Widok

Do mieszkańców Osiedla Rodzinnego

Witajcie,

przed chwilą słyszałem, że nasz "kochany" deweloper wybiórczo próbuje zdobyć zgody / podpisy mieszkańców Osiedla Rodzinnego odnośnie naszych dróg wewnętrznych. By przeprowadzić media w drodze, udostępnić ją czy cokolwiek zrobić na naszych drogach potrzeba jest zgoda ponad 50% mieszkańców, dlatego kontaktuje się wybiórczo z tymi, którzy mogą wyrazić zgodę. Rozmawiałem z kilkoma sąsiadami - jedni takie prośby otrzymali, drudzy natomiast nie.
W związku z tym mam prośbę - dla NASZEGO dobra nie zgadzajmy się na tego typu praktyki dewelopera. Nie wyrażajmy zgody na to by oni mogli zrobić biznes naszym kosztem.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ale o co Wam chodzi tak na prawdę? Ciekawi mnie to bardzo, sam jestem z familijnego i nie bardzo Was rozumiem, co chcecie osiągnąć? Może postawcie tam szlaban na pilota i odgrodźcie się od wszystkich żeby nikt nie wjeżdżał na Wasze osiedle? Chyba, że Wam deweloper coś naobiecywał i się teraz miga no to macie kartę przetargową żeby zmusić do wywiązania się z obietnic. Na razie to wygląda tak, że to Wasza droga i nikt nie będzie po niej jeździł bez Waszej zgody.

Na familijny to samo, ktoś mówił że żeby była kablówka to trzeba się przekopać przez działki i już na początku się jakiś znalazł co powiedział nie bo on nie potrzebuje kablówki i internetu po kablu to najlepiej żeby nikt nie miał.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21
Rzeczywiscie mowisz i piszesz jak nietrzezwy. Jak widac, watek jest skierowany do mieszkancow konkretnego osiedla i tradycyjnie najwiecej do powiedzenia maja osoby nie mieszkajace na nim.
Chodzi tu o relacje mieszkancy rodzinnego - deweloper a nie o mieszkancy rodzinnego - pozostali zamieszkujacy Banino. Ja sie w 100% zgadzam z osoba zakladajaca ten temat. Kazdy z mieszkancow rodzinnego jest wspolwlascicielem drog osiedlowych i maja prawo o nich decydowac, a jak widac ktos probuje tu nas rozgrywac. Ja rowniez wyrazam temu sprzeciw nie baczac na to, jak to nazwiecie.
"Starzy" mieszkancy mieli rowniez szanse sie zebrac i razem wywalczyc zakaz stawiania szeregowcow, mieszkan itp. Teraz jest juz musztarda po obiedzie.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 7
I wreszcie szlachta nowo sprowadzona czuje co inni czują od lat 20. Mieszkaliśmy w ciszy i przyszło.... (co widać na innych wątkach). A teraz jak oni już mieszkają, to nikt inny nie może, co to to nie. Jakie to Polskie płytkie i buraczane. Nie wyrażamy zgody na budowę bo kupiliśmy chałupę z widokiem na łąkę i proszę na tej łące nic nie budować. Widok po horyzont był w cenie. i BASTA...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 32
pies ogrodnika jesteś
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 26

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry