Widok

Do zapaleńców gier planszowych - jakie polecacie (dla dorosłych)?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny polećcie jakieś fajne gry planszowe. My ze znajomymi gramy notorycznie w Cluedo (super ekstra gra), Tabu, Wsiąść do pociągu, Dixit, 5 sekund oraz Monopol i chcielibyśmy już wymienić repertuar gier na jakieś inne, ale równie ciekawe:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co znaczy "dla dorosłych"? ^^'

"Ryzyko" - dowolna wersja, chociaż polecam starcraftową ;p gra o przejęcie władzy nad terytorium, dużo rzucania kostką i taktyki

"Jungle Speed" lub "Prawo Dżungli" - ale z paznokciami nie da rady... i musi być w miare ~+/-okrągły stół, gra polega na złapaniu za totem jeśli na stole pojawią się takie same karty

"7 cudów świata" - grałem raz, bardzo mi się podobało, są różne cywilizacje, każda ma innego boga (daje inne bonusy jeśli dobrze pamiętam, np bóg-pedał dawał bodajże więcej golda...) celem jest zbudowanie jednego z cudów jako pierwszy

"Sabotażysta" koniecznie z dodatkiem, i koniecznie minimum 6 osób (inaczej jest nudno troche...) - buduje sie labirynt (lub go burzy/przeszkadza) żeby dojść do skarbu

wszystkie "Munchkin" - nie-kolekcjonerska karcianka, strasznie wciągająca i zabawna ;)
sabotazysta, kolejka, agricola, carcassone,wsiasc do pociagu skandynawia
carcassone- ubóstwiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam grę "Ostatnią Wolę" i "Tzolkin" - te dwie mają w miarę proste zasady. Uwielbiam też "Cywilizację", ale ta gra test dośc długa i ma sporo zasad do zapamiętania.
Również polecam 7 cudów świata i Jungle Speed'a . Dodatkowo polecam Osadnicy z Katanu, Avalon,
polecam świat dysku (znajdziesz też jako ankh-morpork), smallworld, chaos w starym świecie, relic, timeline, wazabi - w te gramy ostatnio :D szybka i fajna jest też potwory w tokio :D
image image

Takenoko 🎅

Inne tematy z forum Hobby

Białe tango (264 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

wokalistka szuka zespołu (97 odpowiedzi)

cześć. przyjechałam na studia do gdańska, w moim rodzinnym mieście śpiewałam w zespole rockowym,...

do góry