Widok
ja jeszcze z ta nakladka nie probowalam:P wiec spokojnie:P hehe zobaczysz nauczy sie, nic na sile bo bedzie mial wstret i bedzie wstrzymywac a to bezsens:( Ja sadzalam mala jak miala ok. 7 mies. i pare razy siusiu zrobila, potem ospe mielismy i jakos zapomnialam o nocniku, a ok. roczku zaczelam znow... i bunt do dzis... mega bunt!
moja lilka też sie uwsteczniła. Teraz na kazde pytanie czy chce siusiu odpowiada NIE NIE. Ja pomalutku sadzam ja i czesto gesto udaje nam sie złapac niespodzianke:) Mała czesto chodzi bez pieluszki, bo wtedy lepiej sygnalizuje, jak cos to po prostu zdarza nam sie niespodzianka i jest troche sprzatania. ale to przeciez nie koniec swiata
jak dziecko ma poltora roku to za wczesnie moim zdaniem. chyba,ze to Ty chcesz za nie pamietac,ze pora siusiu-tak to i polroczne dziecko moze korzystac z nocnika :)
Moja corcia miala prawie 2,5 roku jak zaczela korzystac z nocnika i ja nie musialam za nia o tym pamietac ;) Sama szla, rozbierala sie- ja bylam potrzebna tylko do posprzatania po wszystkim ;)
Moja corcia miala prawie 2,5 roku jak zaczela korzystac z nocnika i ja nie musialam za nia o tym pamietac ;) Sama szla, rozbierala sie- ja bylam potrzebna tylko do posprzatania po wszystkim ;)
ostatnio zaczełam wierzyć ze jednak zajmie nam dluzej niz myslalam nauka siusiania. Ale wiesz dla mnie oszczednosc na pieluszkach 20-30% to sporo. wole sie troche pomeczyc i wysadzac mala. Dodatkowo aspekt przypominania działa równiez pozytywnie na malucha, bo szybciej zaczyna kumac o co w tym chodzi:)
Nic na sile. Nie da sie zmusic dziecka do siusiania na nocnik. Musi do tego dorosnac i najwyrazniej jeszcze to nie nastapilo. Oczywiscie probowac mozna, ale jesli kategorycznie nie chce to nie zmuszaj. Moja corka zaczela sama wolac na nocnik okolo 1,5 roczku, i uwazam ze to bardzo szybko. A synek dopiero jak skonczyl 2 latka to zaczal ineteresowac sie nocnikiem bo wczesniej nie chcial wogole na nocnik patrzec. Ale na poczatku nie chcial na nocnik usiasc tylko siusial na stojaco. Z kupka bylo gorzej ,bo trzeba na siedzaco wiec zdarzaly sie wpadki przez jakis czas. A dywan to lepiej zwin i schowaj na jakis czas :)