Widok

Do niestałych bywalców ;)

Założonych zostało ostatnio kilka wątków do stałych bywalców forum. Tym, którzy zaglądają tu sporadycznie, przeszkadzają wpisy tych, którzy się znają - tylko z forum lub także poza forum. Doprowadziło to do tego, że zapadła cisza i na forum niewiele się dzieje.

Nie-stali bywalcy, pokażcie zatem, że potraficie udzielić się w wątku na temat, z merytoryczną poprawnością, bez zbędnych komentarzy i głupich tekstów...

Mam problem i liczę na to, że pomożecie mi go rozwiązać :)
Jak poradzić sobie ze zbuntowaną, dojrzewającą córką? Czy są jakieś "złote środki" skuteczne na młodzieżowe fochy? Poradźcie.

P.S. wdr, siedź cicho :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
z reguły to chcemy mieć to czego nie mamy... :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Adminie już lepiej;-)
Tak mmm,wiem o co (o kogo) Ci chodzi :-)ja miałam inne skojarzenie;-)
Również wiem, ale z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, uważam, że to nie ta osoba.

Zresztą... w usuniętej części wątku pisałem, kto z Forum najbardziej mi "podkapca' ;)
@'...kto kryje sie pod...' - raczej tym, ktory jest tam gdzie nikt inny poza nim, nie moze byc :DDD

Zostałem zapytany na FB, czy ja się tutaj wypowiadałem. Wiec m&m muszę cię rozczarować, bo ja na forum nie wchodzę już dobre kilka tygodni. Nie bądź zatem bezczelny i nie oczerniaj człowieka bezpodstawnie. Nie wiem co tutaj było napisane. Dopiero dziś wszedłem, ale tylko na chwilę, bo nie mam czasu na pierdoły.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 20
Coś nie widać zainteresowania tematem niestałych bywalców poza jednym niechlubnym przypadkiem;)...do krytyki pierwsi a teraz odwagi zabrakło?
Mikro...okres dojrzewania to jak ospa,dopada nagle i trudna do zniesienia;)...a tak serio to uzbrój się w cierpliwość,czasem nie zauważaj głupich zachowań ale bądź zawsze wtedy gdy córka chce pogadać..nic na siłę ...jej samej jest trudno:)...Ty sama też powinnaś zrobić "przemeblowanie" w postrzeganiu córki,ona teraz kształtuje w sobie charakter ale wierz mi że to co dałaś jej do tej pory zaprocentuje,i to dobre,jak i to złe...piszę to z własnego doświadczenia..wychowałam dwoje"charakternych" ludzików a aniołkami nie byli;)...zawsze powtarzałam im że to co zrobią ze swoim życiem to ich wybór i w tym przypadku powtórki nie będzie:)
@wdr
'z reguły to chcemy mieć to czego nie mamy' - w wiekszosci przypadkow, to instynktowny mechanim blednego kola. a zycie mogloby byc zdecydowanie prostsze, gdyby ten proces (nie zycia :D) wylaczyc ;)
na szczescie, jak to amerykanscy naukowcy mowia :D, swiadomosc tego faktu, to pol sukcesu. dodajac do tego szybkosc reakcji, checi oraz samozaparcie, mamy niemal szczesliwy koniec. no wlasnie... 'niemal'. tak malo a tak duzo ;)
mmm... Przyjęło się, że mężczyzna powinien w życiu zdudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna (kolejność przypadkowa), a że lubicie rywalizację i troszczycie się o przetrwanie rodu i nazwiska to się tych oklepanych frazesów w większości trzymacie. Nie wszyscy. O ile ego podpowiada, że syn to powód do dumy, wrażliwa strona pragnie być dla kogoś największą miłością, największym siłaczem, nieomylnym facetem ( no przecież kobiecie z czasem oczy się otwierają) :)
I możecie zaprzeczać do woli, ale kiedy mężczyzna mówi o córce trudno nie odnieść wrażenia, że dla niej wszystko- nawet gwiadzkę z nieba :)
Nie widziałam jeszcze taty płaczącego na ślubie syna, ale kiedy córka szła do ołtarza niejednemu "oczy się pociły" ;)

wdr... bo to wydaje się atrakcyjniejsze :) Chyba już o tym pisałam...

@sissel
cos w tym jest, poki co nie przetestowalem. tak jak pisalem mikronezji, moze za kilka/nascie lat, odkopie watek i sie pochwale (lub pozale) ;)
natomiast mysle, iz przez pewien czas (tutaj prosze wstawic wedle uznania i wlasnego doswiadczenia), dla kazdego dziecka, niezaleznie od plci!, rodzic jest wcieleniem boga, ktory moze wszystko... :)
mmm, jeśli będziesz o swojej córce (być może :)) opowiadał w tak rozanielony sposób, w jaki często robią to mężczyźni możesz zostać nierozpoznany :)))
Masz w planach udzielać się tu przez najbliższe kilka/naście lat?

"niezaleznie od plci!"- Wiem, wiem... nie lubisz uogólnień :)

"...do krytyki pierwsi a teraz odwagi zabrakło?"

Jeśli ktoś próbuje mnie do czegoś zmusić, oczekuje, że coś powinnam często robię na przekór. Jak zbuntowana nastolatka :D

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
@sissel
poki co, nie 'posiadam' corki, wiec ciezko mi ocenic, w jaki sposob bede ewentualnie o niej opowiadal ;) moge jedynie teoretyzowac, czego wolalbym uniknac ;)
jezeli chodzi o plany uczestniczenia w, ze tak to gornolotnie nazwe :D, projekcie zatytulowanym 'forum trojmiasta pl', to odpowiedz na to pytanie, zawiera sie to rowniez w powyzszym stwierdzeniu ;)
Sissel....jednym słowem nie-stali zbuntowali się;)
@sissel.........
Jeśli ktoś próbuje mnie do czegoś zmusić, oczekuje, że coś powinnam często robię na przekór. Jak zbuntowana nastolatka :D........................

Ktoś, kiedys fajnie to napisał na forum (nie pamiętam czyj to tekst)
cyt. IM WIĘKSZY NACISK TYM WIĘKSZY OPÓR (koniec cytatu).
Otojka...to chyba coś z fizyki;)
IM WIĘKSZY NACISK TYM WIĘKSZY OPÓR (koniec cytatu).

Wiem :) Lucyna.Gdynia z 27.11.2014r

:)))

Jak Ty to robisz że pamiętasz takie rzeczy?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
@Inka -inka
Tak z fizyki ;-)
Ale to było tak fajnie ujęte w sensie zachowań społecznych,tak mi się przynajmniej wydaje.
@sissel
chyba raczej archimedes, ~250 p.n.e. :D
On też pisze na Forum :DDD

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ ...bo nie mam czasu na pierdoły.

Szczęściarz.. znalazłeś żonę na gwałt ? ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry