Widok
Do rowerzyści!!!!
1. Ścieżki wam wybudowali za darmo
2. Oc nie płacicie pomimo tego,że ścieżka rowerowa jest częścią drogi
3. W razie wjechania przez was-rowerzystów w kogoś,powiecie "przepraszam" i jedziecie dalej ( warto wdrożyć w przypadku kolizji samochodowych a co!!!)
reasumując- weźta miotłę i se posprzątajcie
1. Ścieżki wam wybudowali za darmo
2. Oc nie płacicie pomimo tego,że ścieżka rowerowa jest częścią drogi
3. W razie wjechania przez was-rowerzystów w kogoś,powiecie "przepraszam" i jedziecie dalej ( warto wdrożyć w przypadku kolizji samochodowych a co!!!)
reasumując- weźta miotłę i se posprzątajcie
@Mazur, weźmy taki przykład. Idziesz sobie chodnikiem rozmawiając przez telefon, wjeżdża w ciebie rower,telefon wypada ci z reki i psuje się.Osoba na rowerze jedzie sobie dalej OC nie płaci więc możesz jej zrobić tylko sprawę cywilną!
Twój powrót do dalekiej przeszłości- telefon stacjonarny.Nie "mów" ,że nie mam racji -bo mam.
Twój powrót do dalekiej przeszłości- telefon stacjonarny.Nie "mów" ,że nie mam racji -bo mam.
Gdzieś czytałem o planach wprowadzenia zakazu korzystania z telefonów itp. na przejściach dla pieszych. Pieszy na ulicy w mieście (chodnik jest częścią ulicy) jest uczestnikiem ruchu drogowego i powinien patrzeć naookoło głowy a nie w ekran albo czubek buta. Nie jest przypadkiem, że w Londynie potrącony przeprasza pierwszy.
@Mazur.."W okolicach przystanków autobusowych leżą drobiny szkła, którego od wielu tygodni nikt nie sprząta.".....
Należy zadzwonić do Komunikacji Miejskiej. Zapytać jakiej firmie zewnętrznej scedowali sprzątanie okolic przystanków. Zadzwonić do owej firmy zapytać dlaczego nie wywiązują się z umowy, następnie dać cynk Komunikacji Miejskiej-nikt nie lubi płacić za nic.
Należy zadzwonić do Komunikacji Miejskiej. Zapytać jakiej firmie zewnętrznej scedowali sprzątanie okolic przystanków. Zadzwonić do owej firmy zapytać dlaczego nie wywiązują się z umowy, następnie dać cynk Komunikacji Miejskiej-nikt nie lubi płacić za nic.
1. Tak samo jak wszystkim drogi, czyli nie za darmo a z naszych podatków. Pisanie o podatku drogowym w paliwie od razu sobie odpuść, bo tego nie starcza nawet na bieżące utrzymanie.
2. A co ci po OC rowerzysty skoro po potrąceniu lub stłuczce i tak sobie jedzie dalej? Inna kwestia, że często w ramach ubezpieczenia domu jest także pakiet OC za wyrządzone szkody przez domowników, te w trakcie jazdy na rowerze też się liczą.
2. A co ci po OC rowerzysty skoro po potrąceniu lub stłuczce i tak sobie jedzie dalej? Inna kwestia, że często w ramach ubezpieczenia domu jest także pakiet OC za wyrządzone szkody przez domowników, te w trakcie jazdy na rowerze też się liczą.
możliwe... w takim razie od siebie polecę Michelin PRO4 Endurance ;)
a tak swoją drogą, jak widzę szkło na scieżce, to zdejmuje d*pę z siodełka i najzwyczajniej w swiecie to szkło butem zgarniam na pobocze - chyba że jestem w szosowych spd-sl, ale nawet i w takich przypadkach mi się zdażało zdjąć d*pę z siodełka i narwać jakiegoś zielska i nim jako miotłą szklaną groźbę usunąć. ale to widomo jest nieco bardziej wymagające jak wydzwanianie i strzepienie klawiatury.
a tak swoją drogą, jak widzę szkło na scieżce, to zdejmuje d*pę z siodełka i najzwyczajniej w swiecie to szkło butem zgarniam na pobocze - chyba że jestem w szosowych spd-sl, ale nawet i w takich przypadkach mi się zdażało zdjąć d*pę z siodełka i narwać jakiegoś zielska i nim jako miotłą szklaną groźbę usunąć. ale to widomo jest nieco bardziej wymagające jak wydzwanianie i strzepienie klawiatury.