Widok

Do niestałych bywalców ;)

Założonych zostało ostatnio kilka wątków do stałych bywalców forum. Tym, którzy zaglądają tu sporadycznie, przeszkadzają wpisy tych, którzy się znają - tylko z forum lub także poza forum. Doprowadziło to do tego, że zapadła cisza i na forum niewiele się dzieje.

Nie-stali bywalcy, pokażcie zatem, że potraficie udzielić się w wątku na temat, z merytoryczną poprawnością, bez zbędnych komentarzy i głupich tekstów...

Mam problem i liczę na to, że pomożecie mi go rozwiązać :)
Jak poradzić sobie ze zbuntowaną, dojrzewającą córką? Czy są jakieś "złote środki" skuteczne na młodzieżowe fochy? Poradźcie.

P.S. wdr, siedź cicho :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
@'...kto kryje sie pod...' - raczej tym, ktory jest tam gdzie nikt inny poza nim, nie moze byc :DDD

Zostałem zapytany na FB, czy ja się tutaj wypowiadałem. Wiec m&m muszę cię rozczarować, bo ja na forum nie wchodzę już dobre kilka tygodni. Nie bądź zatem bezczelny i nie oczerniaj człowieka bezpodstawnie. Nie wiem co tutaj było napisane. Dopiero dziś wszedłem, ale tylko na chwilę, bo nie mam czasu na pierdoły.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 20
Również wiem, ale z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, uważam, że to nie ta osoba.

Zresztą... w usuniętej części wątku pisałem, kto z Forum najbardziej mi "podkapca' ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Adminie już lepiej;-)
Tak mmm,wiem o co (o kogo) Ci chodzi :-)ja miałam inne skojarzenie;-)
z reguły to chcemy mieć to czego nie mamy... :P
Teraz lepiej? 8-]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Graszka
'...kto kryje sie pod...' - raczej tym, ktory jest tam gdzie nikt inny poza nim, nie moze byc :DDD
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
@sissel
a moze... 'pomimo tego, ze wiedza, iz te istotki owina sobie ich wokol palca, wszyscy mezczyzni chca miec corki' ;)
a tak zupelnie szczerze, mezczyzni ktorzy chca miec corki, to, mimo wszystko, jedynie maly podzbior zbioru okreslanego mianem 'wszyscy mezczyzni' ;)
Adminie,tylko dwa wpisy dotyczyły odpowiedzi na @ręce które leczą i brzmiały mniej więcej : @ręce które piszą bzdety: jaki jest twój prawdziwy nick" oraz "chyba wiem kto kryje sie pod tym nickiem,wcześniej niepochlebnie wypowiadał się o samotnych matkach" --- chyba nie ma nic złego w tych komentarzach prawda?
Pozostałe dwa wpisy dotyczyły odpowiedzi na zadane pytanie dotyczące córki Mikronezji,one rownież zostały skasowane. Żałuję,że nie zrobiłam preent screen,u:-/
Pewnie dlatego, że były odpowiedzią na usunięte wpisy. Wówczas "lecą" całe drzewka. Sorry, ale tak to działa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę, że Admin posprzątał ładnie:) tylko dlaczego moje wypowiedzi również? Dziwne...zmykam stąd.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mikro,bycie rodzicem,to ciężki kawałek chleba.Trzeba być cierpliwym i wytrwałym.Generalnie ustalić jasne zasady dotyczące obowiązków w domu,nie ograniczać,ale też nie pozwalać sobie na pyskówki.
Mój syn dziś swoimi tekstami i zachowaniem rozłożył mnie na łopatki.Po rozmowie a raczej po rzucaniem grochem o ścianę przeze mnie i męża, schowalíśmy komputer na tydzień,a więc nie będzie oglądał smerfów przez ten czas.
Charakterna Twoja córuś:-) Znasz jej koleżanki,kolegów? Często dziieciaki uczą się słownictwa,pewnych zachowań właśnie od nich
Ha ha ...
Dzięki, Graszka, rzeczywiście - dawno Cię tu nie było :)
Trudno nie brać sobie fochów do serca, jeśli są one codziennie. Czasami żartuję, że dzień bez focha, to dzień stracony ;). Ktoś kiedyś napisał tak o forum i to nie byłam ja :)

Otoja, daj spokój, szkoda nerwów ;)
Witam:-)dawno mnie tu nie było,o mały włos całkiem ciekawy wątek by mnie ominął.
Na wstępie dopowiem jeszcze,że jedni wolą spędzać pół dnia u koleżanek czy na zakupach z dala od swoich dzieci,a inni na forum w domu,mając swoje dzieci pod ręką i opiekować się nimi jak należy.Nie wątpię,że Mikro należy do tych drugich:-)Zastanawia mnie kim są ini ludzie,żeby rozliczać ze sposobu spędzania własnego wolnego czasu?
Droga Mikro,moja córka ma dopiero rok i miesiąc,więc niewiele wiem jak sobie radzić z dorastającą latoroślą:-)
Wiem jednak,że warto okazywać takiej osóbce dużo miłości i zainteresowania:) Fochow nie bierz za bardzo do siebie,gdyż bardzo często młodzież w tym wieku zaczyna naukę radzenia sobie w trudniejszych sytuacjach,zwłaszcza takich,w których zdane są na siebie.
Skąd wniosek, że jestem nadopiekuńcza? To, że nie jeździ(my) zagranicę nie musi wynikać z nadopiekuńczości przecież.
Jak ja miałem 12 lat to już jeździłem za granice. I z rodzicami i bez (chociażby Lwów wtedy zaliczyłem). Nie krzywdź nadopiekuńczością bo wyjdzie Ci córka z totalnym brakiem pewności siebie i lękiem przed odcięciem pępowiny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pomyślałam, że mówiłeś o wyjazdach zorganizowanych (lub nie), ale bez rodziców.
A młoda ma 12 lat.
Ile ma zatem lat? 5? Ja piszę o sobie jak dojrzewałem, a na wyjazdy z rodzicami nigdy nie jest za wczesnie
Pracująca soboto (każdy wybiera taki nick, jaki mu odpowiada), przyzwyczajam młodą do obowiązków, ale rzeczywiście to niełatwe zadanie... Jak ma dobry humor, to zrobi wszystko bez problemu, jak coś jest nie tak, to już znajdzie powody, żeby się dąsać i czegoś nie zrobić.
do góry