly i przeskakiwaly gora z lozeczka do lozeczka - staly obok siebie :) chcac nie chca musielismy zmienic lozeczka...
Nasz spał do roku, potem na normalnym, dużym wyrku.
Ale koleżanki dziecię 2 letnie świruje jeszcze w szczebelkowym:(śmiesznie to wygląda jak dla mnie;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
moj synek rok i 8 mcy nadal spi w lozeczku wyjelam mu 2 szczebelki i wychodzi sobie kiedy chce.spi mu sie dobrze wiec na razie nie zmienia,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolo 2 lat
moja 2 latka jak przeniosła się z łóżeczka do łóżka takiego

http://www.werxal.com.pl/piotrus.htm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy od dziecka tak naprawdę

Tak jak dziewczyny piszą, jeśli nie masz wyjmowanych szczebelków to wtedy gdy dziecko zaczyna wychodzic górą

w naszym przyapdku około 1,5 roku, mała budziła się po kilka razy w nocy, bo lubi szeroko ręce rozkładać i budziło ja to że wkłada ręce w szczebelki, na dużym zaczęła przesypiać całe noce.
Moja córka zaczęła spać w takim łóżeczku nie dawno mając 3,5 roku. Myślę, że to zależy indywidualnie od każdego dziecka. U nas było to tak późno gdyż dopiero nie dawno dostaliśmy obiecane łóżeczko dla córki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej zmieniać łózko kiedy dziecko skończy 2 latka. My zmieniliśmy łózko naszego dziecka na takie - http://lozkapietrowe.com/lozko-parterowe-kamil-b,p,14,9,9.html

Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
MY NA WIOSNE PLANUJEMY remont pokoju dziewczynek i mała będzie wtedy spała w normalnym łóżku, będzie miała półtora roczku :)
Mój skończył dwa latka i dalej śpi w łóżeczku. Zapędów do wyskakiwania nie ma, pewnie przeniesiemy do bliżej wiosny, bo zwyczajnie jak się wychyla mocno, to boję się, że wypadnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas tez poltora roczku. A teraz kupilismy lozko w pelnych wymiarach 90x200 i zostanie az sie rozwali ;) . 100% drewna, a nie sklejki, zeby dac mu szanse.
11 misięcy... Tylko że my mamy zwykłą kanapę (wersalkę) a nie takie wąskie łóżeczka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka ma prawie 3 lata i jeszcze śpi w łóżeczku. Niedługo się przeprowadzamy i wtedy będzie miała większe łóżko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
synek skończył dwa latka i pozbyliśmy się łóżeczka
do góry