Widok
Do niedawna stały klient
Moja ostatnia wizyta w tym serwisie była dosłownie ostatnią. Odstawiłem auto do przeglądu po 90 tys km, część części miałem własne (w większości stosowane na pierwszy montaż w Nissanie), pozostałem postanowiłem kupić u nich. Nie wiedzieć czemu obsługujący mnie pan kierownik warsztatu postanowił zamontować mi w aucie zamienniki zamiast części oryginalnych. Zaznaczam, że o to nie prosiłem, a po pytaniu co nim kierowało, odpowiedział, że czynniki ekonomiczne. W moim przypadku (rabat 30%) nie miały one jednak uzasadnienia, ponieważ, np. oryginalny filtr oleju był o 3 zł droższy od zamiennika, który użyli. Pomijam fakt cen zamienników - wspomniany filtr oleju można kupić w sklepach internetowych za ok 17zł, u Kaszubowskich 27zł, płyn hamulcowy - w ASO Hondy 15zł, u Kaszubowskich 36zł. Poza tym przy wymianie płynu chłodzącego wlano go o wiele za mało, po uzupełnieniu pan kierownik zażądał dopłaty. Od tej pory będę korzystał z usług konkurencji, albo "zwykłych" mechaników, ponieważ ten serwis nastawiony jest tylko na zysk i używa części, na który może więcej zarobić, bez uzgodnienia tego z klientem.
Moja ocena
ZDUNEK KMJ
kategoria: Autoryzowane serwisy samochodowe ASO
obsługa: 2
jakość usług: 1
czas realizacji: 3
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 1
1.6
* maksymalna ocena 6