Widok

Do oficera

Chciałbym zgłosić zastrzeżenia odnośnie stanu drogi rowerowej od Wosia Budzysza do promu na Westerplatte.
W okolicach przystanków autobusowych leżą drobiny szkła, którego od wielu tygodni nikt nie sprząta. Tak samo jakość nawierzchni -kruszy się, opony się niszczą, przebijają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tam nie ma DDR, a pas rowerowy. Jeżeli więc coś tam stoi - to stoi na jezdni. Ciekawe, czemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym to musisz napisać maila do oficera rowerowego bezpośrednio
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz to juz wymyślasz takie argumenty, że aż z chęcią się zabiorę za robotę, której przed chwilą mi się nie chcialo robić :)

XYZ
Też robiłem to nie raz, butem, ale zauważ że jak będziesz to robić i zauważy ktoś złośliwy celowo butelki rozbijać będzie - to wandalizm.
Czemu Policjant nie jest takim autorytetem jak Pan Milicjant w komunie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dziś np. sam zgarnąłem rozbitą butelkę po piwie na sciezce. Nogi mi nie uschły, ręce nie odpadły, nie wylysiałem bardziej.. A jadąc jutro nie bedę się musiał juz tym przejmować zamiast przez kilka tygdodni biadolić w głowie na służby sprzątające.

Wystarczą mi inni rowerzysci i turysci bo sezon juz ruszył ;)
może bo na Ogarnej DDR niepotrzebna?
może to historyczna DDR,
sprzed czasu gdy zrobiono strefę 30
i teraz możesz tam jechać jak panisko, środkiem?

a dzięki komu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takich miejsc jest więcej, zimą była firma która odśnieżała ścieżki może jest tez firma która ma je utrzymać w czystości.
1. Z naszych podatków
2. Mam OC
Kwietniki na początku ogarnej na ścieżce rowerowej Po obu stronach i stoliki, krzesła. Trochę gospodarzenia. Czemu akurat na ścieżce celowo?
Koniec licytacji na uszczypliwości.. Poczekamy zobaczymy.
Gdyby nie ta funkcja to pewnie byś tam chodnikiem zasuwał.
To zlikwidować te funkcje, nie jest potrzebna:)
Nie unoś się.
Nie dociera do ciebie, że to nie jest stanowisko którego obowiązkiem jest ogarnianie takich rzeczy? Podał ci namiary do kogoś kto się tym zajmuje, a ty masz jeszcze jakies pretensje?

UWAGA SKUP SIĘ: Zajmowanie się szkłem na drodze nie lezy w zakresie kompetencji oficera rowerowego.

Jak pójdziesz do spozywczaka i bedziesz chciał kupić pół litra, a pani ci powie ze monopolowy jest za rogiem, to też bedziesz chciał zeby wyszła zza lady i skoczyła po te pół litra?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niech coś z tym robią, może jeszcze nr. Tel. Pokoju długość i średnicę gdzie mam się zgłosić. Zastąpić te stanowisko jakimś funkcjonalnym, praktycznym.
On wszystko pomylił. Chciał szeregowego rowerowego. Albo kaprala. A najlepiej ordynansa ;-)

Ale faktycznie można wezwać karetkę do kataru. I przyjedzie, bez łaski. Są firmy dostarczające wszelkich komercyjnych usług. Co więcej, można nawet zamówić szampana i masażystki. Jak się ma talię złotych kart Visa to nietrudne.

Pewnie ten sam frant pod tekstem o Wielkim Przejeździe przedstawiała się jako "uwielbiam rowery, ale nie popieram spędów". Jak mówią w żarcie o murzyńskim agencie CIA zakamuflowanym jako Rusek " on kakoj ta nie nasz".

Chyba, że to rzeczywiście reklama twardych opon. Bo jakiemu rowerzyście przeszkadzają szkła na miękkim poboczu?!
Oficer Rowerowy, Zakres obowiązków:
(http://www.gdansk.pl/komunikacja,256,14227.html)

- inicjowanie, konsultowanie, zlecanie i monitorowanie działań mających na celu rozwój komunikacji rowerowej, w tym działań na rzecz likwidacji prawnych i architektonicznych barier

- rozwoju komunikacji rowerowej,

- koordynacja współpracy ze wszystkimi merytorycznymi wydziałami i jednostkami organizacyjnymi miasta w zakresie realizacji ?Projektu Komunikacji Rowerowej w latach 2007 - 2013",

- podejmowanie działań zmierzających do wspólnej z sąsiednimi gminami realizacji projektu p.n. ?Rozwój Komunikacji Rowerowej Aglomeracji Trójmiejskiej w latach 2007-2013",

- kierowanie pracą Zespołu Konsultacyjno-Doradczo-Inicjującego ds.Rozwoju Komunikacji Rowerowej,

- bieżące współdziałanie z organizacjami pozarządowymi w zakresie rozwoju komunikacji rowerowej,

- przygotowywanie materiałów dotyczących rozwoju komunikacji rowerowej dla potrzeb Prezydenta Miasta Gdańska , mediów i strony internetowej Miasta.

-------------

Dzwonienie do niego z takimi sprawami, to jak wymaganie żeby do ciebie przyjechała karetka bo masz gorączkę i katar.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeby tak ktoś miał dzwonić do zieleni co kilka przystanków czy skrzyżowań nie starczyło by mu karty. Dodać że po wypadkach, kolizjach drogowych nie sprzątają nawet z ulicy dokładnie w myśl zasady "pozostałości opony auta zbiorą".
Od czego ten oficer?
Na internecie trwały ślad, miejsce ew. fotografia, nie trzeba się powtarzać.
No tak podatek drogowy, OC i może prawo jazdy na rower, ten naród porąbany
Oficer rowerowy jest urzędnikiem miejskim. Na stronie oficjalnej Gdańska jest zakładka dotycząca rowerów ( rowerowygdansk ) i wszystko w sprawie kontaktu ładnie opisane.
do góry