Widok
Do pań mających makijaż permanentny powieki
Dziewczyny chciałabym zrobić makijaż permanentny powieki, ale zastanawiam się czy tylko górną powiekę, czy dolną również. Jak Wy robiłyście? I czy jeśli mam małe oczy, to lepiej zrobić samej górnej, czy dolnej również? Może ktoś się na tym zna i mi podpowie, będę wdzięczna:)
Ja tez mam dosc male oczy i mam zrobiona tylko gore, uwazam ze tak jest ladniej a i troche subtelniej bo jestem blondynka i mam jasna cere. Z kresek jestem zadowolona, jak wytuszuje rzesy to jest efekt takiego zageszczenia dzieki tej kresce i oko jest wyrazniejsze. Moge z czystym sumieniem polecic pania Maryle z salonu Maryla w Gdańsku na Jagiellonskiej chyba, przy falowcu. Mialam robione poltora roku temu, trzyma sie super. Moja Mama i jej kolezanka robily wczesniej u jakiejs mlodej kobitki i niestety chyba miala kiepskie barwniki, bo im po pol roku zaczely szarzec i tracic kolor a ja mam nadal czarne.
To nie jest taki typowy bol, ale przyjemne to nie jest. Ja myslalam ze bedzie gorzej. Na poczatku jest dobrze, po godzinie powieki sa juz podraznione wiec coraz bardziej nieprzyjemne to jest. Robi sie po kilkadziesiat sekund jedno oko, naklada sie wacik z takim plynem znieczulajacym i wtedy drugie i znowu zmiana. A korekta po 2 tygodniach tez juz bardziej boli. U mnie byl problem bo powieka w lewym oku mi sie trzesla i nie moglam tego powstrzymac, ale sie udalo i wyszlo ladnie:)